Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog
Author: Preben Mouritzen

Hver anden dansker lægger frivilligt fra til pensionen

Written: 9. november 2018

Næsten halvdelen af de danske lønmodtagere sparer yderligere op til pensionen igennem frivilligt tegnede ordninger. Men samtidig har 20% af os ikke styr på de ordninger, de har igennem deres job. 

En ny international analyse giver det danske pensionssystem topkarakter. Men alligevel er stadig flere danskere blevet bevidste om, at den offentlige pension, suppleret med den pensionsopsparing de har via deres arbejde, ikke er tilstrækkelig, hvis de ønsker at fastholde den levestandard, de har i dag.

Derfor lægger næsten hver anden lønmodtager ekstra til side på en frivilligt tegnet pensionsordning i et pensionsselskab eller i deres bank.
Det viser en undersøgelse som brancheorganisationen Forsikring og Pension har fået foretaget. Helt præcist sparer 48% af lønmodtagerne ekstra op til pension ud over deres arbejdsgiverordninger. Sidste år var det tilsvarende tal 44%.

20% har ikke styr på pensionen

I skærende kontrast til dette faktum står til gengæld resultatet af en anden analyse, som Forsikring og Pension har fået foretaget. Den viser nemlig, at en femtedel af os ikke ved, hvor meget deres arbejdsgiver indbetaler af deres løn til pension hver måned.

Det er problematisk, mener de hos Forsikring og Pension, hvor underdirektør Karina Ransby også understreger problematikken om den manglende viden om de forsikringer, som følger med ordningerne.

”Mange pensionsordninger indeholder blandt andet forsikringer, der dækker familien, hvis man bliver syg eller dør. Fx en forsikring mod tab af erhvervsevne som sikrer én, hvis man bliver ramt af alvorlig sygdom eller ulykke. Ordningen kan også indeholde en sundhedsforsikring. Det er vigtigt at have styr på, om de enkelte forsikringer er tilpasset ens personlige behov, og derfor er det ekstra vigtigt, at man ved hvilke ordninger man har”, understreger Karina Ransby.

Presseansvarlig hos Monni.dk, Preben Mouritzen, finder det bekymrende, at så stor en procentdel ikke har sat sig ind i deres pensionsforhold.

”I skærende kontrast til at stadig flere af os er bevidste om, at vi selv skal supplere vores arbejdsmarkedspensioner, står så til gengæld resultatet af den anden analyse fra Forsikring og Pension. At en femtedel af os ikke ved, hvor meget vores arbejdsgiver indbetaler af vores løn til pension hver måned, er yderst problematisk. Det skyldes ganske givet, at pensionen for mange ligger så langt ud i fremtiden, at vi ikke skænker det en tanke på nuværende tidspunkt. Men pensionen bliver en realitet en dag, og derfor bør man sætte sig grundigt ind i det allerede nu, hvis man ikke skal opleve alt for drastiske livsændringer til den tid” siger Preben Mouritzen.

Om forfatteren Preben Mouritzen er bankuddannet i Midtbank i 1973 og har erfaring fra mange forskellige afdelinger i banken. Derudover har han 22 års erfaring som marketingchef i Vestjysk Bank og efterfølgende ejer af eget marketingbureau med fokus på kommunikation for banksektoren. Ekspert i undersøgelser, analyser og kundekommunikation for den finansielle sektor.