Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Hvad du skal vide, når du skal i gang med en bolighandel

Written: 19. januar 2022

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Sponsoreret indhold:

Der er nogle formelle ting, du skal have på plads, før du går i gang med en bolighandel. Det er en proces, der godt kan være lidt nervepirrende, fordi det er en stor investering, man er ved at gøre sig. Derfor er det vigtigt, at du får den helt rette hjælp, når du skal i gang med bolighandlen, så alt forløber, som det skal. Vi har nedskrevet nogle punkter til dig i denne artikel, om hvad du skal vide, når du skal i gang med en bolighandel. Læs med i nedenfor.

 

Forbered dit boliglån

Hvis du er på jagt efter at købe en bolig, så skal du først og fremmest vide, hvor mange penge du har at købe en bolig for. Det vil sige, du skal vide helt nøjagtigt, hvad du kan låne af din bank. Men før du booker et møde i banken, så skal du gøre dig et godt overblik over din økonomi og budgetter. Hvis du har en revisor til rådighed, så kan du sætte dig ned sammen med ham/hende og få udarbejdet en god oversigt over din økonomi. For når du går til banken, så vil de uden tvivl spørge ind til dette. Så er det bedre at komme forberedt, da det virker mere professionelt. Når du bliver indkaldt til et møde i banken, så vil snakken gå på dine aktiver, indtægter og udgifter, så de har en idé om, hvad de kan berettige dig af lån.

 

Hvor vil du bo?

Hvis du for alvor skal ud at kigge på boligmarkedet, så vil det være en stor hjælp for dig selv og din ejendomsmægler, at du har gjort dig lidt forarbejde. Det vil sige i form af, hvorhenne i landet du gerne vil bo. Hvis du har et specifikt område, du er særlig glad for, så noterer det ned og videregiv det til din ejendomsmægler, når I skal mødes for første gang. Så kan ejendomsmægleren bedre finde boliger frem til jer, der matcher jeres ønsker eller finder alternativer til jeres ønsker. Ofte vil en ejendomsmægler gøre alt i sin magt at imødekomme jeres ønsker, men det kan også være svært. Boligmarkedet ændrer sig konstant og priserne stiger og stiger. Så sæt også nogle realistiske ønsker.

 

Kontakt en boligadvokat

Hvis du har brug for en køberrådgiver, så skal du henvende dig til en boligadvokat. Det er ikke alle områder, hvor en ejendomsmæglers erfaring og ekspertise kan række til. En boligadvokat kender til lovgivningen og de regler, der er inden for bolighandel af private hjem. Derfor kan du få hjælp til at gennemgå en eventuel købsaftale eller bar en grunding gennemgang af bolig – og ejendomshandel. Så vil du være godt stillet, når det kommer dertil, at du skal i gang med at forhandle med en potentiel sælger af dit drømmehus. En boligadvokat vil være med dig hele vejen gennem bolighandlen, så alt forløber sig efter bogen, og du ikke kommer til at underskrive noget, der er en dårlig handel for dig. En boligadvokat vil hjælpe med at sikre, du får en god købsaftale, med de rigtige dokumenter underskrevet og udarbejdet.