Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Afgiftsberigtigelse

Written: 20. januar 2020

Hvad er afgiftsberigtigelse?

Hvad er afgiftsberigtigelse?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En afgiftsberigtigelse er en afgift der er pålagt en bestemt vare eller ydelse. I Danmark er den dog oftest nævnt som en del af pensionsordning eller indregistrering af et udenlandsk køretøj.

Satsen på afgiftsberigtigelse ligger på 40% og det har den gjort siden 2016. Denne afgiftsberigtigelse betales til Skat, og betales af en persons kapitalpension. De resterende 60% bliver i kapitalpensionen og kan udbetales senere hen i livet.

Inden for pension kan man som sagt også afgiftsberigtige. Dette betyder man betaler en afgift af sin alderssum eller kapitalpension. Denne afgift bliver overført til aldersopsparingen.

Når denne sats er betalt, vil denne aldersopsparing stå som et beløb der kan udbetales når dette er hensigtsmæssigt, skattefrit. Dette betyder, at det opsparede beløb, man har betalt skat af på forhånd, er lidt mindre på den måde, men til gengæld er det skattefrit når det skal udbetales. Det giver en skatterabat alt efter, hvor stort ens renteniveau på opsparingen er.

Som skrevet i ovenstående kan man vælge at få sin pension udbetalt når dette er hensigtsmæssigt. Man kan nemlig afgiftsberigtige sin alderssum, hvis man har opnået den tidligste pensionsalder, også selv om man ikke er gået på pension.

Man kan som sagt også vælge at få udbetalt sin pensionsordning, hvor der heraf skal betales afgift. Afgiften skal betales til Skat og denne afgift kaldes for afgiftsberigtigelse.

Hvad betyder afgiftsberigtigelse i forbindelse med køb af biler og motorcykler?

Hvis man køber et køretøj i udlandet, skal man udover at indregistrere det i Danmark også afgiftsberigtige det i motorregistreret. Denne indregistrering er blandt andet med til at gøre det lovligt for en dansk statsborger at køre i et udenlandsk registreret motortøj. Dette kan man gøre indtil Skat har beregnet den registreringsafgift der pålægges køretøjet. Når denne så er betalt får man de danske plader og kan køre lovligt i Danmark.