Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Lån penge med en simpel oversigt

Written: 11. februar 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Annonce

Skal du låne penge, er det naturligvis en god idé at undersøge markedet. Det er nemlig langt fra sikkert, at det første lån, som du støder på, er det, der bedst kan betale sig. Derfor kan en oversigt over lånene være en stor hjælp for dig.

Optag lån online

Hvis du har besluttet dig for at låne penge, kan du enten vælge at ansøge online eller i banken. Typisk vil banklånene være til lidt større, længerevarende lån, mens de online lån oftest bruges, når der er tale om små, hurtige størrelser.

En oversigt over lån kan på mange måder hjælpe dig, når du skal låne online. Her kan du nemlig hurtigt danne dig et overblik over udvalget, og se hvad dine muligheder er i forhold til at låne penge. Derudover bliver det let for dig at sammenligne de forskellige lån, så du kan finde frem til det bedste af slagsen.

Indhent flere lånetilbud

Skal du optage et lån, er det en rigtig god idé at indhente flere lånetilbud. Det er nemlig ganske gratis og uforpligtende at ansøge om lån, og det er på denne måde, at du kan blive klogere på omkostningerne ved lånet.

Når du ansøger om lån, vil der blive foretaget en kreditvurdering på baggrund af din økonomi. Denne kreditvurdering er med til at fastlægge den præcise rente på lånet, og dermed er det altså først efter, du har ansøgt, at du kender til de eksakte omkostninger.

Sammenligning af lånene

Har du ansøgt om lån fra flere forskellige låneudbydere, har du mulighed for at sammenligne de forskellige lån. Dette kan du naturligvis gøre ved at kigge på renter og gebyrer, men det kan være svært at danne sig et overblik, hvis man ikke regner på tallene.

Du behøver ikke at være nogen haj til matematik for at finde ud af hvilket lån, der er det billigste for dig i sidste ende. Der findes mange online låneberegner, hvor du kan skrive dine oplysninger ind og derefter se, hvor meget du kommer til at betale for lånet.

ÅOP kan hjælpe dig

Synes du, at det er for kompliceret med de online låneberegnere, kan du desuden kigge på lånenes ÅOP. ÅOP står for årlige omkostning i procent, og i dette tal er både renter og gebyrer således medregnet. Dette giver dig mulighed for at sammenligne lån med vidt forskellige renter og gebyrer.

Vil du være sikker på at finde frem til det lån, hvor du skal betale de laveste omkostninger, skal løbetiden og lånebeløbet være ens for de lån, som du sammenligner. Med denne metode vil lånet med den laveste ÅOP også være det billigste.

Skab et overblik over din økonomi

Inden du låner, er det en rigtig god idé at danne dig et overblik over din økonomi. På denne måde kan du nemlig regne ud hvor mange penge, du har til rådighed hver måned.

Viser det sig, at du ikke har penge nok, bør du ikke låne. Du kan nemlig ikke undgå, at du skal betale pengene tilbage på et tidspunkt.