Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Det bedste privatlån – Banken eller online?

Written: 26. juni 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Før i tiden var et lån noget, man tog i banken. Sådan er det naturligvis ikke længere. De traditionelle banklån har nemlig fået konkurrence fra de mange privatlån, som internettet jo vrimler med i dag. Men hvilken af de to lånetyper er så den bedste?

For at komme en smule nærmere på et svar på dette spørgsmål, så bør du bestemt læse videre her. For her kan du nemlig få et overblik over fordelene og ulemperne ved begge lånetyper.

Er det første gang, du skal låne penge?

Næsten alle mennesker, der ønsker at låne penge for første gang, vil nok være en kende usikre. Netop af denne grund vælger mange førstegangslånere da også et lån, hvor de kan modtage kompetent rådgivning. Og uanset størrelsen på dit lån, så vil du i dette tilfælde typisk være i bedre hænder med din lokale bankrådgiver fremfor et online privatlån.

Årsagen til dette er naturligvis simpel. Du vil jo netop komme til at sidde ansigt til ansigt med en fysisk person, der oftest vil kunne svare på dine forskellige spørgsmål i dybden. I modsætning hertil vil man hos de online låneudbydere typisk ende med at modtage telefonisk rådgivning, hvilket naturligvis kan gøre mange førstegangslånere en kende nervøse og til tider forvirrede.

Når dette så er sagt, så vil du stadigvæk modtage kompetent rådgivning i forbindelse med dit privatlån hos langt de fleste online låneudbydere. Men til dit første lån, så kan det dog anbefales at du vælger banken fremfor netlånene på grund af den langt større tryghed, man vil føle ved at låne et større beløb.

Banken kan ofte være en vanskelig løsning

På trods af at banklånet er en rigtigt glimrende lånetype, så er det desværre ikke den nemmeste sag i verden at blive godkendt til deres forskellige lån. Hvorvidt banken vælger at godkende dig til et lån vil nemlig i det store og hele afhænge af, hvor god en kreditvurdering du har. Og det er desværre ingen hemmelighed, at den ofte skal være nærmest urealistisk god.

Så hvis du f.eks. er ung studerende, så vil det uheldigvis tit være urimeligt vanskeligt at overtale banken til at give dig et lån. De online privatlån er derimod langt mindre strikse i deres godkendelseskriterier, hvilket naturligvis betyder, at du vil have langt bedre mulighed for at blive godkendt til et af deres lån – og især de mindre lån.

Hvor får du så det billigste lån?

Selvom der ikke foreligger et 100% endegyldigt svar på dette spørgsmål, så vil det i ni ud af ti tilfælde dog være billigere at låne penge i banken end på nettet; og dette er der flere grunde til.

For det første vil bankens langt strengere krav udgøre en langt mindre risiko i bankens øjne, hvilket kommer til udtryk i deres typisk lavere renter og gebyrer. For det andet vil de online privatlån typisk være forbundet med markant højere renter og gebyrer, idet de online låneudbydere jo netop løber en langt større risiko grundet de langt mindre strikse krav til deres lån.