Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Derfor er vi villige til at investere stort i skønhed og mode

Written: 19. oktober 2021

Last Updated on by Monni.dk

Det er ikke uden grund, at vi mennesker er villige til at bruge store summer på skønhed og mode. Faktisk er der flere årsager til, at mange spenderer rigtig mange penge på tøj, makeup m.m.

Ganske vist er det forskelligt fra person til person, hvad der forårsager, at de bruger penge på skønhed og mode. I stort set alle tilfælde kan det dog koges ned til, at man ønsker at vise, hvem man er, og hvem man gerne vil ses som.

Vi udtrykker vores identitet gennem tøj

I og med, at ens valg af tøj som regel afhænger af, hvem man er, og hvem man gerne vil have, at verden ser én som, bruger mennesker sit tøj til at udtrykke sin identitet.

Netop derfor er der også stor forskel på, hvad folk mener, at det betyder at være velklædt. For nogen er man velklædt, hvis man er iført et jakkesæt eller en stram kjole. For andre er det et par pæne jeans, hvide sneakers og en basal t-shirt.

Når du skal købe tøj, er det derfor vigtigt, at du nøjes med at forholde dig til, hvad du selv føler dig tilpas i. Har du et job, der stiller krav til din påklædning, er du naturligvis nødt til at forholde dig til dette i hverdagen. Det betyder dog ikke, at det også er tilfældet i fritiden.

Derfor er der intet, der står i vejen for, at du ifører dig et par Converse sko, sorte bukser og en hvid t-shirt i dagligdagen, selvom andre mener, at det ikke er indbegrebet af at være velklædt.

Bruges til at udtrykke prestige og status

Det er ikke til at komme udenom, at rigtig mange bruger deres påklædning til at udtrykke status og prestige. Dette kan gøres på mange måder, men som regel er det gennem dyrt tøj og tilbehør, herunder smykker, ure og tasker.

Mennesker er meget statusorienterede, og rigtig mange ønsker at vise deres status og rigdom via deres påklædning. For mange er det derfor også en afgørende årsag til, at de bruger rigtig mange penge på både tøj og skønhed.

Eksempelvis er det ikke ualmindeligt, at folk bruger 4-5.000 kr. på et par sko fra Gucci eller Louis Vuitton. Derudover er der også mange, der bruger store beløb på armbåndsure fra mærker som Rolex, Omega og Panerai.

For nogen er sådanne køb gjort af ren og skær interesse, mens det for andre er motiveret af et ønske om at vise deres status og prestige. Derfor er det ikke alle, der bruger mange penge på et dyrt armbåndsur, der gør det for at vise en særlig grad af prestige.

Det får os til at føle os godt tilpas

Hertil er det for mange også et spørgsmål om, at det får dem til at føle sig bedre tilpas, at de har et pænt outfit på, en velplejet hud m.m. For rigtig mange er det nemlig med til at styrke deres selvværd, og give dem et større smil på læben i dagligdagen.

Det vil sige, at der er rigtig mange, der ikke er blege for at bruge penge på tøj og skønhed, fordi de ved, at det giver dem et smil på læben og et bedre selvværd – og det behøver ikke nødvendigvis at være forbundet med, at hvert stykke tøj er dyrt.

Hvad dette også vidner om er, at der er stor forskel på, hvad der forårsager, at folk bruger mange penge på dette. Omvendt er der naturligvis også nogen, der ikke går synderligt meget op i dette, hvorfor de naturligvis ikke bruger lige så mange penge på det.