Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Udbytte aktier kan være vejen frem til mere økonomisk stabilitet

Written: 22. juli 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Penge er ikke til at komme udenom, og mængden af penge, vi har til rådighed, vil i høj grad kunne påvirke vores daglige liv. Mange arbejder hårdt for deres månedlige løn, men det betyder ikke altid, at der er penge tilovers til en opsparing, en ferie eller andre ting, man gerne vil have råd til i hverdagen.

En passiv indkomst skaber mere frihed i hverdagen

Det er ikke nogen hemmelig, at flere penge kan give en større frihed og stabilitet i hverdagen. Pengeproblemer kan let lede til stress og bekymringer, der kan veje meget i dagligdagen. Selvom man er i fast job, kan det sagtens stadig knibe med pengene, for eksempel hvis man har en lav løn, en høj husleje eller skal betale for hele familien.

En passiv indkomst, der løbende giver et udbytte kan være en stor hjælp til at få råd til bare lidt mere i sin dagligdag, og her er udbytte aktier et oplagt valg. Når man køber udbytte aktier, bliver man i princippet medejer hos virksomheden, man har købt aktier ved, og det betyder derfor, at man har ret til en del af virksomheden overskud. Det betyder altså, at man regelmæssigt vil modtage et udbytte. Man kan ikke være sikker på, hvor stort beløbet er, men for de fleste vil denne ekstra sum penge kunne være til stor nytte, enten til at købe noget de mangler eller til at starte en god opsparing, der kan komme dem til gode i fremtiden. Pengene kan desuden også reinvesteres, hvis man gerne vil have et endnu større udbytte næste gang, det udbetales.

Vær opmærksom på risikoen

Når man taler om investeringer, er der stort set altid en risiko indblandet, og det er vigtigt at være opmærksom på denne risiko, både så man ikke investerer flere penge, end man har råd til at tabe, man kan gardere sig mod den risiko på bedst mulig vis.

En virksomhed kan altid opleve modgang og i værste fald kan den ende med at gå konkurs, og dette er risici, man som investor bør være opmærksom på og holde øje med. I modsætning til mere “traditionelle” aktier har man dog ved udbytte akter ofte haft muligheden for at modtage nogle penge i gevinst, inden virksomheden går konkurs, og derfor kan tabet være mindre, end når man står med aktier, hvor kursen er røget helt i bund. Dog kan der stadig være penge at tabe, og man bør derfor have dette i tankerne, inden man investerer alle sine penge i et selskab.

Når det kommer til investeringer, er det en stor hjælp at være opmærksom på mulighederne for at sprede sin risiko. Risikospredning går i bund og grund ud på ikke at lægge alle sine æg i samme kurv. Sørg for at købe aktier ved flere forskellige selskaber, så du stadig har muligheden for at have en gevinst, selv hvis et af selskaberne klarer sig dårligt. Du kan også risikosprede ved at lave flere forskellige former for investeringer. Det kunne for eksempel være ved at investere i almindelige aktier eller i crowdlending ved siden af dine udbytteaktier.