Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Find det rette lån og få økonomien til at hænge sammen på SU

Written: 24. februar 2020

Annonce

Hvis du er en af dem, der lige er startet på studie den 1. februar, er du måske også en af dem, der lige er flyttet hjemmefra. Selv om det kan være rart at flyve fra reden, betyder det også, at du nu skal betale husleje, elregninger, forsikringer og mange andre ting, som du måske tidligere har været vant til, at dine forældre betalte, mens du boede hjemme.

Hvis du er flyttet til en af de større studiebyer, kan det tilmed betyde, at det kan være utrolig svært at finde en bolig, da dækningsgraden for studieboliger ligger mellem 18 og 33 procent i de største studiebyer.

Udover besværet med at finde en bolig, kan det at flytte hjemmefra også betyde, at en stor del af din SU kommer til at gå til husleje, da priserne for et værelse eller en lejlighed i studiebyerne ligger på det højeste niveau længe.

Læg et budget

Og hvis du efter at have fundet en bolig skulle være en af de uheldige, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, kan det være en god idé at lægge et budget. Det kan vise dine udgifter og indtægter – give dig et overblik over din økonomi.

Men hvis der fortsat står et minus nederst på listen, når du har lagt dit budget, kan det være, at du skal overveje, om du kan finde et job eller om du skal låne penge, der kan være med til at få din hverdag til at hænge sammen.

Det kan være, at du kun behøver et ganske lille beløb hver måned. Hvis det er den mulighed, der gør, at du ikke skal ligge søvnløs over din økonomi, kan du her kigge nærmere på, hvilke lånemuligheder, der passer til lige netop dit behov, så du kan få økonomien til at hænge sammen, når mor og far ikke længere sørger for, at der er mad i køleskabet.