Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Sådan sparer du penge på hverdagsbudgettet

Written: 3. december 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Mange bække små gør en stor å var der et klogt hoved, der engang sagde. Og specielt når det kommer til ens privatøkonomi, så stemmer dette. For at du skal få skabt en stor økonomisk å i din privatøkonomi, så skal du stramme ind, der hvor det skal strammes. Få råd til hvordan ved at læse videre.

Større overblik giver større overskud

For at du skal have håb om at få mere ud af pengene, så skal du starte med at gennemgå alle dine indtægter og udgifter. Når du gør dette, så får du nemlig et fuldstændig overblik over finanserne, og kan se om der er rum for forbedringer. Selv om de fleste af os tror, vi har overblik over vores udgifter og indtægter, så vil vi sikkert støde på en overraskende post i budgettet, som vi ikke var klar over.

Typisk syndere på budgettet, er nemlig passive medlemskaber og abonnementer. Det kan være et træningsmedlemskab, som du faktisk ikke rigtig får brugt. Men det kan også være, at du abonnerer på tre forskellige streamingtjenester, og helt ærlig, er det nu virkelig nødvendig? Nogle gange har vi også meldt os til diverse abonnenter, vi ikke engang kan huske. Når du skaber overblik over din økonomi, så kan du få ryddet op i dette.

Det kan også være, du skal gennemgå dine forsikringer, internetudbyder og varmeleverandør. For er du nu sikker på, at du har den bedste leverandør? Du skal selvfølgelig også overveje, om du bor på den bedste mulige måde. Har du mulighed for at leje et værelse ud, så kunne dette være en måde at øge indtægten.

De fleste af os kan spare en hel del på hverdagsbudgettet ved at skære ned på f.eks. Take Away og begynde at kokkerere i eget køkken. Hvis vi også tager os sammen til at lave en madplan, og faktisk forsøger at købe det ind, som vi faktisk skal bruge, så kan vi både spise sundere og mere varieret. Faktisk kan vi også blive bedre til ikke at smide mad ud, noget som er godt for os alle sammen. Når tallene så også går fra rødt til sort sidst på måneden, så er det vel det værd.

Kan du øge indtægten via egen virksomhed?

Hvis du, som så mange andre, arbejder med digitale løsninger, så kan det være, at du har mulighed til at øge indtægten ved at oprette din egen virksomhed. Det kan være, at du kan arbejde mere udover dit faste job, eller måske kan du på sigt blive chef i egen butik. Hvis du over lang tid har gået med iværksætter drømme, så kan dette også være et skridt i den rigtige retning, hvis du skal leve et økonomisk friere liv i fremtiden.

For at komme godt fra start, så kan du benytte dig af LegalHero, en digital rådgivningsplatform, som ved hjælp af moderne teknologi tilbyder digital juridisk rådgivning til f.eks. startup virksomheder. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere på legaltech startup.

Du skal selvfølgelig overveje, om du har motivationen, lysten og gejsten til at kaste dig ud i et iværksættereventyr, da det kræver meget. Men hvis du brænder for at blive økonomisk selvstændig, så kan det være den rette vej at gå.