Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Sådan kommer du igennem en økonomisk presset situation

Written: 24. december 2019

Last Updated on by tran.pham7_7

Uanset hvor i verden du befinder dig henne, så kan du komme ud for økonomiske problematikker. Måske har du mistet et arbejde? Eller oplevet en skilsmisse? Uanset hvad årsagen er, så kan du i denne artikel læse en guide til, hvordan du bedst muligt kommer igennem en økonomisk presset situation.

Hvad er fordelene og ulemperne ved et online lån?

Alle mennesker kan komme ud for en situation som er uventet. Dette kan hurtigt have indflydelse på vores givende situation, men i særdeleshed også på vores helbred. Økonomi er ofte et af de emner som både kan skabe glæde og stress. Det er derfor vigtigt at du finder en hård-fin balance, men hvordan gør du bedst det, hvis du allerede er økonomisk presset? Det er ikke til at sige hvad der sker i fremtiden, og vi er ikke altid herre over vores eget liv. Hvis vi skulle ende i en kritisk situation, hvor vores økonomi for alvor bliver sat på prøve, så er det vigtigt at du tænker dig godt om, inden du blot hopper på den første og hurtigste løsning, for at komme ud af din situation. Lån penge online er en sætning der popper op i søgefeltet på Google oftere og oftere. Men hvad er fordelene og ulemperne egentlig ved at tage et online lån? Vi har her i artiklen listet nogle af dem.

Fordele:

  • Online lån er en hurtig måde at få samlet de penge du mangler
  • Det fungerer godt som en ”her og nu” løsning
  • Det er hurtigt og nemt at optage et lån
  • Du kan låne et højt beløb, uanset om det er til forbrug eller regninger
  • Du behøver ikke at gå igennem din bankråder inden låneoptag

Ulemper:

  • Et lån er kun en midlertidig løsning og skal tilbagebetales – med renter
  • Renterne på et lån kan være meget høje
  • Du skal kunne tilbagebetale indenfor rimelige grænser
  • Et lån kan fjerne økonomiske problemer, men tilføjer stadigvæk en gæld der skal tilbagebetales
  • Det kan koste dig mere end du får ud af det

Hvilke muligheder har du, når økonomien er presset?

Disse er blot nogle af de fordele og ulemper du kan overveje inden du vælger et online lån. Hvis det dog alligevel trækker lidt i dig, så kan du hos Finbino få et overblik over de mange låneudbydere, og herfra sammenligne dine potentielle lånemuligheder. Men udover at tage et lån, hvordan kan du ellers komme igennem en økonomisk presset situation? Vi kan nemlig alle komme ud for misligeholdt gæld. Det er ganske nemt at antage, at dem der for alvor oplever problemer med økonomien er de unge, men det er ikke just altid tilfældet. Flere og flere unge prøver nemlig at undgå at tage et lån. Dette kan du læse mere om her: https://politiken.dk/forbrugogliv/art7270410/Unge-ikke-vilde-med-at-tage-l%C3%A5n-Generation-snusfornuft-har-styr-p%C3%A5-%C3%B8konomien. Her udtales der ”To ud af tre unge nægter at låne penge. De foretrækker ifølge Nordeas undersøgelse selv at tjene pengene. Og tallene gælder for alle unge i alderen 18-29 år, uanset om de er studerende eller ej”. Ud fra samtlige statistikker, så kan vi konkludere at mange danskere sidder inde med gæld. Men hvis ikke det er de studerende der sidder inde med den store gæld, hvem er det så? Du kan længere nede se en graf der viser nøjagtigt hvor mange der her er tale om, og hvad aldersgruppen er:

Kilde: https://medium.com/@laanio/danmark-under-lup-g%C3%A6ld-og-formue-979ee9c7b42c

Sådan undgår du at din gæld bliver større

Ud fra denne graf, så kan du se, at borgere fra 30 og op til 59 er dem der har mest gæld. Dette konkluderer derfor, at det ikke just er de studerende der er indehaverne af den største gæld, også selvom det kan være nemt at antage dette. Men selvom situationer er forskellige, så har vi alligevel lavet en oversigt over, hvilke metoder du kan overveje i tilfælde af, at din gæld er begyndt at hobe sig op:

Tage et lånFå økonomisk støtte af et familiemedlem
Få samlet alt din gæld ét stedSkær ned på alt det du kan undvære
Få solgt de ting du ikke har brug forLæg en plan med din bankrådgiver

 

Til dig der overvejer et online lån

Uanset hvilken løsning der passer til dig og din situation, så er det vigtigt at du husker på, at der findes en løsning, du skal bare finde ud af, hvad den løsning er for dig. For nogle mennesker er løsningen at tage et lån, og for andre er det ikke. Hvis du er en af dem der ønsker at tage et lån, så bør du gå ind og finde ud af hvilken type lån du vil benytte. Forbrugslån, kviklån, kassekredit, samlelån eller et minilån? Herefter skal du holde øje med løbetiden fra du låner og til du skal tilbagebetale, det vil sige, hvor mange penge skal du tilbagebetale i gennemsnit om måneden for at du kan få tilbagebetalt til tiden. Sidst men ikke mindst, så skal du have kigget på hvor meget renten på det pågældende lån er på. Jo lavere en rente, jo bedre. Rente er det du betaler for at have lånt pengene, så det skal du på sin vis se som en ekstra betaling. Du kan læse meget mere om renter lige her: https://www.finanshus.dk/hvad-betyder-faldende-rente-for-dig/. Det er ikke til at sige hvilken type lån er det rette for dig, det bør du gå ind og læse mere om, inden du vælger et lån. Forbrugslån er dog ofte en løsning for mange, eftersom det fungerer hurtigt og nemt, dog også med ofte høje renter. Valget er dit, men husk at tænke dig godt om inden du vælger. Du kan se den lille infografik om forbrugslån:

Kilde: https://www.nordea.dk/privat/produkter/laan-og-kreditter/forbrugslaan/forbrugslaan.html