Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

5 gode grunde til at samle lån

Written: 2. december 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Hvis du har flere mindre lån fra forskellige banker, er det en god idé at samle det til ét lån hos én bank. Vi giver dig her 5 gode grunde til at overveje et samlelån, der både sparer dig for en masse penge på kort og langt sigt, men som samtidig giver dig et overblik over din økonomi.

Et samlelån er perfekt til dig, der har flere mindre lån som et kviklån, banklån, forbrugslån eller lignende. For at få det bedst mulige samlelån skal du indhente flere tilbud, som kan give dig følgende fordele:

1. Du får gratis og personlige tilbud

Du skal ikke have penge op af lommen for at modtage et tilbud på at samle dine lån, og her er LendMe en hurtig og nem løsning på at give dig tilbud fra flere banker. De samarbejder nemlig med 12 banker, som typisk svarer på din ansøgning efter et par timer.

Bankerne tager højde for din personlige økonomi og vender tilbage med deres tilbud. Hvis ét af tilbuddene passer til dig, accepterer du det, og hvis det ikke passer, koster det dig ingenting.

2. Du vælger selv lånets løbetid

Når lånene samles hos en udbyder, får du også muligheden for at bestemme, hvor hurtigt du vil betale lånet tilbage. Du sparer mest på renter, hvis du vælger at tilbagebetale lånet over en kort periode.

Løbetiden skal du tilpasse efter din egen situation, så dine månedlige afdrag ikke bliver for store. Du bør derfor vælge en løbetid, der hverken er for kort eller for lang. Derved tilbagebetales lånet hurtigt, men ikke så hurtigt, at din økonomi revner.

3. Du får en lavere rente ved at samle dine lån

Hvis dine nuværende lån har en høj rente eller ÅOP, er det en stor fordel at få et samlelån. Da mindre lån oftest har høje renter, reducerer du renten, når du samler lånet til et større lån med længere løbetid.

Regeringen indførte et nyt loft for ÅOP i 2020, så hvis du har lån fra før den 1/7/2020, bør du især være opmærksom på, om din rente er for høj.

4. Dine månedlige udgifter reduceres

Ved at samle dit lån slipper du også for at betale en masse af de samme månedlige gebyrer til de forskellige låneudbydere, så du i stedet samler dem ét sted. På den måde får du flere penge til dig selv hver måned.

En analyse fra LendMe viser, at deres brugere i gennemsnit sparer 49.900 kroner ved at sammenligne det dyreste og billigste lånetilbud i forbindelse med den samlede tilbagebetaling ved sammenlægning af lån.

5. Din økonomi bliver mere overskuelig

Helt lavpraktisk giver et samlelån dig også en mulighed for at få et meget bedre overblik over din privatøkonomi. Du slipper nemlig for at skulle holde styr på indbetalinger hos flere forskellige banker.

For mange betyder det færre bekymringer i hverdagen, hvilket i sidste ende også giver en bedre livskvalitet.

Få et tilbud på et samlelån i dag

Du sparer både penge og får bedre styr på din økonomi ved at samle dine lån. Du udfylder blot en gratis ansøgning og får svar indenfor et par timer.