Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Ikano Bank

TRUSTPILOT SCORE: 7 / 10

Ikano Bank er en datterorganisation under moderorganisationen Ikano Group. Ikano Bank er internetbaseret og blev oprettet i 1995 af Ingvar Kamprad, hvis familie den stadig er ejet af i dag. Ikano Banks hovedkontor er i Sverige, og ud over Danmark findes den også i flere andre europæiske lande.

Hvor meget kan jeg låne hos Ikano Bank?

Hos Ikano Bank kan du låne mellem 10.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Renten kan du få fra 5,5 %, og hos Ikano Bank er renten variabel. Jo større et lån, du vil optage, desto mindre er renten. Du kan låne pengene i op til 12 år, hvilket altså er en lang periode sammenlignet med flere andre banker.

Hvis du hos Ikano Bank ønsker et billån, er der en række krav, du skal opfylde. Du skal være min. 18 år, være bosat i Danmark og ikke være registreret i hverken RKI eller Debitor registeret. Derudover bliver du kreditscoret, hvilket betyder, at Ikano Bank tager et kig på din økonomi for at sikre sig, at du har mulighed for at kunne tilbagebetale dit lån.

Ud over optagelse af et nyt lån, tilbyder Ikano Bank også en ydelse i SamleLån. SamleLån er en ydelse, hvor du kan sammenlægge dine lån, hvilket kan give dig store besparelser, da du kan holde dine faste udgifter nede. Det er især en god idé for dig, der har mange mindre lån, fordi man med sammenlægning kan spare diverse gebyrer. SamleLån kan også blive op mod 300.000 kr., og skal være på min. 75.000 kr.

Hvordan er låneprocessen?

Ikano Bank går meget op i, at låneprocessen skal være nem og hurtig for dig. Du finder en låneberegninger på Ikano Banks hjemmeside, hvor du kan indstille lånet, så det passer til dig i forhold til størrelse og løbetid. Her kan du også se, hvor stor den variable debitorrente samt ÅOP bliver, hvad din månedlige ydelse bliver, og også hvor store de samlede kreditomkostninger bliver.

Når du har indstillet låneberegneren, kan du ansøge. Ansøgningsprocessen er også gjort så enkel som muligt, og det tager højest 15 min. at udfylde ansøgningsskemaet. Herefter bliver du, ligesom ved billån, kreditvurderet, hvilket er Ikano Banks måde at sikre sig på, at du kan tilbagebetale. Det er også den eneste sikkerhed, Ikano Bank har, for du skal ikke selv stille nogen sikkerhed til lånet – heller ikke hvis du optager et billån, er din bil ikke stiller som sikkerhed. Derfor spiller kreditvurderingen en stor rolle hos Ikano Bank. En fordel for dig, for at du kan gøre dine muligheder for at blive godkendt større, er at lægge et budget, der er realistisk og solidt. Ikano Bank sætter pris på et gennemtænkt budget, som også tager fremtidige omkostninger med, både faste og variable. På Ikano Banks hjemmeside kan du finde en skabelon, som du kan bruge til at lægge dit budget.

Når du har fået godkendt din låneansøgning, mangler du blot at underskrive den, og herefter får du udbetalt dit lån indenfor 3 hverdage. Altså er det en simpel låneproces.

Dog er du ikke bundet, så snart du har ansøgt om dit lån. Du har 14 dages fortrydelsesret, hvilket gør, at du stadig har tid til at overveje, om lånet i realiteten er noget for dig. Denne overvejelsesproces kan være nemmere, hvis du har et reelt lånetilbud foran dig, hvorfor det altid vil være fordelagtigt at ansøge, så du mere præcist ved, hvad du har af muligheder for at låne hos Ikano Bank.