Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Skal du vælge nyt kreditkort? Sådan gør du

Written: 1. marts 2023

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Hvis du af den ene eller den anden årsag overvejer at anskaffe dig et kreditkort, skal du naturligvis vide, hvordan du finder det bedste – det vil sige det bedste match til dine behov. Kreditkort fås nemlig i mange udformninger, så der er noget for enhver smag.

Et kreditkort kan i nogle sammenhænge sammenlignes med et lån. Sommetider vil det være et alternativ, andre gange et supplement. Der kan selvfølgelig også være helt andre grunde til at anskaffe sig et kreditkort.

De fås i rigt format og hos mange forskellige udstedere. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket du vælger, for der er nemlig stor forskel. Du kan med fordel gå efter et kort, der giver dig nogle optimale fordele til dit behov. Læs med og lær hvordan!

En sammenligningstjeneste kan være en hjælp

Det kan være hjælpsomt at tage en online sammenligningstjeneste i brug, når du skal finde dit nye kreditkort – hvad end du er på udkig efter en dansk, svensk eller måske norsk udbyder. Kreditkort på Norsk er “Kredittkort”, så der er ikke stor forskel på ordene. Der er heller ikke den store forskel på brugen af kortene, for de kan nemlig som oftest bruges i hele verden.

En sammenligningstjeneste kan være smart, fordi du her kan få præsenteret nogle potentielle matches. På de bedste tjenester kan du filtrere dine resultater, så kortene passer bedst muligt til dine behov. Det kan eksempelvis være, at de kommer med visse fordele og rabatter, som giver mening for dig. 

Blandt andet finder du kreditkort på markedet, der giver rabat på alt fra flyrejser til benzin, eller måske særlige fordele i forhold til forsikring. Disse ting er værd at være opmærksom på, så du kan finde det bedst mulige match for dig.

Lighederne mellem lån og kreditkort

Et kreditkort har en del fællesnævnere med et lån – her er det blot kortudstederen, der udlåner dig penge. Ikke ulig et lån kan du principielt bruge penge, som du ikke har, med et kreditkort. Det er selvfølgelig altid anbefalelsesværdigt kun at bruge penge, som du faktisk har. 

Ikke desto mindre har kreditkortet visse fællesnævnere med eksempelvis et kviklån eller lignende forbrugslån. Kortet kan benyttes i stedet for reelle kontanter, og pengene trækkes ikke med det samme. 

Tværtimod har du kredit i nogle dage, inden beløbet trækkes. Hvornår det helt præcis foregår, afhænger af din udbyder, hvorfor det er én af de faktorer, det er værd at være opmærksom på, når du skal vælge et kreditkort.

Økonomiske beslutninger bør overvejes grundigt

Det er altid en god idé at gøre sin research og tænke sig godt om, inden man foretager vigtige økonomiske beslutninger. Det gælder uanset, om der er tale om at anskaffe sig et kreditkort eller tage et forbrugslån. 

I sidstnævnte tilfælde er det eksempelvis helt afgørende, at man har styr på den nyeste lovgivning omkring forbrugslån, og at man har overvejet alle sine muligheder grundigt, før man beslutter sig. I forbindelse med et nyt kreditkort bør man overveje, hvilken kortudsteder der er det bedste match for éns behov.