Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Har du svært ved at få økonomien til at gå op?

Written: 6. december 2019

Last Updated on by

De fleste af os har været igennem det før. Økonomien er stram, og når man endelig tror der er udsyn til lidt luft i økonomien, så står vaskemaskine af. Det er ikke til at forudse. Desværre er det ikke en menneskerettighed at have et stort rådighedsbeløb på kontoen – gid det dog var sådan.

Hvad gør man så når lokummet brænder? Mange har en opsparing eller et tilsidesat beløb, der netop har til formål at løse sådanne økonomiske situationer.

Det er dog langt fra alle der har mulighed for at tilsidesætte et beløb hver måned, hvorved denne mulighed ikke står åben for alle. Til held for dem er der heldigvis andre muligheder.

Lån penge til uforudsete udgifter

Der er massere af lånemuligheder når økonomien strammer til. Det er vigtigt at pointere at det ikke altid er den bedste løsning af tage et lån når det presser på. Mange gange er det muligt at løse problemet på andre måder. Men er der et reelt behov for at låne penge, så er der også mulighed for det. Det kan være et større besvær at finde rundt i de forskellige muligheder, og internettet er spækket med tilbud og fristelser, hvor du kan låne penge og få dem med det samme. Hvis ikke du har en bekendt der kan hjælpe dig med dine muligheder kan det derfor være svært. Der findes dog også muligheder online der kan sammenligne lånemuligheder og hjælpe dig i retningen af det bedste lån. Her er der f.eks. at nævne sider som Pengelån.nu. Sider som disse har til formål at hjælpe forbrugeren mod den bedste løsning. Markedet for lån er nemlig fyldt med virksomheder hvis udelukkende formål er at binde folk til ufordelagtige renter, som ofte overstiger hovedstolen på lånet ved udgangen af afbetalingen.

Er det en god ide at låne penge til forbrug?

Mange af os har sikkert gået med ønsketanken om at have lidt mere luft i den daglige økonomi. Det er dog ikke mange af os der overvejer forbrugslån af den grund. Dette er selvfølgelig positivt, men skam dig ikke hvis tanken har strejfet dig. Med internettet og tv-reklamer der er spækket med forbrugslån, er der ingen tvivl om at flere og flere tager forbrugslån.

Man skal være utrolig varsom med forbrugslån, da det meget nemt kan gå hen og tage overhånd. De fleste af os har vel set luksusfælden på TV3. Og de fleste af os er sikkert også hurtige til at dømme dem som uintelligente og dumme mennesker. Jeg påstår ikke at der et par imellem, men mange af dem er også simple eksempler på personer der er fanget i en uoverskuelig spiral af ubetalte lån med en kæmpe rente. For disse personer betyder et kviklån til eller fra ikke så meget – så længe de kan få hverdagen til at glide smertefrit. Det er dog langt fra smertefrit når først økonomien drøftes, hvorfor det ofte er noget de undgår at snakke om.

Så hvorvidt det er en god ide at låne penge til forbrug er individuelt. Det bedste overordnede svar er nej. Undgå forbrugslån hvis ikke du går en stabil fremtidig økonomi i møde.