Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Bæredygtighed og affaldssortering – Sådan sortere du dit affald

Written: 6. april 2020

Last Updated on by Monni.dk

Bæredygtighed er noget vi alle høre af og til. Der er ingen tvivl om at bæredygtighed er vejen frem og det er alle stort set enige i. Men hvordan kan man  være bæredygtig når man sortere sit affald? Affaldssortering er uden tvivl en af de letteste måder for os danskere at være bæredygtige på, uden at skulle ud og plante træer og redde regnskove. Affaldssortering er noget som bliver mere og mere normalt for os i Danmark, ligesom det gør i andre lande i verden, og det er en del af vejen til bæredygtighed i samfundet kombineret med de lidt større initiativer som kommer fra politikerne. Men lad os kigge på hvad bæredygtighed er og hvordan affaldssortering kan hjælpe os med at blive mere bæredygtige.

Hvad er bæredygtighed?

Bæredygtighed er en måde at leve på, så vores nuværende levestil ikke påvirker vores fremtidige levestil såsom børn, børnebørn og oldebørn negativt. Konkret så betyder det at den måde vi lever på idag ikke tære på ressourcerne så vores kommende generationer kommer til at mangle dem som vi bruger idag. Det kan f.eks. være at hver gang vi fælder et træ, så sår vi et nyt, eller måske endda to nye træer, for at kunne bibeholde samme antal træner, og endda give mere til vores kommende generationer. Dette er bæredygtighed. Du kan læse mere om bæredygtighed her.

Hvad er affaldssortering?

Affaldssortering er også blevet noget som stort set alle danske hjem gør. Alle husejere i landet har stort set fået disse store containere som enten er til restaffald eller til pap/papir eller metal og plastik, afhængig af hvilken kommune du bor i. Affaldssortering betyder at vi kan komme til at genanvende flere af vores materialer hvilket får os til at kunne være mere bæredygtige i vores levestandard ved ikke at bruge alt for mange af jordens ressourcer. Affaldssortering er et lille skridt i den rigtige retning for at opnå bæredygtighed. Du kan læse mere om affaldssortering her.