Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

3 måder du kan få styr på privatøkonomien efter du har optaget et lån

Written: 28. oktober 2020

Last Updated on by Monni.dk

Føler du, at du er begyndt at miste kontrollen og overblikket over din privatøkonomi efter at have optaget et lån? Så er dette den helt rette artikel for dig. I denne artikel vil vi give dig tre gode råd til hvordan du igen kan få styr på privatøkonomien, efter du har optaget et lån og dermed fået en gæld at slås med.

Træk vejret dybt ind i maven og giv dig til at læse denne artikel. Med disse tre råd kan du hurtigt rette op på din økonomi igen og sove ordentligt om natten.

Konfronter tallene

Når økonomien begynder at gå dårligt, er det meget fristende at stikke hovedet i sandet og undgå at kigge på tallene. Dette er en meget forståelig reaktion, men det er den helt forkerte, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at rette op på din økonomi igen.

Tag derfor en dyb indånding og konfronter tallene på din bankkonto og på dine gældsposter. Benyt eventuelt et brugervenligt regnskabsprogram til at danne dig et overblik over din økonomiske situation. Et sådant program er Meneto og med Meneto får du et brugervenligt regnskabsprogramsom enhver kan finde ud af – uanset hvor dårlig du selv føler du er til økonomi.

Print tallene ud og hæng dem op et sted du altid kan få øje på dem

Én måde du kan konfrontere dig selv med din egen økonomiske situation, er ved at printe tallene ud og hænge dem op et sted, hvor du altid kan se dem. Det kan være en god måde at huske dig selv på, hvorfor det er du for eksempel spare så mange penge i din hverdag. Det kan virke som en ekstra motivation til at, at du så hurtigt som muligt kommer af med din gæld igen.

Læs mere her for at se hvor du kan købe blæk til konkurrencedygtige priser. Der er ingen grund til at bruge flere penge, når dit mål egentlig er at bruge mindre og komme af med din gæld.

Prioriter dine udgifter

Du vil formentlig ikke kunne skære alle dine udgifter væk. Prøv i stedet for helt at fjerne bestemte udgifter, som for eksempel til cafébesøg og lignende, blot at skære ned på dem.

Dan dig først et overblik over hvor mange penge du bruger på cafebesøg i måneden og find derefter metoder, hvormed du kan gøre denne udgift mindre.

Du og vennerne kan for eksempel mødes derhjemme, til en hyggelig middagsaften i stedet for eller tage en kop kaffe henne i din sofa en kedelig eftermiddag. Det kan være mindst lige så hyggeligt – og endda virke mere intimt – end at rende ned på en cafe og bruge voldsomt mange penge på en simpel kop kaffe.