Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Luk dit firma nemt og hurtigt

Written: 28. april 2022

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Sponsoreret indhold:

Har du indset, at det selvstændige liv ikke er noget for dig, så kan det være svært at finde ud af reglerne for, hvordan du lukker dit firma. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du hurtigt og nemt lukker dit firma.

Sådan gør du

hvordan lukker jeg mit firma hurtigst muligt? Der findes tre måder, hvorpå et firma kan lukkes. Dette er enten ved betalingserklæring, likvidation eller tvangsopløsning. Både betalingserklæring og likvidation er frivillige beslutninger, mens tvangsopløsning er påtvunget.

Når du benytter dig af Legal Desk, er det kun muligt at lukke firma med betalingserklæring, som også er den mest enkle måde at lukke firma på.

Hvad er en betalingserklæring?

Der er her tale om et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra selskabets ejere om, at selskabet ønskes opløst. Erklæringen skal underskrives af alle ejere og indsendes til Erhvervsstyrelsen, som registrerer selskabets lukning.

Der skal være enighed blandt alle ejere for at kunne benytte sig af en betalingserklæring. Derudover skal firmaet være et kapitalselskab (ApS eller A/S) og må ikke have gæld til kreditorer eller det offentlige.

 

Gæld til kreditorer

Hvis et selskab stadig skylder penge til kreditorer, er det ikke muligt at lukke selskabet med betalingserklæring. Her er der både tale om forfalden og uforfalden gæld. Det betyder, at alle lånte penge i selskabet skal være tilbagebetalt, før du kan modtage en betalingserklæring. Så snart gælden er betalt og driften i virksomheden er stoppet, har selskabet ikke flere forpligtelser. Hvis der til gengæld stadig er aktiver i selskabet, overføres og fordeles disse blandt ejerne.

 

Gæld til det offentlige

Alt gæld til det offentlige, herunder skat og moms, skal også være betalt. Du skal kunne dokumentere over for Erhvervsstyrelsen, at gælden til det offentlige er betalt, hvilket du gør ved at indhente en skattekvittance. Dette er en skatteerklæring fra SKAT, som dokumenterer, at selskabet ikke har gæld til det offentlige.

Lad Legal Desk hjælpe dig

Legal Desk tilbyder at hjælpe dig med processen, så du hurtigt kan komme videre. De sørger for alt det praktiske med at afmelde pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og registrere nedlukning af selskab hos Erhvervsstyrelsen.

For at lukke dit firma nemt og hurtigt med Legal Desk, skal du udfylde en online formular, hvorefter du modtager et dokument, som du underskriver med NemID. Legal Desk sørger herefter for at afmelde pligter og indhenter skattekvittance fra SKAT. Når dette er gjort, underskriver du betalingserklæringen med NemID, hvorefter Legal Desk registrerer nedlukningen af dit firma hos myndighederne. Når nedlukningen er trådt i kraft, vil du modtage en bekræftelse.