Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Er det bedst for dig at leje eller købe bil?

Written: 7. oktober 2019

Er du en af dem som desværre ikke har mulighed for at tage cyklen? Det kan være at du arbejder langt væk fra dit hjem, hvor der hverken går togforbindelser eller busforbindelser. Eller måske bor du langt væk fra byen, og har behov for en bil, for at kunne hente de daglige madvarer. Om det er det ene eller det andet, er der adskillige mennesker, som desværre afhænger af en bil. Dog kan det være svært at finde ud af, om man står i en situation, hvor det er bedst at købe en ny bil. Hvis du står i denne situation, og er i tvivl om hvorvidt du skal købe eller lease en bil, kan du i denne artikel, finde ud af hvad der er bedst for dig.

Hvad er din arbejdssituation?

Din arbejdssituation er en vigtig faktor, når du skal beslutte dig for om du skal købe eller lease en bil. Har du stabile rammer med dit arbejde, fordi du har haft det samme arbejde i mange år, er du måske sikker på, at du vil forblive ved din arbejdsplads, mange år ud i fremtiden. Dette giver dig en sikkerhed til at købe bil, da du ved, at du vil kunne betale den af mange år fremover. Dog skal man tage i betragtning, om man fornyeligt har foretaget andre store køb. Hvis du lige har købt hus, kan det være en stor belastning for din private økonomi, at optage et lån, for at købe bil. Derfor er det vigtigt at tage både sin private økonomi, og sin arbejdssituation i betragtning. Står i den situation, at du har fået helt nyt arbejde, kan du i stedet overveje leasing af bil. På den måde, kan du komme godt tilrette i dit nye arbejde, før du beslutter at købe bil. Dette vil give dig frihed til at fokusere på det der er vigtigt, nemlig dit nye arbejde, og du har tid til at finde ud af, hvilken bil der passer til dine behov.

At tage på køre ferie

At bo i et land, som er en del af den Europæiske Union, har mange fordele med sig. Vi kan sætte os ind i en bil, og køre fra land til land, uden bekymringer om visum. Når man bevæger sig ned langs Europa, kan man blive så distraheret af det flotte og varierende landskab, at man knap lægger mærke til hvor mange kilometer man får kørt. Er du en af dem der nyder køreferier, men er bekymret om at få for mange kilometer på bilen, kan du overveje at lease en bil til din næste ferie. Ved at lease en bil, har du frihed til at vælge en bil, som der passer til dine behov. Er i en stor familie, kan man vælge en 7-personers bil, hvor der er plads til hele flokken. Modsat kan man vælge en bil med færre sæder og mere plads, hvis man kun rejser enkelte personer. Hvis du vælger leasing af Audi, er du sikret en ferie med luksuriøs transport.