Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Sådan sparer du penge ved et samlelån

Written: 5. januar 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

 

Vi kender alle det med at have et lån eller to. Faktisk, er det helt normalt at man låner penge i gennem livet, men nogle gange kan det dog være en lidt forvirrende affære. Og ikke nok med det, vil man selvfølgelig gerne spare så mange penge som muligt, så man ikke kommer af med mere end højest nødvendigt i tilbagebetaling af lånet. Men det kan være svært helt at finde ud af, hvordan man skal bære sig ad. Det kan eksempelvis være man skal i gang med at kigge på sammenlægning af lån til bedste rente. Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan man sparer penge ved et samlelån, læs med her. 

Hvad er et samlelån? 

Men nu sidder du nok og tænker, hvad er sådan et samlelån egentlig? Et samlelån er som ordet nok antyder, et lån hvor du samler dine mindre lån til et stort lån. Et samlelån er altså en mulighed for at samle dine lån til et, så du får det store overblik over din gæld tilbage, samtidig med du kun betaler til én udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at et samlelån er ikke en måde at nedbringe din gæld, men blot en måde at skabe overblik og samling. 

Fordelene ved et samlelån

Der kan være både fordele og ulemper ved at få lavet et samlelån, ligesom ved alt andet her i livet. Det kan eksempelvis være en fordel at samle dine lån til et stort lån, hvis du har mange små lån ved forskellige udbydere. På den måde får du både et samlet overblik over dine lån, samtidig med du har mulighed for at spare penge. Hvis du samler dine lån til et stort lån, har du nemlig mulighed for at sænke dine månedlige omkostninger, da der ikke er flere forskellige udbydere du skal betale til. Du sænker blandt andet dine månedlige omkostninger ved at spare de mange forskellige renter væk. 

Spar renter ved sammenlægning af lån 

En af  de helt store fordele ved at samle dine lån til et lån, er at du sparer renter ved sammenlægning af lån. Når du har lån flere forskellige steder, har du også forskellige renter på de forskellige lån. Det vil sige at hvis du har 5 forskellige lån, har du også fem forskellige renter der bliver lagt oven i lånet. Derfor sparer du en hel del penge ved at lægge dine lån sammen til et stort lån. På den måde sørger du for kun at have én enkelt rente du betaler på.