Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Advarsel til forbrugerne om risikoen ved at investere i binære optioner

Written: 7. marts 2022

Last Updated on by Monni.dk

Finansministeriet (FM) udsender denne advarsel for at informere forbrugerne om risikoen ved at investere i disse højrisiko- og spekulationsprodukter. Fra den 3. januar 2018 skal virksomheder, der tilbyder binære optioner i eller fra Danmark, være godkendt af FM. Hvis du ikke ved, hvad handel med binære optioner er, skal du læse denne side.

Hvad er binære optioner?

Binære optioner giver en forbruger mulighed for at satse på værdien eller prisen på en aktie, en råvare, en valuta, et indeks eller næsten alt, der kan måles i finansielle termer. De involverede tidsperioder har tendens til at være meget korte (ofte omkring 30 sekunder til 5 minutter).

FM-data tyder på, at et flertal af forbrugerne taber penge, når de foretager væddemål, og at forbrugerne har svært ved at opnå vedvarende overskud over en række væddemål.

Hvad er binær optionssvindel?

Britiske forbrugere kan også blive ramt af svindel med binære optioner, som ofte lover et højere afkast end gennemsnittet for væddemål, der aldrig finder sted, og som manipulerer software for at forvrænge priser og udbetalinger. De nægter også ofte at tilbagebetale kundernes penge og afbryder al kontakt med kunderne.

Svigagtige binære optionsfirmaer reklamerer ofte på sociale medier. Reklamerne linker til websteder, der er veludformede og ser professionelle ud.

What are the risks?

FM er bekymret over disse produkter:

  • Tab fra handel: FM-data tyder på, at et flertal af forbrugerne taber penge ved handel med binære optioner. For at opnå et overskud skal forbrugeren sandsynligvis både have et indgående kendskab til de finansielle markeder og “slå oddsene”, hvilket altid er svært at gøre.
  • Svært at træffe en informeret beslutning: Det betyder, at det er svært for forbrugerne at vurdere disse produkter præcist.
  • Afhængighedsadfærd: Det faktum, at binære optioner ligner væddemål med faste odds, sammen med kontrakternes korte varighed, betyder, at de kan være vanedannende og kan resultere i, at forbrugerne akkumulerer betydelige tab.
  • Interessekonflikter: I de fleste tilfælde har firmaet, som du køber optioner fra, fordel af, at du taber. Dette bringer firmaets interesser i direkte konflikt med dine, hvilket øger risikoen for dårlig adfærd fra firmaer, der tilbyder disse produkter.
  • Mulighed for svig: Binære optioner er en betydelig kilde til svindel i EU. Siden 2012 er der rapporteret 2 605 ofre, som har mistet 59,4 mio. EUR på svindel med binære optioner.

I en erklæring issued on 15 December 2017, the European Securities and Markets Authority (ESMA) indicated that it was considering measures that would ban the sale of binary options to retail investors in response to significant investor protection concerns in relation to the sale of binary options.