Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Overvejer du et forbrugslån? Disse overvejelser bør du gøre dig!

Written: 25. januar 2022

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Sponsoreret indhold:

Der kan være mange grunde til at man som forbruger kan få brug for et lån. Om det er fordi din computer pludseligt er gået i stykker og du skal have købt en ny, eller fordi der lige er en rejse til Bali der frister, så kan et forbrugslån være en nem og hurtig løsning til pengemangel.

Pengeverdenen kan være en jungle at finde rundt i og låne branchen er ingen udtagelse. Lån kan hurtigt blive meget dyre på grund af renter og afdrag, derfor kan en forbrugslån oversigt være behjælpelig til, at undersøge netop hvor det er bedst muligt at få et billigt forbrugslån.

4 ting du bør overveje inden du tager et forbrugslån

Det kan hurtigt blive fristende at tage et forbrugslån fordi det er så nemt tilgængeligt. Men netop fordi det er så nemt tilgængeligt bør man lige tænke sig om en ekstra gang og få undersøgt, hvor du tager lånet og hvilke omkostninger der hører med.

Typisk overvejer man et forbrugslån fordi der er noget man virkeligt gerne vil købe, men ikke har pengene til. Et rigtigt voksen råd er, lige at overveje en ekstra gang om det er noget du har akut brug for, eller om det kan vente til at du har sparet op til det. Det er vigtigt at huske på, at selvom lånet er hurtigt og du får den ting du gerne vil have, så skal det stadig betales tilbage, plus lidt ekstra.

Det første du bør have styr på er, hvor meget du samlet kommer til at betale for forbrugslånet i sidste ende. Et lån på 30,000kr er ikke kun 30,000kr når der kommer renter og gebyrer på. Det er derfor værd at undersøge, hvor du kan få det billigste forbrugslån henne, for at slippe for en alt for høj rente og dermed slutbeløb.

Det næste du bør overveje er, hvor længe du kan få lov til at afdrage lånet over. Det er ikke så smart, hvis du skal afdrage over to måneder når du har lånt 30,000kr. Derfor er det vigtigt lige at have styr på, hvor meget man har råd til at betale til lånet hver måned og så vælge sit forbrugslån ud fra det. Hvis ikke du kan betale lånet tilbage indenfor fristen kan der nemlig komme yderligere renter og gebyrer på, og det kan ende med at blive en dyr affære.

Til sidst kan du kan også overveje om det er billigere at gå igennem din egen bank og få et bevilliget overtræk eller en kassekredit. Du kan godt være heldig, at der måske er en lavere rente ved bankens muligheder frem for mulighederne ved et forbrugslån.