Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Få overblik over din økonomi

Written: 3. februar 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Annonce

I de danske folkeskoler er der ikke megen fokus på egen-økonomi, men på generel almen økonomi. Det resulterer i, at der ikke er mange af de unge, som flytter hjemmefra, der har styr på deres økonomi og derfor ender i uløselige gældsmål. Hvis du lige er flyttet hjemmefra, så kan det være svært at vide, hvor meget du skal betale til enkelte ting og, hvor meget du derigennem kan tillade dig at bruge. Læs derfor videre i artiklen her, og se, hvordan du kan skabe dig et overblik.

Få en fast indtægt

Alt afhængigt af, hvor du er i dit liv, så har du behov for en indtægt. Den kan komme gennem SU, hvis du er studerende, men det er vigtigt at have styr på en fast indtægt – også på lang sigt. Få dig en god uddannelse, hvor der er mulighed for jobs efterfølgende. Det kunne være du vil læse til frisør. Her får du mulighed for at arbejde for andre, freelance eller starte din egen salon. Med andre ord, vil du selv kunne bane vejen for din fremtid.

Læg et budget

Det vigtigste for at skabe et overblik over din økonomi er at du lægger et budget. Læg et klart budget, så du har overblik over dit rådighedsbeløb. På den måde vil du vide, hvor meget du kan tillade dig at bruge hver måned, men også hvor du skal lægge størstedelen af dine penge henne. Kort sagt skal du lægge en plan over alle de indtægter du har og ligeledes udgifter. En god ide, er at lave et felt til opsparing. Så sikrer du dig at du har mulighed for at lægge penge til side.

Brug dit netværk

Specielt, hvis du lige er flyttet hjemmefra, så er det godt at skabe dig et overblik over alle de udgifter og indtægter du må have. Det kan være svært at danne sig et sådant overblik, hvis du ikke har prøvet at sørge for din økonomi selv før. Derfor skal du benytte dig af dit netværk. Spørg dine forældre til råds og spørg dine venner om, hvordan de sørger for at have penge nok til hverdagen. Det handler om at skaffe hjælp til selvhjælp.