Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Tjen prisen for en metaldetektor hjem igen

Written: 30. juni 2020

Har du overvejet at købe en metaldetektor? Hvad koster de egentlig, og hvordan kan du tjene prisen på en metaldetektor ind igen? Her kan du læse mere om, hvad en metaldetektor koster, og hvor meget sjov du kan have med en. 

Hvad koster en metaldetektor?

Markedet for metaldetektorer er stort og det kan være svært at vide, hvad man skal vælge. Hvor meget skal man investere? Metaldetektorer findes i alle prisklasser, fra de helt billige og enkle, til de professionelle. Der er selvfølgelig meget forskelligt, hvor sensitive de er. Hvor dyr en detektor du skal købe, kommer an på hvad du gerne vil finde. En god pris på metaldetektor afhænger af at du får meget for dine penge. Du kan købe en metaldetektor fra omkring 100-1500 kr til omkring 7000 kr til privatbrug. Der findes også metaldetektorer der er billigere og dyrere end dette, men dette er det prisleje, de fleste ligger i til privatbrug.

En metaldetektor fungerer med noget der kaldes VLF induktionsteknologi, der en søgespole og antenner kan transmittere et hurtigt vekslende magnetfelt og fordreje magnetfeltet, hvis man finder metal. Hvordan magnetfeltet fordrejes, afhænger af, hvad slags metal man finder. En god metaldetektor kan finde spændende metaller som gulv og sølv, og gøre det nemt at gennemskue hvad der er hvad. Som nybegynner er det lidt svært at vide, hvor meget man skal give for en metaldetektor, men det er værd at huske på, at man kan tjene pengene ind igen.

Gå på skattejagt med metaldetektor

Du kan faktisk tjene prisen for en metaldetektor hjem igen ved at gå på skattejagt. Man kan gå med metaldetektor på al offentlig grund, og der er mange spændende fund at finde på marker, strender og i skove. En metaldetektor er også en sjov måde at gå tur og være aktiv på, fordi man har et formål med, det man laver. Jagten i sig selv er også en spændende hobby, som man hurtigt kan blive bidt af. Man må ikke søge med sin metaldetektor i gravhøje eller på fredede områder, det kan udløse straffebøder. Man må beholde mønter man finder med metaldetektor selv, med mindre der er tale om danefæ. Dette gælder også for historiske fund, og finder du moderne smykker, skal disse afleveres på hittegodskontoret.

En metaldetektor er en sjov hobby og det er en perfekt måde at blive mere aktiv på og finde skjulte skatter i naturen. En metaldetektor er en sjov måde at gå på skattejagt i det fri på, og ved at investere i en, kan du hurtigt tjene prisen for en metaldetektor hjem igen, hvis du leder ihærdigt.