Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Sådan optager du det bedste kviklån

Written: 28. september 2022

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Kviklån har i mange år været meget omdiskuterede. Særligt fordi der i starten ikke var så stramme regler omkring kviklån og deres omkostninger. Men både regler og kviklån har udviklet sig, så de ikke længere er så farlige, som de ellers er blevet gjort til. 

Det kan blive nødvendigt for ethvert menneske at låne penge på et tidspunkt i livet. Det kan være, at dyrlægeregningen blev højere end forventet, eller at en tandlægeregning kom uventet flyvende ind fra højre. Der er mange grunde til, hvorfor et kviklån kan være den bedste og eneste løsning til at løse et økonomisk problem. Men, hvordan optager du så det bedst mulige kviklån, hvis du har brug for et? 

Hold øje med renterne 

Når du gerne vil optage et kviklån, er det vigtigt, at du sørger for at sammenligne renterne på tværs af de forskellige kviklån. For det er netop disse, der har været meget udskældte tidligere, og som også har været skyld i, at det for mange bare er et sort hul, der kastes penge ned i. Renterne bør derfor ikke overstige meget mere end 15%, da det ellers bliver meget svært for dig at betale pengene tilbage igen inden for en overskuelig fremtid. 

Se på de samlede kreditomkostninger 

Når du skal låne penge, skal det selvfølgelig gerne være så billigt for dig som muligt, så du ikke ender med et nyt økonomisk problem. Hvor meget lånet kommer til at koste dig i sidste ende, kan du se ved at kigge på de samlede kreditomkostninger for lånet. Det beløb skal selvfølgelig gerne være så lavt som overhovedet muligt, så du ikke betaler for meget for lånet – for det er penge, du kunne bruge på alt muligt andet. 

Hav råd til den månedlige ydelse 

Det bedste kviklån er et lån, du har råd til at betale af på hver måned, og hvor rentetilskrivningen ikke er så høj, at det ikke betaler sig at betale penge af hver måned. Når du optager et kviklån, skal du være sikker på, at du har til den månedlige ydelse hver måned, så du ikke får tilskrevet yderligere renter og gebyrer. Men, du skal også sikre dig, at den månedlige ydelse ikke er så høj, at det går ud over andre fornøjelser eller udgifter. 

En løsning er at have en lang løbetid. Men, jo længere løbetiden er, jo flere renter skal der også betales. Så vær omhyggelig og regn gerne ud, hvor realistisk det er at betale det af inden for en given periode. 

Betal ikke for meget i opstartsgebyr 

En af de gebyrer, der er meget almindelige at betale for et kviklån, er et opstartsgebyr. Det kan ved nogle kviklån sagtens løbe op i et par tusinde kroner, hvis det er et større beløb, du skal låne. Der er selvfølgelig ingen grund til at betale for meget, da det sagtens kan lade sig gøre at finde kviklån, der ikke har tårnhøje opstartsgebyrer. Så sammenlign også gerne her på kryds og på tværs, så du ikke kommer til at hive for mange penge op af lommen. 

Kviklån er bestemt ikke nogen nem disciplin. Især ikke hvis man gerne vil gøre det billigst muligt. Men, det betaler sig bestemt på den lange bane, hvis du er omhyggelig med, hvilket kviklån du optager, da det ikke kun sparer dig for penge, men også giver dig mulighed for at komme ud af lånet igen inden for en overskuelig tidsperiode – og sådan skal det helst gerne være med et lån!