Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Overvejer du at optage lån? Læs dette inden

Written: 17. februar 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Sponsoreret af Lead Supply

Det er nok ikke gået de flestes næse forbi, at der lige nu hærger en pandemi i hele verden. Pandemien har medført mange begrænsninger for os her i Danmark, men vi er absolut også et land som er mærket, ikke kun på vores begrænsinger i samfundet men også rent økonomisk. Rigtig mange er ramt hårdt økonomisk i disse tider. Særligt selvstændige og virksomhedsejere, holder vejret mens de venter på en genåbning. Dette medfører at mange har brug for ekstra økonomisk støtte, og derfor overvejer muligheden for at optage et lån. Dette kan bl.a. være til at dække nogle udgifter mens man venter på genåbning af samfundet. Årsagen og behovet kan være forskellige, endda lystbetonet, men fælles for dette bør man uanset hvad, se sig rigtig godt for inden man går ud og optager et nyt lån. Mulighederne er mange og det kan være svært at se skoven for bare træer, når der kigges efter et nyt lån. Derfor kommer vi her med nogle reminders til dig, som du skal have i baghovedet når du er ude når du leder efter et lån.

Brug en låneguide

Hvor skal man lige starte henne? Det kan være svært og ugennemskueligt. Går man til banken først eller går man ind på google og søger på “lån”? Der kan være mange forskellige holdninger om hvad der er den bedste tilgang. Vi anbefaler at du starter ud med at finde ud af hvad dit behov er. Der er ikke nogen grund til låne flere penge end højest nødvendigt. Hvor meget skal du bruge, hvor lang tid skal lånet strække sig over og hvor meget har du råd til at tilbagebetale. Når du har gjort dig disse overvejelser, kan det være en god ide at finde en låneguide på nettet, hvor du kan læse op på og får styr på følgende: Hvilke typer lån er der, hvad er et passende renteniveau, hvad er ÅOP og hvad skal den ligge på, hvor lange løbetide kunne du tænke dig, hvor høje gebyrer er der mm.

Disse ting er vigtige at holde øje med og have en forståelse for, inden du vælger lån. Har du en forståelse for disse ting, er du bedre rustet til at vælge en lån som passer til dig og som ikke koster alt for dyret i renter og gebyrer. Du kan blandt andet læse om lån på Ekstra Bladet, hvor man har lavet en stor guide omkring de mange forskellige lånetyper. Her kan du desuden læse om fordele og ulemper ved de forskellige lån, og sammenligne +10 forskellige lån. Der findes mange guides derude, men denne kan være et godt sted at starte med at søge informationer omkring lån.

 

Vælg et lån som passer til din økonomi

Selvom det er vigtigt at undersøge lånemulighederne og blive klogere på hvad du skal holde øje med når du overvejer at optage et nyt lån, så er det ligeledes vigtigt at du har styr på din egen økonomi. Et lån skal altid tilbagebetales i form af afdrag, så her er det vigtigt at have styr på hvor meget du vil og kan afbetale og over hvor lang tid. At vælge et lån med høje renter og gebyrer betyder som regel at det vil tage dig længere om at blive gældfri. Du skal altså ikke bare have styr på hvor stort et beløb du har behov for og hvordan og hvor du finder et billigt lån, men du skal også sørge for at opholde dette med din egen økonomi og hvordan lånet vil påvirke denne i fremtiden. Prøv at kigge fremad i tiden, har du f.eks. planlagt nogle ting som vil kunne blive hindret på grund af en afbetaling på lånet? Dette skal du ligeledes have med i din overvejelse. Altså, er det ganske essentielt at du ikke bare læser op på lån, men også tænker over hvordan dette stemmer overens med din økonomiske situation lige nu, samt i fremtiden. Mange glemmer desværre at gøre deres hjemmearbejde ordentligt, og optager dyre lån uden omtanke for hvornår de kan blive gældfri og hvordan det påvirker deres økonomi i fremtiden. Det kan være lettende at få udbetalt en pengesum fra et lån nu og her, men mange omkostningerne hvilket de først mærker efter pengene er brugt og glæden herved har lagt. Man skal huske, at et lån kan belaste ens økonomi i fremtiden, så længe at lånet løber. Har du behov for at låne, skal du sørge for at det passer til din økonomi – både nu og fremover.