Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

3 almindelige begynderfejl som investor (og hvordan du undgår dem)

Written: 17. februar 2022

Last Updated on by Monni.dk

Hovedpointer

  •       Nogle investeringsfejl kan virke harmløse, men de koster mere end du tror.
  •       Hvis du tjekker dine aktier for ofte eller vælger investeringer af de forkerte årsager, kan du ødelægge din portefølje.
  •       Ved at undgå disse fejl, kan du tjene gode penge på aktiemarkedet.

Investering i aktiemarkedet kan være udfordrende, især hvis du er ny investor. Der er i det store hele ingen rigtig eller forkert måde at investere på. Dine beslutninger bliver påvirket af dine personlige præferencer, og de kan være anderledes fra andre investorers valg.

Når det er sagt, så er der visse investeringsstrategier, der kan blive til dyre fejl. Selvom de især er hyppige blandt nybegyndere, så kan selv de erfarne aktiehandlere begå dem af og til.

Fejl nr. 1: Du er for fokuseret på den daglige udvikling

Når du har lagt tusinder eller hundredetusinder af kroner i aktiemarkedet, er det normalt at man gerne vil tjekke hvordan investeringerne udvikler sig. Men hvis du tjekker dine aktier for ofte, kan du blive fanget af den daglige udvikling på markedet og træffe nogle knapt så heldige beslutninger.

Markedet vil altid opleve volatilitet over den korte bane. Selv de mest stabile aktier fluktuerer fra dag til dag, og det er helt normalt. Men hvis du tjekker dine aktier hver dag og bemærker, at et par af dem er faldet lidt, så kan det være tillokkende at sælge dem eller stoppe med at investere helt.

Hemmeligheden til successfuld investering er at vedligeholde en langsigtet strategi. Alle aktier vil falde af og til, og det er intet galt i. Fokuser i stedet på, hvordan dine investeringer præsterer over år eller årtier, ikke dage eller uger.

Fejl nr. 2: Du prøver at blive rig hurtigt

Køb aktier og bliv rig? Det er skam muligt at tjene masser af penge på aktiemarkedet. Hvis du holder dig til din strategi længe nok, så kan du endda blive aktiemillionær. Men det er nærmest umuligt at blive millionær natten over, og enhver investering, der lover at hjælpe dig med at ”blive rig hurtigt” vil højst sandsynligt gøre mere skade end gavn.

Køb Aktier analytikere råder: “En langsom men sikker tilgang er en langt mere realistisk måde at tjene penge når du investerer. Fokuser på investeringer, der har opnået vedvarende vækst over tid og hold disse aktier i så lang tid som muligt – helst i årtier. Du vil ikke blive millionær natten over, men du har langt bedre chancer for at tjene en masse penge over tid. Begyndere behøver ikke at jagte store og hurtige overskud. Det er bedre at købe aktier i pålidelige virksomheder og investere i ETF-fonde.”

 

Fejl nr. 3: Du glemmer at se på helheden

Valg af dine investeringer er et af de mest udfordrende aspekter ved investering i aktiemarkedet. Hvis du vælger de forkerte aktier, kan din portefølje ryge i bund. Med de rette aktier, derimod, kan din opsparing til gengæld skyde i vejret.

Det er vigtigt at lave din egen research når du vælger de rette investeringer, og det er vigtigt at se på helheden. Bare fordi et firma, for eksempel, er velkendt eller har en høj aktiepris, for eksempel, så er det ikke ensbetydende med, at det er en god investering.

Når du vælger dine investeringer, så se på en bred vifte af faktorer, så du kan beslutte dig for, hvor sandsynligt det er, at dette firma vil præstere godt i det lange løb. Hvor stærkt er deres regnskab? Har firmaet en solid ledelse? Har det en konkurrencefordel i den pågældende industri? Ved at se på helheden, vil det være nemmere at vælge aktier, der opnår vedvarende vækst.

Investering i aktiemarkedet kan være svært, men med den rette strategi kan du tjene mere end du tror. Ved at undgå nogle af de mest almindelige fejl, kan du være godt på vej til at opbygge en formue, der vil vare en livstid.