Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Ferratum

TRUSTPILOT SCORE: 8.3 / 10

Ferratum blev grundlagt i 2005 og har hovedsæde i Helsinki i Finland. Økonomidirektøren er Clemens Krause, og Ferratum har udover hovedorganisationen også en række datterselskaber. I dag omfatter Ferratum ikke kun Europa, men også Nordamerika, Sydamerika og området APAC.

Hvilke lån er der hos Ferratum?

Hos Ferratum skelner man mellem to slags lån. Der er Ferratum Kredit, hvor du kan låne mellem 1500 kr. og op til 20.000 kr., og så er der Ferratum nye kviklån eller minilån, hvor du kan låne mellem 500 og 6000 kr. Ved begge lån skal du være min. 23 år for at ansøge, du skal have folkeregisteradresse i Danmark og et dansk CPR-nummer. Derudover må du ikke være registreret i RKI, Debitor Registeret eller hos Ferratum selv som dårlig betaler.

Hvis du optager et lån indenfor åbningstiden, det vil sige hverdage mellem kl. 8 og 20 og lørdage mellem kl. 9 og 16, vil du få udbetalt dit lån indenfor 45 minutter.

Ferratum Kredit kan sammenlignes med en almindelig kassekredit, og lånet er for dig, der ønsker et fleksibelt lån med lav ydelse. Ligesom ved normal kassekredit betaler du kun renter af det, du bruger, og derfor fungerer det altså godt som ekstra luft i økonomien til uforudsete udgifter. Lånet er billigere og har en lavere rente end mikrolånet har. Desuden kan du med Ferratum Kredit få 2 afdragsfrie måneder i løbet af 12 måneder, og de første 30 dage er rentefri. Det er kun muligt at optage én kredit pr. husstand ad gangen, som altså skal være tilbagebetalt, før du kan optage en ny.

Ved Ferratum mikrolån kan du som sagt låne mellem 500 og 6000 kr. Man kan kun optage ét mikrolån ad gangen, det vil sige ét pr. husstand, og du kan ikke have optaget kviklån hos andre udbydere på samme tid som hos Ferratum. Ferratum mikrolån er udover renterne også pålagt et fast stiftelsesgebyr, og de skal tilbagebetales indenfor mellem 15 og 45 dage. Du kan finde de aktuelle satser på Ferratums hjemmeside.

Hvordan er låneprocessen hos Ferratum?

Låneprocessen er meget kort hos Ferratum. Ansøgningen tager kun 5 min. at lave, og det kan gøres online. I din ansøgning skal du blot underskrive med dit NemID, og her får du også en oversigt over et priseksempel på 12 mdr., hvor du kan se din månedlige ydelse, samlede kreditomkostninger samt den faste debitorrente.

Efter du har ansøgt om et lån, får du med det samme på din skærm en besked om, hvor meget Ferratum kan tilbyde dig. Dette beløb svarer ikke nødvendigvis til det beløb, du ansøgte om – det kan både være højere og lavere. Hvis det er et lavere beløb, kan du naturligvis maks. låne dette, men hvis det er et højere beløb, kan du enten vælge dét, eller holde dig til dit originale beløb.

Når du har valgt dit endelige lån, underskriver du med NemID, og så får du som sagt pengene udbetalt indenfor kun 45 minutter.

På trods af, at låneprocessen hos Ferratum er så kort, som den er, betyder det ikke, at der er gået på kompromis med sikkerheden. Ferratum finder det meget vigtigt, at der før lånet udbetales, bliver lavet en sikker kreditvurdering, for at sikre, at lånet er ansvarligt for både Ferratum at udbetale og dig som privatperson at optage.