Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Låneberegner

Written: 9. januar 2020

Last Updated on by

Overvejer du at optage et lån? Men har du svært ved at gennemskue præcis, hvad det egentlig koster? Monni har lavet en låneberegner, hvor du ved hjælp af simple oplysninger får at vide, hvor meget du skal afbetale hver måned, og hvor meget lånet samlet set kommer til at koste dig. Du indtaster blot lånebeløbet, de årlige omkostninger i procent (ÅOP) samt lånets løbetid. Wupti, så har du en tydelig oversigt over omkostningerne ved dit lån.

Indtast data:
£
%
ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og viser hvor meget lånet koster om året i procent inkl. alle gebyrer, renter og udgifter. Læs mere her →
MONTHS

 

I dag er det muligt at låne penge på mange forskellige måder. En måde er at gå i banken, men låneprocessen her er lang og besværlig, og det er derfor ikke altid den løsning, som alle vælger. Der findes nemlig andre måder at låne penge på som f.eks. at låne penge på nettet. Her findes der et hav af muligheder, da der i dag er stor konkurrence på markedet. Låneudbyderne konkurrerer om at udbyde de bedste lån, og vi mennesker er tilbøjelige til at lade os friste af dem. Lånene på nettet lyder altid billige, og de bliver præsenteret som om, at det faktisk er en fordel at optage et lån. Det ved de fleste mennesker godt, at det ikke er. Man kan nemlig nemt komme til at misforstå de forskellige betingelser, der eksisterer ved at låne på nettet. Udbyderne er på ingen måde kritiske, når du ansøger om et lån, men betaler du ikke dine ydelser, som du skal – så falder hammeren. Hermed kan du sige goddag til en plads i RKI, og du kan vinke farvel til en masse fordele, som du tidligere har haft.

Dog kan det også nemt føles som en nødvendighed at låne penge, hvis man virkelig mangler noget. Det kan være penge til ferien eller penge til at renovere boligen. Uanset hvad så er der mange, der helt automatisk forsøger at række ud efter de forskellige lån på nettet, uden de egentlig er klar over, hvad de går ind til. Her sidder de og læser nøgletal og svære begreber, som de ikke forstår. Dette burde skræmme dem allerede fra starten af, men sådan er tilfældet ikke. Det er så nemt at låne penge i dag, at mange optager et lån, og på det tidspunkt, hvor de skriver under på låneaftalen, virker det hele let som en leg. Her eksisterer der ingen bekymringer i forhold til, at lånet skal betales tilbage igen. Det er også af denne grund, at mange kommer til at låne et større beløb end det, som de egentlig har brug for. Derudover vælger de en kort løbetid, fordi de selv tror, at de er i stand til at tilbagebetale inden for kort tid. Dog viser det sig ofte, at mange vælger en alt for fort løbetid, og de ender dermed med at stå med et lån, som de ikke kan overskue. Denne situation er forfærdelig at stå i – både følelsesmæssigt men også rent praktisk i forhold til de ting, som man ikke kan, når man står i RKI. Her kan man ikke optage lån, man kan ikke tilmelde sig abonnementer, og man kan heller ikke lave afdragsordninger i forbindelse med f.eks. en telefon, som man gerne vil have. På den måde bliver livet gjort meget svært, men det er låneren selv, der er skyld i det, fordi han eller hun ikke var opmærksom nok til at starte med.

Vær opmærksom når du optager et lån

Der er nemlig mange ting, som man skal være opmærksom på, når man optager et lån. Der er mange tal, som man skal forstå og samtidig tage stilling til. F.eks. skal man overveje renten, når man sidder og sammenligner forskellige lån. Som låner skal man nemlig forsøge at finde den laveste rente på markedet, og dette er faktisk sværere, end man lige regner med grundet de mange tilbud, der florerer rundt på nettet, og alle låneudbydere får deres rente til at fremstå lav. Det kan også godt være, at den faktisk er det, men så er der måske nogle andre gebyrer, der gør lånet dyrt. Det kan være et oprettelsesgebyr, som man ikke har lagt mærke til. Mange udbydere forlanger et sådant beløb, men ligesom renten varierer dette gebyr også fra udbyder til udbyder, og det er derfor også en god idé at gå efter en låneudbyder, der også har dette gebyr lavt sat. Så det bør du naturligvis være opmærksom på hvis du skal optage et nyt lån som f.eks. et kviklån eller måske et sms lån hvor der måske er lave renter men høje gebyrer.

Vælg et lån med en lav ÅOP

Altså er der mange omkostninger, som man skal lægge mærke til, inden man skriver under på en låneaftale. Dog findes der et nøgletal, der sammensætter alle omkostninger til en procent, og dette kan være ret effektivt. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er dermed de totale omkostninger omregnet til procent. Finder du et lån med en lav ÅOP, betyder det, at du har fundet et lån med færre omkostninger og dette er uanset om det er at lån på 1000 kroner eller om du tager et lån på 15000 kroner. Dette er en fordel for dig som låner, og du bør derfor tage dette lån i betragtning. Der kan naturligvis også være nogle andre ting ved lånet, der så er negative, men primært bør man i første omgang fokusere på omkostningerne, da de fleste lån online er meget dyrere end f.eks. et lån i banken.

Hvad bør du tage stilling til?

Løbetid, renter og omkostninger – der er mange ting at tage stilling til, når man gerne vil låne penge online. Først og fremmest er det som sagt vigtigt, at man tænker over løbetiden – specielt hvis den er kortfristet, som den er ved SMS-lånene. Du starter måske ud med at tænke, at 20 eller 30 dage er lang tid til at betale et lån tilbage, men du vil hurtigt opdage, at betalingsfristen ikke er ret langt væk, når du låner penge med så kort en lånefrist. Overskrider du betalingsfristen, kan du risikere at blive sendt i RKI, hvilket du bør undgå. Herved vil du nemlig få svært ved at oprette abonnementer hos f.eks. et teleselskab, og du vil heller ikke kunne lave afdragsordninger. Desuden vil et misligholdt lån også blive dyrere med tiden, da der vil komme flere renter på. Renter er derfor en enorm vigtig faktor, når du skal låne penge, og det er vigtigt, at du er opmærksom på det, når du skal ud og låne penge via. SMS. En anden vigtig ting er ÅOP, som er de samlede omkostninger i procent. ÅOP er de samlede renter og gebyrer samlet i et nøgletal, og dette tal bør være så lavt som overhovedet muligt. Brug derfor tid på at finde et lån, der passer til dig og dine behov og sørg for, at du kan betale dit lån tilbage med renter inden for betalingsfristen.

Sådan forvalter du dine penge

Når du låner penge via. et SMS-lån, er det helt op til dig, hvordan du vil bruge dine penge. Dog er det som sagt en stor fordel at bruge dem fornuftigt fremfor at fråse med dem. Med et SMS-lån låner du kun et mindre beløb på mellem 500 kroner og 6000 kroner. Dog findes der alligevel mange måder, hvorpå man kan forvalte et så lille beløb på en fornuftig måde.

Hvorfor vælge et lån online fremfor et lån i banken?

De fleste vælger at optage et lån online simpelthen af den grund, at de ikke kan optage et lån i banken. Banken er meget kritisk i forhold til potentielle lånere, og de godkender ikke hvem som helst. Som kunde i banken skal man gerne kunne fremvise dokumentation. Dette er dokumentation for, at man har et stabilt arbejde, hvorfra man hver måned får indbetalt en løn af en fin størrelse. Derudover skal man også gerne fremvise dokumentation for, at man har noget, som banken kan se en sikkerhed i. Når banken siger ja til en låner, er det ofte fordi, at banken ser låneren som en god investering, og banken skal også gerne kunne vurdere, at der ikke er nogen større risiko ved at godkende låneren. Vurderes låneren ikke kreditværdig, vil låneren i stedet for modtage en afvisning. Afvisningen kan komme af forskellige grunde, men det er vigtigt, at man alligevel ikke lader sig slå ud. Der findes jo nemlig som sagt den mulighed, at man kan låne penge på nettet. Ved de fleste lån online, forlanger låneudbyderen ikke, at du kan stille nogen form for sikkerhed, og det er derfor nemmere at låne penge. Du skal heller ikke kunne fremvise dokumentation af nogen art, hvilket også gør låneprocessen langt nemmere og langt hurtigere. Dette er en af de mest omfattende fordele ved at tage et lån online. En anden fordel er, at lånene online tilbyder en meget hurtig udbetaling af de penge, som du gerne vil låne. Faktisk siger man, at der højest går 2 hverdage afhængig af låneudbyderen. Nogle låneudbydere tilbyder også dig som låner, at du kan have pengene på din konto allerede den samme dag, som du ansøger. Dette er en meget hurtig udbetaling i forhold til den, som banken laver. Her går der lang tid grundet de mange og grundige vurderinger af dig som låner.

Du bestemmer det hele selv

Når du låner online, vælger du også selv, hvor højt et beløb, som du ønsker at låne, og du vælger også selv løbetiden på lånet. Dette kan som sagt have nogle negative konsekvenser, men der eksisterer altså også nogle gode sider af denne sag. F.eks. kan du selv bestemme, hvad du vil låne penge til. Det kan du ikke i banken, hvor de har krav på at vide, hvad du skal bruge pengene på. Dette vil en udbyder på nettet ikke forlange. Han vil tværtimod give dig frit leje, så du får et fleksibelt lån fremfor et lån, hvor du føler dig fanget. Så har du brug for et højt beløb, kan du låne dette, og har du brug for et mindre beløb, kan du også tage udgangspunkt i dette.

Det er sådan, at når man vælger at tage et lån online, så vælger man typisk et mindre beløb med en kortere løbetid. Det er du naturligvis ikke nødsaget til, fordi alle andre gør det, men det er faktisk en god idé, da lånene er så nemme at optage. På den måde binder du dig heller ikke til et lån over længere tid.

Sådan låner du penge online – nemt og hurtigt

Det er meget nemt og meget hurtigt at låne penge online, og det kan ikke siges nok, hvor nemt det egentlig er. Derfor får du her en liste over, hvordan du låner penge online, så du selv kan få fornemmelsen af, hvor enkelt det rent faktisk er.

I Danmark siger man, at det er gratis at studere. Dog er der alligevel nogle ting, som man skal kunne betale i forbindelse med sin studiestart. Det kan være stressende, hvis man ikke står med pengene i hånden, men der findes heldigvis den mulighed, at man kan tage et mindre lån.

Start med at finde en potentiel låneudbyder
Når du har taget beslutningen om at låne penge via. et lån over nettet, så bør du først starte ud med at finde en låneudbyder, der tilbyder dig et lån, der lever op til dine krav og betingelser. Du vil nok opleve, at der popper en del muligheder op foran dig på skærmen, men det er her, at du skal være kritisk og være god til at vælge fra. Desuden er det også vigtigt, at du har sat dig i de forskellige ting i forhold til renter, løbetid og ÅOP. Husk også at sammenligne de forskellige udbydere ved hjælp af en låneberegner. En låneberegner kan nemt og hurtigt finde de lån, der passer bedst til dig og dine behov.

Udvælg en låneudbyder
Når du sidder med en oversigt over de bedste lånetilbud, skal du kunne være i stand til at vælge den låneudbyder, der kan tilbyde dig mest. Dobbelttjek igen renten, løbetiden og ÅOP for at være sikker på, at det hele passer sammen med, hvad du først læste om lånet. Led også efter anmeldelser af låneudbyderen, så du er sikker på, at du vælger en reel låneudbyder.

Tid til at ansøge
Herefter er det tid til, at du skal ansøge om lånet. Her vil der oftest være en stor knap, som du kan trykke på, hvor der står noget i retning af ”ansøg her” eller ”lån nu”. Når du trykker på denne knap, vil du blive sendt videre til selve ansøgningsblanketten. Her vil der være nogle spørgsmål, som du skal svare på. Det er ikke nogle spørgsmål, der omhandler afgørende faktorer, som f.eks. hvad du tjener, eller hvad du skal bruge pengene på. Det er blot nogle simple spørgsmål, og så skal du også oplyse dit CPR-nummer, dit telefonnummer og dine bankoplysninger. En meget simpel låneansøgning, som ikke tager alverdens tid at udfylde.

Underskriv med NemID
Når du har udfyldt ansøgningen, skal du skrive den under med dit NemID, inden du sender den afsted. Dit NemID er din elektroniske underskrift, og grundet den behøver du ikke at stå ansigt til ansigt med låneudbyderen. Du kan i stedet for blive siddende hjemme i din stue hele vejen i gennem ansøgningsprocessen. Når du skriver under med dit NemID, giver du låneudbyderen mulighed for at identificere dig som person, og du giver dem adgang til en række personlige oplysninger, som giver dem mulighed for at vurdere, om du er kreditværdig eller ej.

Vente, vente, vente…
Når du har sendt låneansøgningen afsted, kan du ikke gøre andet end at vente. Dog er der som sagt ikke ret lang ventetid, da du faktisk bliver godkendt til lånet pr. automatik, hvis du opfylder låneudbyderens krav. Ventetiden er dog varierende fra udbyder til udbyder, så der kan gå alt mellem sekunder, timer og dage afhængig af, hvor effektiv behandlingen af din ansøgning er. Synes du, at der går lang tid, skal du dog ikke konkludere, at du er blevet afvist, da det er helt almindeligt, at der kan gå lidt tid, og du får også besked, hvis du er blevet afvist. Derfor bliver du bare nødt til at afvente svaret fra låneudbyderen med tålmodighed.

Afgørelsens time
Hvis du har fået svar tilbage om, at du er blevet afvist, er der ikke så meget, som du kan gøre. Så må du forsøge at finde en helt tredje måde, hvorpå du kan skaffe de penge, som du mangler. Er du derimod blevet godkendt til lånet – så tillykke med det! Du får senere et brev, der forklarer dig, hvad der er sket siden din ansøgning, og du får også her at vide, hvor mange penge, som du kan forvente at blive opkrævet. Er du ikke tilfreds med det, som du læser, kan du vælge at annullere lånet. Det er også af den grund, at nogle udbydere venter med at sætte pengene ind på din konto efter et par dage. Dog er der også nogle udbydere, der sætter pengene ind på din konto efter allerede få minutter.

Fordele ved at benytte en låneberegner

Det kan være kompliceret at finde frem til det billigste og bedste lån, og specielt hvis man ikke har nogen redskaber til at hjælpe sig. Når du søger efter et lån på nettet, vil du helt automatisk blive bombet med tilbud, og så er det, at hele processen kan blive meget forvirrende. En måde at undgå at blive bombet på, er ved at benytte sig af en låneberegner. En låneberegner er et effektivt redskab, når du skal låne penge, fordi låneberegneren begrænser antallet af lånetilbud på en sådan måde, at du kun bliver introduceret for lån, der kan være en mulighed for dig i forhold til de kriterier, som du selv har sat op. Låneberegneren sammenligner altså forskellige lån og hjælper dig med at få et overblik.

Få styr på lånets parametre
Låneberegneren viser dig, hvad det koster at tage de forskellige lån. Låneberegningen tager udgangspunkt i det beløb, som du ønsker at låne – samt lånetiden og størrelsen på ÅOP. Låneberegneren beregner en fuld finansiering af lånet, og du bliver på den måde meget mere afklaret i forhold til, hvad lånet kan tilbyde dig. Du kan desuden selv skrue på de forskellige parametre som f.eks. løbetiden, ydelsen, renten osv.

Låneberegneren er din rådgivning
Låneberegneren kan herved også hjælpe dig til at lave et overskueligt og realistisk budget. Herved er du sikker på, at du hele tiden har styr på din økonomi, så du ikke mister overblikket. Ønsker du at indfri lånet hurtigere, end du først angav, kan låneberegneren også hjælpe dig med at beregne, hvad det så vil komme til at koste dig.
Det ordner vi for dig her på Monni.dk, så du nemt og hurtigt kan få optaget det bedst mulige lån allerede i dag.

Lav et budget
Når du går i banken og låner penge, vil du typisk opleve, at der står et helt hold klar til at hjælpe dig. Sådan er det dog ikke, når du låner penge online. Her er det kun dig selv, der kan bedømme, om du tager de rigtige valg i forhold til dit lån. Låneberegneren kan dermed være en meget stor hjælp for dig, og det er derfor en god idé, at du benytter dig af dette redskab, hvis du ønsker et vellykket lån, hvor du selv har kontrollen. Låneberegneren er således den eneste rådgivning, som du modtager, og den skal gerne være en erstatning for den menneskelige rådgivning.

Find et lån der passer til dig via. en låneberegner
Skal du låne penge, handler det for dig kun om af finde et lån, der passer dine behov. En låneberegner kan hurtigere end dig finde ud af, hvilke lån der passer til dig. Her skal du blot oplyse låneberegneren om de oplysninger, som den har brug for. Når man låner penge, glemmer man ofte at være realistisk. Man får sammensat et lån med et alt for højt beløb og en alt for kort lånetid, og det kan komme til at få alvorlige økonomiske konsekvenser for dig. Dog kan låneberegneren hjælpe dig til at være mere realistisk i dine overvejelser, fordi du samtidig kan se de forskellige omkostninger, og du undgår herved at oprette et lån, der ikke passer til din økonomi. Det er nemlig vigtigt, at disse to faktorer passer sammen.

Monni.dk – til den fornuftige låner

Ønsker du at låne penge på en fornuftig måde, vil vi medarbejdere her hos Monni.dk gerne hjælpe dig. Vi giver dig en oversigt over de bedste lån, og du kan derefter helt selv vælge hvilket lån, der passer dig bedst. Det er kompliceret at vælge det bedste og billigste lån, fordi det er nemt at finde ulemper ved de mange online lån. Dog vil vi gerne hjælpe dig med også at se de mange fordele, og du bør derfor lade os hjælpe dig, hvis du ønsker at optage et fornuftigt lån, der tilmed gavner din økonomi på både kort og lang sigt.

Anvend låneberegneren på Monni.dk
Her på Monni.dk er vi bevidste om, hvor stor en fordel en låneberegner kan være for lånerne, og vi tilbyder derfor vores kunder, at de kan bruge vores lånebregner helt gratis. Vi laver her på Monni.dk en effektiv sammenligning af de støre og bedste lån, der findes på lånemarkedet, og det er også af denne grund, at vores kunder er meget tilfredse. Her på Monni.dk ved vi, at det er en stor beslutning at låne penge, og lånet kan føre både ulemper og fordele med sig. Dog ønsker vi, at du som låner får en positiv oplevelse, og vi gør derfor vores yderste for, at du føler, at du har et godt overblik over dine muligheder. Dette kan vores låneberegner hjælpe dig til, og du er derfor sikker på, at du ikke træffer en dårlig beslutning.

Det har aldrig været nemmere
Det bliver hele tiden og hver dag nemmere at låne penge, da vi hele tiden udvikler markedet. Bl.a. det faktum, at du ikke behøver at forlade dit hjem for at låne penge, gør det meget nemt. Du kan underskrive med dit NemID og alt kommunikation foregår online. Derudover skal du som sagt heller ikke kunne stille nogen form for sikkerhed. Dette gør online lånene særligt attraktive for de unge mennesker, der endnu ikke har erhvervet sig nogle genstande af en højere værdi.

Også det faktum, at du selv bestemmer, hvad du vil bruge dine lånte penge på, gør også, at det er særligt attraktivt at låne penge på nettet. Låner du penge i banken, har din rådgiver krav på at vide, hvad du ønsker at låne penge til, men dette ønsker din online låneudbyder ikke. Du skal blot betale dine ydelser rettidigt, og så hører du ellers intet fra din låneudbyder.

Ønsker du også et nemt, hurtigt og fleksibelt lån, så hjælper vi dig gerne her på Monni.dk med at finde et lån, der lever op til dine krav og betingelser. Vi sparer dig for tid og energi, og du ender ud med et lån, som du med garanti ikke kommer til at fortryde.