Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Få lavet et budget

Written: 12. februar 2020

Last Updated on by Monni.dk

Hvorfor et budget?
Det kan være trættende at tænke på at få lavet et budget, men sagen er bare, at det kan spare dig for en masse penge hver måned. Det er tiden værd, at få sat nogle rammer for, hvor meget du må bruge i måneden i forskellige kategorier. Når du først bliver færdig med budgettet, kan det holde i flere år, afhængigt af hvordan dit liv udvikler sig. Inden du går i gang, finder du alle dine kontoudskrifter frem, samt diverse bankpapirer. På den måde kan du altid grave dine udgifter frem, hvis du bliver i tvivl. Det kan være en god hjælp at have en lommeregner ved din side. Husk også at have en klar madplan, som skal indgå i budgettet.

Find en balance
Når du lægger et budget, er det vigtigt at du er realistisk. At fastlægge nogle rammer som du ikke kan leve op til, gør kun situationen værre. Hellere være pessimistisk til at starte med, så du kan justere derefter. Der skal helst være plads til opsparing i sidste ende, så du på sigt kan få råd til større ting. Det kan være en rejse, hus eller bil. Hvis du har svært ved at skabe overskud hver måned, bør du følge vores sparetips, så du kan spare penge på de små detaljer i hverdagen.

Når du har lagt dit budget, skal du huske at holde det up-to-date. Især i livsændrende situationer, kan der ske store ændringer i dit budget. Hvis du f.eks. får børn eller skifter job, så er det vigtigt at holde styr på budgettet samtidigt. Det kan være der er nogle poster som bliver bliver større, hvilket betyder du skal nedjustere noget andet.

Budgetskema
Du kan hente Monnis gratis budgetskema, som hjælper dig til dit budget på letteste vis. Du indtaster blot dine indtægter og udgifter på listen, hvorefter du kan se dit resultat, både månedligt og årligt. På linket, kan du læse meget mere om hvordan man lægger et budget, og hvilke ting som er vigtige at være opmærksom på i processen. Det bliver ikke lettere!