Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Er elbiler fremtiden?

Written: 16. juli 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Med internettet og den stigende globalisering bliver information og nyheder også mere tilgængelige, og med dette er der kommet stor fokus på klimaforandringer og hvor stort et problem det i virkeligheden er. Herunder er der naturligt kommet en del fokus på vores transportmetoder, herunder biler som forurener utroligt meget, og er et problem vi skal have løst i den nærmeste fremtid.

Elbiler er allerede blevet vældig populære, og det syner ikke at skulle bremse – tværtimod så ser udviklingen på dette område ud til, at være så langt fremme at der nok ikke går mange årtier før alle biler er el-drevet. Men hvordan udfaser vi så de traditionelle benzin og dieseldrevne biler? Det er et svært spørgsmål som ikke blot handler om sund fornuft i forhold til klimaet, men særdeles også om samfundsøkonomi, eftersom bilbranchen er enorm, og vi derfor ikke blot kan stille store kraft til hverken producenterne eller forbrugerne. Det skal ske ved en gradvis udfasning, som vi allerede er godt i gang med.

Hvem er markedsleder når det kommer til elbiler

De fleste – hvis ikke alle bilproducenter har efterhånden enten elbiler eller hybridbiler. Det er helt naturligt eftersom de alle godt fornemmer hvor samfundet bevæger sig hen, og derfor er det vigtigt at de begynder at snuse til markedet allerede nu, for ellers har de potentielt ikke noge tilbage når først elbiler rigtigt tager fat i markedsandele.

Den største og stærkeste i branchen når det kommer til elbiler er Tesla. Elon Musk har lagt stærkt ud og udvikler nogle utrolig pæne og futuristiske biler som nærmest sender os ind i fremtiden med teknologien og udseende. Alt dette leverer Tesla på en grøn metode, med vedvarende energi således det hele strømlines forsvarligt og som taget ud fra fremtiden. Mange af de andre producenter som f.eks. Volkswagen producerer også elbiler, men undersøgelser viser at produktionen heraf forurener ligeså meget som en almindelig bil vil gøre i dens levetid – dette er ikke godt.

Bør du skifte til elbil allerede nu?

Hvis du har råd og lyst, så bør du helt klart forsøge dig med en elbil. Det er alt andet lige fremtiden, så man kan ligeså godt starte nu. Grunden til at “råd” nævnes, er fordi det netop er dyrt. Elbiler er dyre at producere fordi teknologien er ny, og i Danmark har vi endda også lagt yderlige afgift herpå, hvilket pumper prisen yderligere op. Det betyder dog ikke, at du allerede nu skal tænke “åh nej, hvad er min bil værd om et par år?”, for så stærkt går det dog ikke med udviklingen.

Yderligere så er infrastrukturen omkring elbiler ikke helt i top i Danmark endnu. Det betyder at det ikke er ligeså let at få ladet bilen op med strøm, og man skal derfor planlægge sine ture lidt mere grundigt. Det bliver dog konstant bedre, og bilerne forbedrer også hele tiden deres ydeevne således de år for kan køre længere og længere på en opladning. Og så har man jo også en oplader hjemme i garagen, hvilket også er belejligt hvis blot man bruger den indenfor de kilometer den nu kan køre på en opladning.