Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Monni anmelder: Lunar Way

Written: 9. januar 2020

Last Updated on by

Den danske app Lunar Way vil gøre op med de velkendte bankfilialer, og tilbyder en fuldkommen digital løsning til banking-produkter. Virksomheden har en klar vision om at ændre den finansielle verden, så du kan få samlet alle dine bankrelaterede løsninger i én applikation.

★★★★★ – 5/5 Stjerner

Startup-virksomheden Lunar Way kom til syne i 2015, da en gruppe udviklere i Århus fik en idé om at revolutionere den finansielle verden. I en digital tidsalder, opsnappede stifterne at der ville komme et generationsskifte inden for bankløsninger, og kom dermed i gang med at fremstille en moderne app, som skulle give dig den komplette bankoplevelse igennem en app.

HENT APPEN HER

Førstehåndsindtrykket

Når du møder Lunar Way på diverse platforme, er der nogle helt bestemte karakteristika som træder frem. Det udstråler teknologisk kunnen på topplan, stilrent design og et moderne udtryk. Du har nogle klare farvesammenspil som går igen i hele opsætningen. Her tales der altså om selve appen, hjemmesiden og sociale platforme.

Tryghedsbarometeret ligger på det højeste, da du hurtigt får et indblik i de andre store virksomheder, som Lunar Way samarbejder med. Vi så det tilbage ved kontaktløs betaling på dankort, hvor befolkningen skulle vænne sig til tanken om betaling blot ved et bip, og havde svært ved at acceptere det. Det viser blot den (med rette) forsigtighed vi danskere har omkring vores penge. Når du møder Lunar Way, bliver du hurtigt guidet igennem de lovmæssige forudsætninger, sammenkoblet med interaktive designs på appen – det gør bare oprettelsen mere spiselig. Så når du skal i gang, så er sikkerheden en vigtig faktor, som Lunar Way tager hånd om.

Lunar Way er ikke en bank

Som overskriften fortæller, så er Lunar Way ikke en bank. Lunar Way har ikke sin egen banklicens, hvilket betyder at de har en samarbejdsbank i form af Nykredit, hvor din konto kommer til at stå hos. Det betyder dog ikke at du skifter bank, eller er nødsaget til at gøre det. Lunar Way lægger heller ikke på nogen måder skjul på, at det er sådan det står til, og inde i appen kan du tilføje betalingskort fra andre banker, så du hurtigt kan foretage overførsler mellem dine konti.

Gennem dette samarbejde får du:

  • Indskydergaranti på 750.000 kr.
  • Fleksibilitet, da Nykredit står med det administrative
  • Ekstra tjenester, som kræver en banklicens

På trods af sikkerheden og funktionaliteten, er det på samarbejdet med Nykredit, at man ser skepsis hos brugerne. Ved at kigge på de henvendelser som kommer på Lunar Ways medier, så er der bekymringer ved at man har sin konto hos Nykredit. Lunar Way er heldigvis hurtige på responstiden, og forsikrer sine brugere om, at det ikke betyder nogle ændringer i forhold til det de kender fra deres nuværende bank. Det skal så også siges, at det er begrænset med bekymringsfyldte henvendelser, da klart de fleste bærer præg at et velfungerende produkt, som er meget tilfredsstillende.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang, er det nemmest forklaret ved blot at hente appen. Appen er gratis, og sætter dig i gang med det samme. Alt du skal gøre, får du beskrevet i en trinvis guide i app’en, men du får alligevel lige et kort indblik her.

Når du opretter dig på Lunar Way, kan du både gøre det som privatkunde eller erhvervskunde. Du har altså mulighed for som iværksætter, at køre din virksomhedskonto fuldkommen digitalt. Det skal dog siges, at der kun kan oprettes virksomheder p.t. med én reel ejer (September, 2018). Under din oprettelse, danner du en pinkode, som du bruger hver gang du skal ind på din konto. Så er du sikker på, at du er den eneste som har adgang.

Ligesom ved en erhvervskonto, så gælder der også en række lovmæssige krav til at oprette en privat konto. Du bliver blandt andet spurgt til statsborgerskab, skatteforpligtelser og identifikation af dit pas eller kørekort. Men det hele er gjort nemt for dig. Alt hvad du har brug for at tage stilling til, står på en enkelt smartphone-skærm, så du hurtigt kan komme videre til næste trin. Når du skal registrere dit ID, så tager du bare et billede med det samme.

Det er selvfølgelig klart, at der er nogle barrierer, når det gælder folks kontooplysninger og forbrug. Lunar Way har meget klare retningslinjer i forhold til persondata, hvilket også er en tryghedsfaktor. Efter de nylige GDPR-reguleringer, så er det et sårbart emne. Men Lunar Way er helt klare i spyttet, og passer godt på dine oplysninger. I dette tilfælde, så tog en ansøgning om en konto 10 minutter, og her skal man lige have in mente, at det er gjort hjemme fra sofaen efter egne behov. Efter bankernes processer, skal du i kontakt med en repræsentant fra banken, for at komme nogen steder. Enten ved at møde fysisk op, ringe eller skrive til banken. Her får du altså en hurtig og nem løsning, som opfylder samme behov. Efter min ansøgning hos Lunar Way, gik der én dag, så var ansøgningen godkendt, og man så har man sin konto.

Hvad får man så?

Med Lunar Way, får du en lang række digitale funktioner, som kan hjælpe dig. De gør alt hvad de kan for at give dig de muligheder du har fra den normale bankverden, og mere til. Forskellen her, er bare at du får det hele samlet i en minimalistisk app. Her får du:

  • Let tilgang til en overskuelig konto

Når man tilgår appen, så har du en lilla knap på forsiden, som indikerer at det er kernen af kontoen. Og ganske vidst, så er det knappen til din kontooversigt. Du har dit samlede beløb, og kan hurtigt skimte, hvordan dit forbrug har været i den pågældende måned. Der er endda tilføjet logoer til designet, så du ved hvor dine transaktioner stammer fra.

  • Mulighed for at gemme dine kvitteringer med et billede

Når man står på sin konto, kan man gå ind på sine køb, og tilføje en kvittering til købet. Du anvender bare menuen, tager et billede af kvitteringen, og så er den gemt i appen. Så kan du hurtigt finde dem igen

  • Notifikationer når der er aktivitet på kontoen

Hver gang du betaler for noget, overfører eller der sker andre aktiviteter på din konto, så modtager du en notifikation fra Lunar Way, hvilket er en god reminder til, hvad man egentligt får brugt i løbet af dagen. Det er selvfølgelig helt valgfrit. Hvis man ønsker at slå dem fra, så ændrer man det bare i indstillingerne.

  • Opsætte mål til opsparing

I din bundmenu, har man muligheden for at tilgå sine mål. Det er en super behjælpelig måde, til at spare op, betale af på gæld eller samle penge sammen til noget specielt. De har allerede givet nogle eksempler på, hvad du kunne spare op til, men du har også mulighed for at tilføje din egne mål. Her kan du også vedhæfte dit eget billede til, så du altid kan se hvad du sigter efter, med din økonomi. Når du hver måned holder tager en status over dit forbrug, så kan du enten selv tilføje et beløb til dine mål, eller lave en automatisk overførsel.

  • Hurtigt spærring af kort og åbning, i tilfælde af at det tabes

På din kortoversigt, har du et samlet overblik for dine Lunar Way kort. Her kan du hurtigt gå ind på det enkelte kort og ”Freeze” det, i tilfælde af at du har mistet det. På samme måde kan du ”Unfreeze” igen, hvis du finder kortet. Dette er i vores optik en funktion som befolkningen er blevet snydt for i flere år. Når du skal igennem banken, så er der altid kø på servicetelefonen, og du kan ikke få kortet åbnet igen, pga. risikoen for at en anden har besiddet dit kort i mellemtiden. Typisk er man nok selv i stand til at vurdere, om der er behov for et nyt kort. Der er nok ikke en bedrager på spil, når man finder sit kort bag sofaen efter en uge – TAK Lunar Way

  • Hurtige overførsler til bankkonti

I din betalingsfunktion, har du mulighed for overførsler, betaling til personer og betaling af regninger. En simpel og nem løsning, hvor du kan gennemføre en betaling på få sekunder. Og ja nu siger vi det bare – det er MobilePay, bare integreret i din egen bankoversigt. Og vi ved alle, hvordan folket er glade for den type service. Så der er ikke så meget at sætte fingrene på.

  • Integration med Siri

Har man et behov for at bruge stemmestyring, så kan man overføre penge via Siri. Du fortæller bare Siri hvor meget du gerne vil sende, og til hvem. Stemmestyring i Danmark, har endnu ikke haft det helt store gennembrud, men når Google og Amazon indtager Danmark med deres smart højtalere, så er det godt at være med på beatet, inden for emnet.

  • Betaling af regninger via QR eller billede

Under dine betalinger, kan du betale dine regninger. Men udover at betale dem manuelt, så kan du faktisk nøjes med at tage et billede af regningen, og så klarer appen resten. Dermed kan man altså få klaret dine regninger på få sekunder.

Udover disse primære funktioner, er der en lang række ekstra hjælpemidler, som gør appen til en god brugeroplevelse. Du kan se her, hvordan der er tænkt på det hele:

Interface med friske dimensioner

Nu har vi været igennem selve funktionerne – hvordan spiller dette så sammen med designet?

Man ser tydeligt at det er nogle teknologisk begavede mennesker som har udviklet denne app. Når du anvender appen, så er der bløde bevægelser, hurtige genveje og guidelines som antyder hvordan du bruger knapperne osv. Alt dette har Lunar Way formået at lave, samtidig med at det holdes minimalistisk og lækkert. Appen overholder altså alt hvad der er værd at overveje indenfor design thinking.

Vi er helt overbeviste om at Lunar Way har været gode til at lytte til deres brugere, og implementeret dette i deres app. Appen bærer præg af brugertests og udformning, som opfylder det behov som appen er tilegnet. Det må have krævet en stor håndfuld gule post-its på væggene på kontoret – for der er tænkt på det meste i dette design.

Nu kan man selvfølgelig sige at det ikke er verdens mest avancerede ydelse. Men det er også en kunst i sig selv at kunne udpege et nichemarked og så udføre noget til perfektion, så man har ét kerneformål. Netop her er Lunar Way en ny skikkelse i banking-verdenen, hvor man ofte ser løsninger som gaber for højt, og gør tingene uoverskuelige. Denne app forstår sine begrænsninger, og har implementeret den nødvendige teknologi til at gøre det til en uovertruffen brugeroplevelse – ligesom det skal være.

Tilføj kredit til din konto

Står du med en måned uden den fedeste økonomi, så tilbyder Lunar Way en ekstra kredit, hvor du kun betaler for de penge du bruger. Du kan både få en aftale på 10.000 kr og 20.000 kr. Fælles for dem begge er, at du får en variabel debitorrente på 0%. Det betyder altså at du kun betaler et månedligt gebyr, for din kredit, ligemeget hvor meget du bruger den.

Du får kreditten igennem Nykredit, da det bl.a. er her, hvor du får ekstra service i forbindelse med at Lunar Way er i samarbejde med en banklicens.

Du får altså mulighed for at låne penge, hvor du ikke skal betale ret meget ekstra tilbage igen, så du kan stabilisere din økonomi på en fleksibel måde.  Her behøver man stadig ikke at skifte bank, og man kan pause og genoptage sin kredit fra dag til dag.

Fordelene ved den digitaliserede service

Hvorfor skal man så bruge den her app? Hvad får man, som man ikke får i sin normale bank?

Hvis du ikke allerede har gennemskuet det, så får du altså en langt nemmere løsning, som er tilpasset den enkelte bruger. Du får alle tjenester samlet ét sted, så du ikke skal i kontakt med din bank på nogen måde. Og hvis du har brug for hjælp, så får du det direkte i appen, både i form af live-chat, FAQ og videoopkald. Du har altså det hele på din telefon, hvilket giver dig muligheden for at foretage ændringer 24/7, hjemme fra sofaen.

Via gode samarbejder, har du altså digitale services tilgængeligt i appen. Det betyder f.eks. at når du skal anvende NemID eller QR-koder, så bruger du login, kamera osv. direkte i appen, så man altså ikke bliver redirected rundt på andre sider eller apps, for at kunne fuldføre en handling.

Fordelene er mange, og du har allerede set mange af dem i forbindelse med funktionerne. Vi mener det nemmeste er at prøve appen på egen hånd. Så finder man hurtigt ud af, hvor du får ekstra værdi.

… og ”ulemperne”

Det er ikke nemt at se ulemperne ved Lunar Way. Vi mener heller ikke at de ulemper der er, bør være grunde til, at man ikke anvender appen. Men der er trods alt nogle ting som ikke alt sammen er en dans på roser.

Det er som sagt ikke faldet i lige god jord hos alle, at du får din konto oprettet hos Nykredit. Men på trods af det, så har du stadig fuldkommen sikkerhed med dine penge. Vores Lunar Way oplevelse, har ikke taget skade af at kontoen stod hos Nykredit. Det eneste man kan sætte en finger på er, at man skal overføre penge til sin konto fra sin egen bank, så du kan bruge appen. Men det er jo ligesom man kender det fra egne bankkonti, udover at her går det hurtigere.

Funktionaliteten lever op til forventningerne. Lunar Ways egen udfordring ligger i de personer, som nok ikke vil bruge appen. Det er en platform som er egnet til 18-30-årige, hvilket betyder at der er et stort publikum som man misser. Vi går selvfølgelig en tid i møde, hvor generationen vil passe til konceptet i fremtiden, hvilket er til Lunar Ways fordel. Men lige nu vil Fru Jensen på 72 år nok ikke have hele sin bankadministration på en app. Vi er dog helt med på at det er et koncept til fremtiden, og det er helt med vilje. Og vi tror også på, at dette er fremtiden inden for banking-løsninger. Det er blot for at pointere, at det er en app til et ungt publikum, som elsker det nye og smarte som verden tilbyder.

Det subjektive syn

Alt i alt mener vi her hos Monni, at Lunar Way er en topprofessionel løsning, som allerede er langt foran på brugervenlighed, design, funktionalitet og brandværdi. Hele markedet har været for langsomt, i forhold til det teknologiske standpunkt som verden har i dag, hvilket Lunar Way har udnyttet.

Ikke nok med at appen fungerer som den skal. Så står Lunar Way også med et team, som forstår at lave en fyldestgørende hjemmeside, optimal markedsføring og en kundeservice som taler til dig i øjenhøjde.

Vi kvitterer med 5 stjerner ud af 5 mulige, til en virksomhed som har fundet frem til et digitalt koncept, som danskerne har behov for, og i den grad har formået at udvikle til topkarakter.