Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Tre gode råd til at stabilisere din økonomi

Written: 30. juli 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Når det kommer til økonomi og ens privatøkonomi, er der altid plads til forbedring. En stabil økonomi er roden til en stabil hverdag, og derfor gælder det om at få stabiliseret den bedst muligt. Der findes mange gode råd derude omkring økonomi, og det gælder om at sortere rigtigt i dem og lade dem være vejledende for hvordan du driver din egen økonomi. Nedenfor vil du kunne læse om tre gode råd til at booste og stabilisere din økonomi, som kan fungere som vejledende for dig og din økonomi.

Lav et budget

Det første og bedste råd til at stabilisere er at lave et budget. Et budget vil kunne danne et overblik over din økonomi, og tjekke hvorvidt dine indtægter og udgifter stemmer overens. Der er mange måder at lave et budget på, men alle budgetter indeholder tre elementer: fast indkomst, faste udgifter og variable udgifter.

Fast indkomst beskriver alle de indkomster, som du får ind hver måned. Det betyder løn, SU og andre ydelser, som gør at din bankbogs tal er grønne. Dine faste månedlige udgifter beskriver modsat dine udgifter som er til stede hver eneste måned – husleje og billig husforsikring mv. De variable udgifter beskriver de udgifter, som du ikke kan forudsige hver måned – det er cafe-besøg og biografture med mere.

Når du har dannet et overblik og et budget vil du kunne beskrive din økonomi og se hvor mange penge, du har tilovers hver måned.

Tænk over dit forbrug

Hvis dine variable omkostninger er store, kan du overveje at tage et godt og grundigt kig på dit forbrug og hvordan du bruger dine penge. Er der steder hvor det er muligt at reducere udgifterne, så du har lidt flere penge hver eneste måned. Det er hårdt og svært at få en stabil økonomi, og nogle gange betyder det bare, at man må tænke lidt om.

Handle ind en gang om ugen

En måde hvorpå man kan nedsætte udgifter til mad og andet ved at handle ind en gang om ugen. Når man handler ind en gang om ugen reducerer man impulskøb, hvilket på mange måder vil kunne reducere udgifter drastisk.

Når man tager ned i supermarkedet hver eneste dag kommer der ofte uventede varer ned i kurven, hvilket i situationen er en god ide, men når regningen kommer og de røde tal kan ses i netbanken, fortryder man dem.