Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Konverterbare lån

Written: 10. januar 2020

Når der er tale om konverterbare lån, så er det lån, der er udstedt på baggrund af konverterbare obligationer. Hvis man har optaget et konverterbart lån, kan dette opsiges med varsel til kontant indfrielse af den pågældende obligationsrestgæld. Dette kan gøres til kurs 100 eller til en anden kurs, der på forhånd er fastsat. Et konverterbart lån optages eksempelvis i forbindelse med finansiering af et boligkøb.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er fordelene ved et konverterbart lån?

Hvad er fordelene ved et konverterbart lån?

En af de klare fordele ved det konverterbare lån er, at det er muligt at tjene penge på denne lånetype. Dette kan ske i tilfælde af, at renten stiger. Det er i den forbindelse blandt andet muligt at tjene penge på realkreditlån.

Hvad er forskellen mellem et konverterbart og et inkonverterbart lån?

Når man taler om et konverterbart lån, kommer man ikke uden om det inkonverterbare lån. Forskellen mellem disse to lånetyper er at finde i de muligheder og betingelser, der er for at konvertere eller omlægge det enkelte lån. Ved inkonverterbare lån er investors geninvesteringsrisiko lille, og når dette lån optages, er det muligt at kunne forudsige med stor nøjagtighed, hvornår obligationerne udtrækkes, da disse følger afdragene på lånet. Det betyder med andre ord, at det beløb, investor får tilbage kvartalsvis, er meget stabilt. Med et konverterbart lån, og konverterbare obligationer, er der en konverteringsrisiko forbundet. Det er nemlig muligt at omlægge et konverterbart lån, hvis renten falder tilstrækkeligt meget. Hvis det er tilfældet, kan man nemlig med fordel omlægge til et nyt konverterbart lån, der har en lavere rente. Konverteringsretten betyder, at man altid kan indfri lånet til kurs 100. Denne ret køber man ved et sådan lån ved at investorerne forlanger en rente på obligationerne, der er lidt højere end ved inkonverterbare lån.

Når man betaler for retten til at konvertere et lån, skal man altid udnytte denne fordel.