Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Bør du overveje et samlelån? Læs med og få vejledning til større økonomisk overblik

Written: 17. maj 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Dette indhold er sponsoreret

Mange mennesker oplever, at deres økonomiske situation med udgifter og gæld vækker uro og bekymring. Disse følelser af at bekymre sig og være urolig, kan være ubehagelige og forplante sig i ens hverdag og fritid ligeså, hvilket ikke er sundt for psyken. Men samtidigt er disse følelsen også et bevis på din bevidst over økonomien og denne bør du bruge til din fordel. Hvis du læser med videre i artiklen her vil du få vores råd og vejledning til, hvordan du vender din økonomi og følelserne, der vækker ubehag, til noget sund og stærkt i stedet. 

Få samling på dine lån

Det er meget udbredt at optage lån, da mange af livets store investeringen sjældent kan betales med bare et greb i lommen. Hertil sætter man sig i kontakt med en låneudbyder, som tilbyder et lån til en særlig rente og eventuelt andre vilkår. Dette lyder simpelt nok, men hvis du har en sådan løsning med lån til både bil, bolig eller noget i den dur, kan det hurtigt bliver uoverskuelig. Hertil kan et samlelån være en ideel løsning, da man, som navnet indikerer, samler flere af sine forskellige lån hos én låneudbyder. Du skal altså blot være opmærksom på ét stort, men altså samlet lån, og samtidigt kun én specifik rente. Dette vil uden tvivl give dig et bedre overblik over din lånesituation. 

Planlægning og budgettering

Når du har optaget lån, skal du selvfølgelig også betale af på dem. Dette gøres typisk i rater, satser eller lignende, hvor der samtidigt tillægges rente. Man kan altså meget simplificeret sige, at jo hurtigere lånet betales af, jo mindre rente skal der betales. Dette har man dog sjældent muligheden for, eftersom man i første omgang har haft brug for at låne pengene og en meget hurtig afbetaling er urealistisk for mange mennesker. I stedet bør man planlægge efter månedlige indtægter, udgifter og de vilkår, der blev aftalt ved optaget af lånet, for at kunne få styr på afbetalingen til lånet. Dette vil altså sige, at afbetalingen af lånet med fordel kan indgå i eksempelvis det månedlige budget. 

Husk at have det sjovt uden at glemme lånet

Må man ikke glemme sine lån og da slet ikke negligere afbetalingen til dem, men lige så lidt må man glemme at have det sjovt og bekymringsfrit. Man kan i mere end én forstand blive syg af bekymring, men man skal huske at penge ikke er alt. Derfor skal du huske at du med en god indsats nok skal få styr på dine lån og få dem betalt efterhånden, så tankerne om økonomien behøver ikke at fylde det hele.