Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Overvejelser før du køber ny bil

Written: 20. november 2019

Af mange forskellige grunde, er det sandsynligt at man på et tidspunkt i sit liv, når til et punkt hvor man har brug for at købe bil. Dog er det at købe bil, en meget stor beslutning, og ofte ikke noget man bare springer hovedkulds ud i. Er du i tvivl om hvilke overvejelser du bør gøre dig, før du køber bil? I denne artikel finder du råd til hvad du bør tage i betragtning, før du køber bil.

Skal du købe nyt eller kan du nøjes med brugt?

Det kan være svært at vide hvorvidt det er bedst at købe en ny eller en brugt bil. Har du brug for hver dag at køre langt i din bil, er det en fordel at vælge en bil som kan køre længere på literen. Man ser ofte at nyere biler køre længere på literen end gamle biler, og ved at investere i sådan en bil, kan du i det langeløb spare penge. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kommer til at købe en udgående model til en for høj pris. Hvis du modsat ikke skal bruge din bil til at køre lange afstande, kan du med fordel købe en brugt leasingbil. Da du ikke vil putte særlig mange kilometer på bilen, vil det ikke betyde noget for den, at den i forvejen har mange kilometer på bagen.

Hvad er dit behov til din bil?

Det er vigtigt at vide hvad dit behov til din bil er, for at finde ud af hvilken type bil du har brug for. Har du behov for at bruge din bil til storby kørsel, kan det være praktisk at investere i en lille bil. En lille bil er nem at komme rundt med, og du får ikke problemer med at parkere. Skal du ud af byen på de længere strækninger, er det af sikkerhedsmæssige årsager, en god idé at købe en mellem eller stor bil. Til sidst er det vigtigt at tage i betragtning, hvor mange der kommer til at bruge bilen. Er bilen blot til personlig brug, og er det kun dig i din familie, behøver du ikke at bekymrer dig om at købe en bil med meget plads. Men har du børn og partner, bør du købe en større bil med plads til flere.

Finansiering af din bil

En sidste overvejelse, før du køber bil, er finansiering af din bil. Ved du med sikkerhed at du vil købe bil, er det en god idé, at kontakte adskillige banker, for at finde det lån der passer bedst til dig. Du kan læs om billån hos Santander her. Planlægger du kun at bruge din bil i 3-4 år, hvorefter du forventer at skifte den ud, kan det være finansielt dumt at købe en ny bil. I stedet for, bør du overveje at lease en bil, hvis du kun planlægger at beholde den i 3-4 år. Ved leasing af bil, står udlejer for garanti og service under hele lejeperioden, hvilket giver dig færre forpligtelser, når du i fremtiden vælger at købe bil.