Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Sådan får du dit og planetens sunde liv

Written: 4. oktober 2019

Der er mange valg du skal være opmærksomme på, hvis du ønsker et sundere liv, og samtidig ønsker at handle miljøbevidst. Men synes du også, at det kan virke som en jungle, at holde sig ajour med hvad der er miljørigtigt? I denne artikel, finder du nemme råd til hvilke valg du kan tage, for at holde dig selv sund, og for at handle miljøbevidst.

Køb økologiske og lokale madvarer

Et bevidst valg du kan tage, for at holde dig selv sund er, at handle økologisk. Når du handler økologisk, tager du bevidst et valg, hvor du køber de grøntsager, der ikke er behandlet med sprøjtemidler. På denne måde undgår du at indtage sprøjtemidler i din kost, og du undgår at støtte de landmænd som arbejder med sprøjtemidler. Ofte kan landmænd der bruger sprøjtemidler, ikke undgå, at sprøjtemidlerne sætter sig i naturen, eller bevæger sig ned i vores drikkevand. Ønsker du at handle økonomisk, men har svært ved at finde råd til det i din økonomi, kan du overveje et kontant lån. Et kontant lån giver dig frihed til, hver måned at selvjustere hvor meget du har behov for at låne. Et andet valg du kan tage, for at handle miljøbevidst er at handle lokalt. Gå efter de grøntsager og frugter, som er produceret i Danmark. På denne måde, undgår du at støtte de dårlige ressourcer, der er blevet brugt på den lange transport afstand.

Genovervej din daglige transport

Har du arbejde tæt på hvor du bor, eller langt væk fra dit hjem, er der mange alternative transport muligheder. Bor du i samme by som dit arbejde, kan du overveje at investere i en god cykel. Dette vil både nedskære dit personlige C02 forbrug, og afhængigt af afstanden til din arbejdsplads, vil du måske få din daglige motion ind. Hvis du bor længere væk fra din arbejdsplads, kan du undersøge dine muligheder for offentlig transport. På den måde undgår du at bruge din private bil.

Få din daglige motion dækket

Er du en af dem, som i længere tid har ønsket at få mere motion ind i din hverdag? I så fald kan det betale sig, at tage det næste skridt. Motion holder din krop sund, og dit sind glad. Ligger der et fitness center på vej til din arbejdsplads, kan det være en god idé at give det chancen. Et fitness center tilbyder motion for alle. Ofte er der et område for dem der ønsker at træne deres kondition, og et område for dem som ønsker at træne styrketræning. Hvis du mangler motivationen, til at skubbe dig selv det ekstra, kan du overveje at tage på hold-træning. I hold-træning befinder du dig blandt en gruppe af mennesker, som alle presser sig selv, hvilket for nogle, øger motivationen til at skubbe sig selv. Har du svært ved at finde tid til at tage i fitness, kan du i stedet investere i et par gode løbesko. At løbe en tur kræver mindre planlægning, og er derfor lettere at planlægge ind i en travl hverdag.