Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Bliv god til at spare penge

Written: 22. februar 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Sponsoreret af Lead Supply

Det er altid rart at vide, at man har lidt ekstra penge på bankkontoen, hvis man skulle få brug for dem. Men der er mange, der ikke har denne sikkerhed. Dog er det ofte muligt at få flere penge til rådighed. Og det kræver hverken en lønforhøjelse, mere arbejde eller at man vinder i lotteriet. Det gælder bare om at blive bedre til at spare penge.

Medmindre du lever med et meget stramt budget, er der gode chancer for, at du har mulighed for at spare nogle penge i din hverdag, uden at det kommer til at påvirke dig særlig meget. Mange af os bliver så vant til vores daglige rutiner, at vi glemmer at tænke over, om de måske kunne lægges om og blive billigere. Ofte er svaret nemlig ja, og herunder kan du få nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at spare penge.

Saml din gæld

Hvis du har flere lån, kan der være penge at spare ved at samle din gæld med et samlelån. Et samlelån er et nyt lån, som du tager for at indfri dine eksisterende lån. Det betyder, at du tager et lån, der er lige så stor som din nuværende, samlede gæld. Du betaler så alle dine eksisterende lån af, og er derfor efterladt med blot ét lån at fokusere på. Din gæld forbliver din samme størrelse, men det nye lån kan spare dig penge på renter og gebyrer, og vil desuden gøre din økonomi mere overskuelig.

Når du skal til at tage et lån, er det vigtigt, at du ikke blot vælger det første, det bedste tilbud, du kan finde. Heldigvis kan du nemt finde gode lån ved at bruge en sammenligningsside. Sådanne sider gør det nemt at spotte, hvor du kan få et samlelån billigst.

Kom af med dårlige vaner

Er du typen, der nemt kan “komme til” at købe take-away til aftensmad en eller flere gange om ugen? Eller måske kommer du lidt for ofte til at købe din frokost ved den lokale sandwichshop fremfor at pakke en madpakke? Det kan også være, du har det med at lave impulskøb, når du handler ind og derfor ofte har varer stående i køleskabet, som du ikke når at få spist.

Man kan hurtigt få mange små, dårlige vaner, og selvom der måske kun er tale om mindre beløb, kan det nemt komme til at løbe op. Ofte kan pengene spares, hvis man bliver bedre til at planlægge. Prøv at lave en madplan for ugen, så du slipper for at skulle ud og købe ind for ofte. Så ved du også, hvad du skal have til aftensmad hver aften, og når varerne allerede er købt ind, er take-away mindre fristende.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, når du vil af med de dårlige vaner, er det en god idé at tage udgangspunkt i din kontobevægelser. Tag et kig på, hvad du bruger penge på månedligt. Du vil muligvis blive overrasket over, hvor mange penge, du bruger på visse ting, og det vil derfor give god mening at undersøge disse udgifter nærmere.