Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Find penge i budgettet til den nyeste spillekonsol

Written: 14. september 2020

Den nye PlayStation (5) rammer snart det danske marked, og det betyder, at du skal til at spare sammen, hvis du vil have råd til den. Prisen kommer til at ligge på mellem 3.000 og 7.000 kroner, hvilket for de fleste kræver, at man lægger penge til side. Se her, hvordan du lægger et budget, så du kan spare sammen til den nye konsol.

Ønsker du at købe den nye PlayStation eller en anden konsol, når de rammer markedet, så er det en god idé at starte en opsparing. Der er god grund til at spare penge op, da en konsol typisk ikke er billig at købe, og det er heller ikke tilfældet med den nye PlayStation.

De danske priser på PS5 kan komme helt op på 7.000 kroner, hvorfor et sådant køb vil kunne presse ens privatøkonomi. Derfor bringer vi her en lang række tips til, hvordan du kan skrabe pengene sammen.

Som voksen (18+) behøves du i princippet ikke at spare op. Du vil nemlig kunne købe PS5 på afbetaling, hvis du gerne vil splitte betalingen op. Klik her for at læse mere, hvis afbetaling ikke skræmmer dig.

Start med at lægge et budget

Det første du skal gøre, når du skal spare penge sammen, er at danne dig et overblik over dit rådighedsbeløb. Det er sjældent, at der er så meget luft i budgettet, som man tror, hvorfor det er en god idé at vide, hvor meget du rent faktisk kan lægge til side hver måned, hvis du vil købe noget i denne prisklasse.

Når du skal lægge et budget, starter du med at danne et overblik over din indkomst. Hvis du har et job, vil det i de fleste tilfælde være de penge, du får via dette, måske i kombination med statslig støtte etc.

Sådan finder du dit rådighedsbeløb

Skriv ned, hvor mange penge du tjener hver måned.

Nu logger du ind på din netbank, og så danner du et overblik over alle dine udgifter det seneste år. Dette beløb skal du nu dividere med 12, så du kan se, hvor meget du cirka bruger hver måned.

Træk dine månedlige udgifter fra dine månedlige indtægter, og så har du dit rådighedsbeløb. Det handler om at finde ens faste udgifter og trække dem fra indtægterne, så man kan se, hvor meget man kan spare sammen. Det tager noget tid, men det er en god måde at se, hvor meget du har til rådighed.

Mangler du penge?

Hvis du mangler penge til din PlayStation 5 eller en anden konsol, du ønsker at købe, kan det være klogt at overveje og undersøge, om du ikke kan finde endnu en indtægtskilde.

Der er mange forskellige muligheder, og generelt bør du overveje, hvad du har tid til ved siden af dit faste job.

Hvis du har tid og mulighed for at finde endnu et weekendarbejde, er det en god løsning. Du kan eksempelvis blive opvasker, tjener eller noget helt tredje. Det handler om at finde noget, som der er tid til ved siden af ens job.

Du kan også vente med at købe konsollen

PlayStation 5 kommer som bekendt til at koste helt op til 7.000 kroner, når den lander på hylderne. Det er et højt beløb for en spillekonsol, men du kan være helt sikker på, at prisen vil falde på sigt.

Når nyhedsværdien falder efter x måneder, så vil der ske det, som altid sker for nye produktlanceringer. Prisen bliver dumpet, og det vil pludselig være muligt at købe det ønskede produkt til en langt mere attraktiv pris. Er du tålmodig, så kan du formentlig spare omkring 10-20 % på den nye PS5.