Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Aktiesparekonto – Hvilke fordele og ulemper er der?

Written: 15. februar 2022

Last Updated on by Monni.dk

Den nye aktiesparekonto er kommet, men der er meget tvivl om hvilke fordele og ulemper der er med denne form for investeringskonto, så derfor har vi valgt at komme med nogle af de fordele og ulemper der kan være med aktiesparekontoen. Hvis du vil blive klogere på hvad du skal være opmærksom på inden du låner så læs her

Køb aktier

Der er flere og flere der begynder at købe aktier, fordi de er blevet lettere tilgængelige, og der er heller ingen tvivl om at det især er unge der begynder at investere deres opsparinger, fordi det er blevet markant lettere at komme i gang, og jo mere normalt der er at investere, jo flere begynder at gå i gang med at købe aktier. Køb aktier hvis du ønsker at øge din formue, men husk at alle investeringer har en risiko for at at tabe sin investering. Men i gennemsnit har aktier steget med cirka 7% om året i de seneste 100 år, og derfor er det også en af de mest kendte måder at investere sine penge på. Når du køber aktier, så kan der være fordele ved at bruge den nye aktiesparekonto, som vi kommer kort ind på i denne artikel.

Køb aktier

Køb aktier

Hvad er den nye aktiesparekonto?

aktiesparekonto

aktiesparekonto

En aktiesparekonto er en konto som er blevet lavet for at få flere private investorer i gang med at investere deres penge, og generelt bare gøre det mere attraktivt at investere sine penge. Den nye aktiesparekonto er ret ny så derfor er der ikke så mange der har de store erfaringer med denne type konto, men helt generelt så er der nogle initiativer med denne aktiesparekonto som gerne skulle få flere i gang med at investere deres penge.

En aktiesparekonto giver dig mulighed for at indsætte 50.000 kroner om året, som der vil blive investeret for i det du ønsker at investere i. Når året er omme så vil det afkast du forhåbentligt har fået blive opgjort, og du vil skulle betale en beskatning på 17% uanset om du har solgt dine aktier eller ej. Dette kaldes lagerbeskatning og er noget som er kendt fra f.eks. ETF’er som også er lagerbeskattet.

Fordele ved en aktiesparekonto

Den største fordel der er ved selve aktiesparekontoen er at man kan nøjes med at betale en aktieskat på kun 17% hvilket er lavere imod de 27% man ellers betaler til aktiebeskatningen. Hvis man normalt har et afkast som er højere en 50.000 så ville man normalt komme op til den høje aktiebeskatning som giver en skat på 42% hvilket gør at man spare endnu mere med en aktiesparekonto.

Ulemper ved en aktiesparekonto

Der er også nogle ulemper ved en aktiesparekonto, hvor den mest væsenlige er at man bliver lagerbeskattet af sine investeringer hvilket betyder at man bliver beskattet uanset om man sælger sine investeringer eller ej, som man normalt ikke ville opleve. Derudover så kan man højest sætte 50.000 kroner ind på den nye aktiesparekonto hvilket for mange også er for lidt og som gør at fordelene ved en aktiesparekonto lidt forsvinder.