Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Et overblik over onlinelån

Written: 4. juni 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Låneverden kan i første instans være en stor mundfuld at gabe over. Selvom, at de fleste uomtvisteligt kommer til at skulle foretage et lån, er det ikke et emne, vi får tillært, når sidder på skolebænken. Derfor klandrer vi ingen, som er uvidende på dette område. Heldigvis for dig fungerer vi som din forlængede arm ind i låneverdenen, hvis du føler dig lidt grøn. Alt imens alting har bevæget sig online, har lånene fulgt med. Ikke desto mindre har tiden været kærkommen for de forskellige lånetyper, og i dag er låneprocessen langt mindre omstændig med diverse onlinelån. Vi danner i følgende det generelle billede af, hvad du kan forvente, når du optager et lån online, og hvilke krav du skal opfylde.

Onlinelån

Hvis ikke opskriften giver for meget væk, passer ordlyden og betydningen heraf som fod i hose. For onlinelån er, som du nok havde gættet, et lån, som du optager online. Dog kommer onlinelån i alverdens afskygninger, og da lån, og låntagerens individuelle hensigt kan være mange, har disse lån forskellige formål. For at koge suppen helt ind betyder dette, at diverse lån er tilpasset til forskellige formål. Derfor er det vigtigt, at når du pønser på at skulle optage et lån, at du danner dig et overblik over de mange udbydere, og dermed finder den udbyder, som giver bedst mening for din økonomiske situation.

Hvordan vælger jeg den rigtige udbyder?

Som sagt er der et hav af udbydere, og det er bestemt et hav, som kan være svært at navigere i. Hos Dine-penge.dk har du mulighed for at danne dig det fulde overblik over diverse udbydere af onlinelån, samt hvad de kan tilbyde netop dig. Deres brugervenlige hjemmeside giver straks et overblik over hver udbyders individuelle lånebeløb, rente, ÅOP, minimumsalder og løbetid. Øverst på siden er du i stand til selv at skræddersy det lån, som du ønsker ved at tilpasse lånebeløbet i forlængelse af din alder, da dette kan variere fra udbyder til udbyder. Herefter bliver du præsenteret for de mulige lån og udbydere, som passer til dine præferencer. Finder du et lån, som du finder interessant, kan du nemt og hurtigt ansøge med det samme ved at trykke “Ansøg”. Her vil du blive guidet videre til udbyderens side, hvor du vil blive præsenteret for et ansøgningsskema, som typisk er spiseligt at komme igennem.

Kan alle låne?

Udbyderne forbeholder sig en række krav, som du skal efterleve for at kunne optage et lån. Disse krav kan fluktuere blandt udbyderne, men oftest er der mange gengangere, og derfor vil vi prøve at ridse de mest typiske og hyppige op. Mange af kravene opfylder du formentligt uden selv at skulle gøre noget aktivt. Herunder, at du har dansk bopæl, en aktiv e-mailadresse, dansk statsborgerskab, NEM-ID og en fast indkomst. Derudover må du ikke være registreret i et skyldnerregister såsom Debitor Registeret og RKI. Er du havnet i en af disse, har du ikke udsigt til at optage et lån førend, at du har betalt din gæld af. Vi har allerede berørt, at der er en minimumsalder, som kan variere fra udbyder til udbydere, og derfor skal du være opmærksom på, om du overhovedet er i stand til at foretage lånet i henhold til din alder. Dog tilbyder nogle udbydere lån helt ned til en alder af 18 år. Dog foreslår vi, at du hovedkulds optager et lån på baggrund af, at din alder passer til et bestemt lån, hvis ikke det passer til din økonomiske situation. Skulle du alligevel få et afslag på din ansøgning, kan det være, at du skal justere lånebeløbet i forhold til løbetiden og forsøge igen. Du har nemlig mulighed for at ansøge lige så mange gange, som du ønsker.