Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog
Author: Morten Nordahl, Finansielraadgivning.dk

Spar ved omlægning af realkreditlån

Written: 6. september 2018

Last Updated on by

Hvis man står i en situation hvor man skal til at omlægge det/de realkreditlån man har i forvejen, så er der mange penge at spare ved at se sig for.

Bidragssatser

Noget der har fået meget opmærksomhed over de sidste par år er bidragssatser. Dette er den løbende omkostning, realkreditselskabet tager for at formidle kontakten mellem dig og en investor. Den svinger lidt mellem de overordnet 4 selskaber som vi har, Jyske Finans, Danske Bank, Nordea og Totalkredit/Nykredit. Bidragssatsen er vigtig ved valg af lån, dog så skal man her være opmærksom på at denne kan ændres løbende. Så ved at gå efter den billigste udbyder på dette, så kan det være at der går 2 år og så er de ikke længere den billigste.

Omkostninger

Omkostningerne ved etablering og omlægning varierer også fra institut til institut. Modsat bidragssatser så er disse dog væsentlige nemmere at forhandle om. Flere institutter tilbyder fra start en rabat hvis man skifter fra en udbyder til en anden. Hvis ikke man ønsker dette så ved bare at have modtaget et andet tilbud så er dette et utrolig godt udgangspunkt i en forhandling. For at gøre dette så lidt tidskrævende som muligt, så alle de dokumenter man skal sende til den ene udbyder, er næsten det samme hos den næste udbyder og man behøves ikke et fysisk møde for at få et tilbud. En mail med at man ønsker et tilbud og så derefter fremsendelse af de dokumenter de efterspørger, de dokumenter man alligevel har fundet frem. Herefter beder man om et skriftligt tilbud. Modsat bidragssatser så er omkostningerne ikke en løbende udgift, men en engangsudgift fra start. Dermed så er ens besparelse endelig efter optagelsen.

Man bør dermed se på omkostningerne førend på bidragssatsen.

Valg af lån

Den største besparelse man kan lave, er dog at vælge det korrekte lån. Dette varierer fra person til person og fra familie til familie. Overordnet så er der fordele og ulemper ved både flexlån og et fastrente lån og der er ikke et lån der objektivt er bedre end det andet. Når det er sagt, så bør man se meget på sin tidshorisont når man vælger lån. Et fastrente lån over 30 år, er fantastisk hvis man har en tidshorisont på 30 år. Hvis ens tidshorisont f.eks. er 5 eller 10 år og man ikke ønsker at afvikle gælden på 5 eller 10 år, så laver man reelt en overforsikring ved et fastrente lån på 30 år. Hvis renten stiger, så kan der dog være en stor gevinst ved et fastrente lån, så skal man bare være klar over forudsætningen på hvorfor man har valgt dette lån. Ved at vælge et flexlån, så opnår man en betydelig rentebesparelse, men også en usikkerhed på at ydelsen kan komme til at stige senere hen. Fordelen er dog at man bedre kan tilpasse sig sin tidshorisont.

Konklusion

Ved at bruge tid på at finde ud hvilket realkreditlån der passer dig eller jer, og her kan man sagtens bruge sin bank, og herefter finde ud af hvilken udbyder der kan imødekomme en billigst muligt, så får man sat sin gæld rigtig op, med en besparelse fra starten.

Finansielraadgivning.dk