Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

4 råd til dig, der gerne vil låne til ny bolig

Written: 19. februar 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Annonce

Er du på jagt efter den rigtige bolig uden, at du skal låne til det helt store palæ på Langelinie? Her får du fire gode råd til, når du skal låne penge til en ny bolig. Der er nemlig mange små beregninger, som du godt kan være foruden.

Forventningsafstem

Det første og vigtigste råd er forventningsafstemning. Om du er en familie, eller du ønsker at bo sammen med en kammerat, så er det altid godt at forventningsafstemme, inden du låner penge til en bolig. Skal du flytte sammen med din nye kæreste, så kan det være en idé og høre om, hvad kæresten forventer af boligens beliggenhed, størrelse og eventuelt fremtidsmulighederne. Hvad er formålet med at låne til boligen? Er det boligen, som du skal bo i, til du bliver gammel, eller forventer du et videresalg inden for 10 år. Forventningsafstemningen er relevant i forhold til, hvordan du vil optage dit lån. Hvis du f.eks. ved, at du vil sælge din bolig inden for 10 år, så er det dumt at lave et 30 års-lån.

Find en troværdig ejendomsmægler

Det er vigtigt at huske, at ejendomsmægleren altid er på sælgeren af boligens side. Derfor skal du sikre dig, at boligens tilstandsrapport er tjekket godt igennem. Du kan selv få en ekstra fagkyndig ud og tjekke boligen for eventuelle fejl eller skader. Dette vil du i sidste ende blive glad for, at du har brugt lidt ekstra penge på.

Vær sikker på boligen er intakt

Hver sikker på, at du kender til boligens tilstand. Lav en liste over, hvad der efter købet skal laves, inden boligen er indflytningsklar. Det kan være, at boligen har brug for nye vinduer, en dørlås eller et nyt tag. Ofte er det en god idé at holde din bankrådgiver informeret med disse ekstra omkostninger, hvis du skal låne pengene til boligen.

Lav et budget for den daglige økonomi

For din egen skyld kan du lave et budget for, hvordan du forventer din daglige økonomi ser ud efter boligkøbet. Derudover skal du gøre op med dig selv, når du kigger på bolig, om du vil sidde stramt, eller om du vil gå på kompromis med boligens kvadratmeter. Disse overvejelser kan være gode at diskutere med din bankrådgiver, som kan hjælpe dig med at guide dig til, hvordan du lægger det budget, som passer bedst til dig og dine behov.