Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Kreditvurdering som redder virksomheder

Written: 30. november 2021

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Sponsoreret indhold:

Kreditvurdering kan redde liv. Eller det kan i alt fald redde din virksomhed fra at træffe beslutninger baseret på et dårligt vidensgrundlag. Et dårligt vidensgrundlag kan være et rigtig dårligt udgangspunkt for at drifte en sund virksomhed, det er essentielt at have viden for at kunne vækste. Det kan være viden om dine kunder og deres adfærd eller økonomiske situation, specielt den økonomiske situation kan være alfa og omega at vide en masse om. Hvis du ved hvordan, hvornår og hvad dine kunders økonomiske situation ser ud, så er det potentielt muligt at forudsige eventuelle problemer.

Kreditvurdering gør din virksomhed i stand til at opdage faresignaler når du indgår partnerskaber, samarbejdsaftaler eller får nye kunder. Kreditvurdering kan for din virksomhed betyde at:

  • Beslutninger vedrørende kredit bliver truffet på et pålideligt datagrundlag, så du kan tilbyde dine kunder den optimale kredit
  • Få et overblik over dine nuværende og fremtidige kunders betalingsmønster
  • Være opdateret på kunder som sandsynligvis ikke vil betale deres regninger

Dermed er der mange grunde til at kreditvurdere, men mange kan være i tvivl om hvad det helt præcis er.

 

Hvad er en kreditvurdering

Det kan være en udfordring at finde rundt i kredit universet, der findes nemlig flere gloser som, er værd at vide noget om:

  • Kreditvurdering er data og oplysninger der vurderer en person eller virksomheds økonomiske parametre
  • Kreditstatus er et øjebliksbillede af en virksomheds eller en persons økonomiske situation

En kreditvurdering af en person er ikke det samme som en kreditvurdering af en virksomhed. Der er dog nogle fællestræk der kigges på, når en sådan skal foretages:

  • Hvilke indtægter er der?
  • Hvor store er de faste udgifter?
  • Hvor stor er gælden?
  • Hvordan har regnskabet set ud de sidste 3-5 år?

Indsamlingen af relevante økonomiske informationer, for at lave en kreditvurdering og en kreditstatus, er en ressource samt tidskrævende proces. Gudskelov er det ikke en opgave du behøver at gøre.

 

Kredittjek hos Dun & Bradstreet

Der findes flere digitale løsninger, der på kort tid, kan give dig en kreditstatus på en virksomhed eller person. Med Dun & Bradstreet får du dog én af Europas største data-giganter, der giver adgang til mange af de vigtigste økonomiske informationer omkring virksomheder i hele Europa bl.a. kreditvurdering baseret på data.

Med Dun & Bradstreet får du adgang til 90 millioner europæiske personer, og et 360 graders overblik over dine kunder. Så du bliver i stand til at træffe intelligente kredit beslutninger der er baseret på reel, opdateret og detaljeret data.