Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Årsopgørelse

Written: 20. januar 2020

En årsopgørelse er den endelige beregning af, hvor meget skat der skal betales i skat for et specifikt år. Det er altså, med andre ord, en beregning af skatten for et specifikt år. Det betyder, at årsopgørelsen altså kigger bagud på det år, der er gået. Årsopgørelsen er relevant for alle danskere, der tjener penge, eller som har nogen anden form for indkomst, uanset hvor denne indkomst kommer fra. Årsopgørelsen udstedes af SKAT, og den kommer hvert år i marts, og den er gældende for det år, der lige er gået. Når man har modtaget sin årsopgørelse, kan man se, om man skylder skat, eller om man skal have penge tilbage. Der vil også være tilfælde, hvor det går lige op, selvom det dog yderst sjældent er tilfældet. Hvis årsopgørelsen viser, at man skal have penge tilbage i skat, vil man automatisk få disse penge sat ind på sin konto. Uanset om årsopgørelsen viser, at man skal have penge tilbage eller ej, skal man tjekke årsopgørelsen efter for at se, om alle relevante informationer er kommet med. I rigtig mange tilfælde er der nemlig behov for at indberette ændringer.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan ser jeg min årsopgørelse?

Hvordan ser jeg min årsopgørelse?

Når årsopgørelsen kommer, skal man logge på SKATs side for at få adgang til den. Her vil man kunne se, hvordan årsopgørelsen ser ud, og hvad resultatet af den er blevet. Det er også her, at man skal angive de informationer, der mangler. Der vil være en rubrik til hvert formål.

Hvornår skal ændringer indberettes?

SKAT får de fleste oplysninger automatisk fra eksempelvis banker, arbejdsgivere, SU og andre forhold. Men der vil også være forhold, som ikke indgår automatisk, og her har man pligt til selv at angive disse. Hvis man har ændringer til årsopgørelsen for 2018, skal disse ændringer indberettes senest den 1. maj 2019. Der kan her eksempelvis være tale om ændringer til indkomsten, servicefradrag, befordringsfradrag, aktier og andre værdipapirer, indtægter fra deleøkonomi, børnebidrag, kost og logi og dobbelt husførelse, arbejdstøj, faglitteratur, kurser samt ægtefællebidrag. Hvis man har indtægter fra udlandet, vil de også skulle angives i årsopgørelsen.

Når man har registreret alle ændringer, vil man med det samme få en ny årsopgørelse. Her vil man igen kunne se, om man skal have penge tilbage i skat, eller om man skylder penge. Hvis man skal have penge tilbage, vil der også være angivet en dato for, hvornår pengene vil blive overført til ens konto. Hvis man derimod skylder penge, vil man også blive oplyst om de tilbagebetalingsmuligheder, der findes.