Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Kan du optage et kviklån?

Written: 8. april 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Annonce

For at have muligheden for at optage et kviklån, er der visse krav, som du skal overholde. Overordnet set er det lettere at blive godkendt til lån på nettet end i banken. Dog kan man ikke komme udenom, at det ikke er muligt for alle og enhver at optage et kviklån.

Alder – du skal som minimum være fyldt 18 år

For at du kan gøre dig forhåbninger om at optage et kviklån, skal du som minimum være fyldt 18 år. Hvis du endnu ikke er 18, har du altså ingen muligheder for at optage et kviklån. Selv hvis du er 18 år, er det ikke sikkert, at du kan optage et kviklån.

Alderskravet varierer nemlig fra låneudbyder til låneudbyder. Hos nogle låneudbydere skal du være 21 eller 25 år, før du kan få lov til at låne. Opfylder du ikke alderskravet hos en specifik låneudbyder, må du altså opgive eller låne hos en anden udbyder. Find kviklån her og undersøg, om du opfylder alderskravene.

Du må ikke være registreret i RKI

Hvis du skal optage et kviklån, må du ikke være registreret i RKI som dårlig betaler. Denne registrering sker eksempelvis, hvis du tidligere har optaget et lån, som du ikke har betalt tilbage. Det vil altså sige, at dine fortidige handlinger vedrørende økonomi ligeledes har betydning for, om du kan låne penge i dag.

Er du registreret som dårlig betaler i RKI, har du to muligheder for at slippe ud af registeret. Enten kan du vente fem år. Herefter vil du nemlig automatisk blive slettet fra registeret, og så har du mulighed for at optage lån igen. Den anden mulighed, du har, er at tilbagebetale det lån, der fik dig indskrevet i registeret. Efter tilbagebetalingen har du nemlig endnu engang mulighed for at låne.

Du skal bekræfte din identitet med NemID

En af grundene til, at den online låneproces går så hurtigt, er, at der gøres brug af NemID. Ved hjælp af NemID kan du nemlig lynhurtigt bekræfte din identitet, og desuden er det muligt at foretage en automatisk kreditvurdering. Ved hjælp af NemID kan låneudbyderne blandt andet få adgang til din eSkat.

Hvis du ikke har NemID, er det stadig muligt at optage online lån. Dog vil processen ikke være nær så hurtig og nem. Først og fremmest er det sandsynligvis vanskeligt at finde en låneudbyder, der ikke bruger NemID. Dernæst skal du finde andre metoder til at bekræfte din identitet og underskrive din låneaftale online.

Du skal have en fast indtægt

For at du kan låne penge, er det i langt de fleste tilfælde nødvendigt, at du har en fast indtægt. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal arbejde. Dog er din indtægt afgørende for, om du har mulighed for at låne.

Indtægten spiller nemlig en rolle i din kreditvurdering. Hvis du har en god indtægt, vil du blive vurderet mere kreditværdig, og dermed er det muligt for dig at låne flere penge til en lavere rente. Derfor har din indtægt betydning, når du skal optage et kviklån.