Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Hvordan du finder frem til det helt rigtige bogføringsprogram til din virksomhed

Written: 1. marts 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Har du netop taget hul på din store drøm som iværksætter og er du nået dertil i de mange gøremål at du skal finde det helt rigtige bogføringsprogram, så har du sikkert allerede fundet mange valgmuligheder online.

Kig på de gratis muligheder først – det er gratis

Du kan måske allerede være lettere forvirret over hvad du skal vælge. Det er lidt som med bland selv-slik. Har man mange muligheder så kan det være svært at vælge lige netop det ene stykke man har allermest lyst til. Det er lidt det samme med at skulle vælge hvilket bogføringsprogram man skal vælge.

Det er selvfølgelig ikke en umulighed at skifte regnskabsprogram når man er i gang, men man vil selvfølgelig gerne ramme plet og finde lige præcis det der passer til virksomheden i første forsøg. Derfor giver sådanne skriv med gode fif også mening at læse igennem, så man er bedre rustet og får alle vinkler med indover.

Der findes op til flere regnskabsprogrammer online. Nogle koster meget mens andre er helt gratis. Start med at kigge på et gratis bogføringsprogram. Hvis du kan se at dette program faktisk kan alt det du har brug for, så er du jo faktisk hurtigt i mål.

Hvad skal dit bogføringsprogram kunne?

Hvad er det så egentlig du har brug for at et bogføringsprogram kan klare for dig? Det kan være meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Nogle har mange transaktioner som f.eks. en café, der måske kører 150-200 salg igennem dagligt, hvor en psykolog måske kun har 3 klienter på en dag.

Du ved bedst selv hvad du har estimeret og kan ud fra disse overvejelser inddrage den viden, hvis det regnskabsprogram du har kig på, har et maksimum før en evt. prisstigning i abonnement.

Noget andet du kan kigge på, er om programmet virker brugervenligt for dig. Hvis du har rigtig godt styr på hvordan man bogfører med debitering og kreditering, lønninger osv., så er der nok ikke så meget der begrænser dig i forhold til om du kan finde rundt i det, men du kan måske spare lidt på dobbeltarbejde, hvis der er en smart funktion med auto-indsæt, hvis du har mange gentagelser.

Start med at undersøge det der er gratis

Prisen er selvfølgelig en væsentlig faktor i forhold til valget af dit fremtidige regnskabsprogram, så det gælder egentlig bare om at vide præcis hvad du skal bruge og hvad du kan undvære. Det er nemlig sådan at de programmer med mange funktioner og meget service i forhold til bogføringshjælp osv. også koster det mere. Så hvis du ikke skal bruge det, hvorfor så betale for det.

Er du splittet i valget mellem 2 virksomheder til slut, så kan du hjælpe dig selv i mål ved at overveje yderligere funktioner. Nogle synes f.eks. at det er helt uundværligt at have funktionen hvor man kan scanne sine bilag ind og have dem elektronisk, men tag det fra en ende og så et godt tip: start med det der er gratis.