Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Det skal du vide om boliglån

Written: 22. oktober 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Foto: Unsplash.com

Det skal du vide om boliglån

Når du skal købe hus eller lejlighed, er der mange ting, du skal forholde dig til i forhold til selve finansieringen. Her kan du blive klogere på nogle af de ting, du skal sætte dig ind i.

Forstå sammensætningen af dit boliglån

Når du optager et boliglån, skal du selv finansiere mindst 5 % af lånet. De resterende 95 % kan du som regel låne dig til, idet de 15 procent kan lånes i banken, imens 80 % typisk optages som et realkreditlån.

I nogle tilfælde kan du få et realkreditlån med vist et antal års afdragsfrihed, som giver dig luft i økonomien til at afvikle dit banklån, så det er ude af verden, når du skal begynde at afdrage på realkreditlånet – som i øvrigt kan tegnes med fast eller fleksibel rente hos de fleste udbydere.

Alt i alt er der rigtig mange ting, du skal forholde dig til i finansieringen af dit huskøb. Og hvis du ikke selv er ekspert i finansiering, kan du med fordel søge hjælp hos en boligrådgiver, som netop har erfaring of ekspertise inden for området.

Indhent de bedste tilbud

Når du skal låne penge til et hus eller en lejlighed, vil du alt andet lige være en attraktiv kunde for landets banker og pengeinstitutter. En sådan investering er nemlig en af de største, de fleste mennesker kommer til at lave i løbet af et liv, og derfor er der et vist potentiale forbundet med at få fingrene i de købelystne kunder, der er i markedet for at finde den bedste låneløsning.

Det skal du huske, når du undersøger dine finansieringsmuligheder, for det betyder i bund og grund, at du er i en rigtig udmærket forhandlingsposition over for låneudbyderen. Alt for mange mennesker glemmer, at en bank eller et pengeinstitut i virkeligheden bare er en forretning, der handler med penge, hvilket betyder, at der i sagens natur er rum for forhandling.

Søg hjælp når du skal forhandle lån

Hvis du ikke selv kan overskue eller har mod på at forhandle dig frem til den bedste låneløsning, er der heldigvis hjælp at hente. I så fald kan du med fordel kontakte en professionel rådgiver, som har masser og erfaring og ekspertise inden for alt det, der følger med, når man skal købe hus eller lejlighed.

Boligrådgiveren kan også hjælpe dig med at indhente lån fra forskellige udbydere og give dig det samlede over mulighederne. Samtidig får du mulighed for at få individuel vejledning om finansieringsmulighederne, så du til sidst kan ende med at få en løsning, der passer til netop din økonomiske formåen og dit temperament.

Spar tid og penge

Fordelene ved professionel boligrådgivning er mange. Det giver tryghed at overlade de uigennemskuelige analyser til eksperter, og i sidste ende kan du spare mange timers hovedbrud, hvis du gør brug af professionel rådgivning fra starten. Og hvis du sparer tid og bekymringer i forbindelse med dit boligkøb, vil du i længden også komme til at spare penge. På den måde kan en boligrådgiver meget vel være den bedste investering, du gør i din bolighandel.