Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Dette skal du huske, når du har sikret dig dit boliglån

Written: 2. august 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Dette indhold er sponsoreret

Har du lige underskrevet dit boliglån, og er du klar til at skulle videre fra banken til boligen, så er det vigtigt, at du ved, hvad det næste skridt er. Disse trin kan hurtigt blive overset, hvis det har været svært at få et godt boliglån, men følger du disse, så kan du komme godt i mål med dit boligkøb. 

Gennemgå din nye bolig

Der er stor sandsynlighed for, at du allerede har gennemgået din nye bolig med en byggeteknisk rådgiver, inden du skrev under på, at du gerne ville købe boligen. Dog er det en god ide, at du efterfølgende gennemgår huset for fejl og mangler, og finder du nogle, så er det vigtigt, at du skriver dem alle ned. Efterfølgende kan du så kontakte din forsikring, specielt hvis du har tegnet en ejerskifteforsikring, som sørger for at finde ansvar for de forskellige fejl og mangler. På denne måde er du sikret for, at du ikke skal betale for fejl på boligen, som ikke er din skyld. Derfor er det vigtigt, at du ikke udbedrer fejlene, før du har fundet ud af, hvem der skal betale for det først. 

Den gode boligforsikring

Når du har gennemgået din bolig, og du er klar til at flytte ind, så er det vigtigt, at du har en god og dækkende boligforsikring. Dette sikrer dig, hvis der skulle opstå skader i forbindelse med storm eller skybrud, eller hvis der skulle opstå skader i forbindelse med et indbrud eller røveri. Som regel er en boligforsikring et krav fra det sted, hvor du besluttede dig for at låne penge til din bolig, men det er en god ting, at du tjekker din boligforsikring, så du er helt klar over, hvordan du er dækket i tilfælde af ulykker og skader. 

Lad ikke lånet ligge

Når du er flyttet ind, og du har styr på din forsikring, så kan det være fristende at lade boliglånet ligge i fred. Dog er dette ikke den bedste ide. Det er vigtigt, at du tjekker dit boliglån engang imellem for at tjekke, om dit lån kan optimeres. Dette kan spare dig for mange penge, og derfor bør du sætte tid af til det, så du ikke går glip af renter, som kan spares. Måske vi du gerne skifte lånetype, eller måske vil du gerne diskutere de renter, som du først skrev under på. Uanset grunden, så er det vigtigt, at du ikke blot lader dit boliglån ligge, efter du er flyttet ind.