Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Tilbage til oversigten

Vakuumpakker Test

Written: 4. september 2019

En vakuumpakker er for dig, der er vild med madlavning. Den kan bruges i et væld af sammenhænge. Den er dog særligt uundværlig, når du skal tilberede mad sous vide. Den kan dog også bruges til andet end dette, da du kan sikre holdbarhed og smag i dine madvarer, hvis du vakuumpakker det og opbevarer den i fryseren.

Det er dog ikke alle vakuumpakkere, der er lige gode. Derfor skal du vælge med stor omhu. De fås i mange prisklasser og adskiller sig på mange punkter. De bedste modeller koster et par tusinde kroner, men du kan også slippe billigere. Har du svært ved at vælge, så kan du finde inspiration blandt modeller herunder.

Caso VC300 Pro

  • Sugekapacitet: 12 liter pr. minut
  • Svejsebredde: 30 cm.
  • Svejsetråde: 2 stk.
  • Effekt: 120 W
  • Vakuum: Maksimalt -0,8 bar (90%)

 

ForhandlerPrisInformation
1.065 DKKSe produkt

Her får du en vakuumpakker, der kan bryste sig af et fuldautomatisk vakuumeringssystem. Dette system kan bruges til at vakuumpakke føde- og madvarer i både folieposer og ruller. Systemet er helt automatisk – det eneste du skal gøre, er at sætte det i gang. Derfor bliver det ikke nemmere at vakuumpakke din mad.

Du kan endda nemt indstille den variable svejsetid på VC300 Pro. Derfor er den ideel til vakuumpakning af alle mad- og fødevarer. Den giver en perfekt vakuumfuktion til både fugtige og tørre fødevarer. Den egner sig dog særligt godt til sous vide. Er du glad for sous vide, så er dette derfor et godt valg af vakuumpakker.

Byder på en variabel vakuumstyrke

Der er mulighed for at justere vakuumstyrken på VC300 Pro. Det kan endda gøres på ganske simpel vis. Det er derfor muligt at opnå en til vakuumopbevaring af bløde og trykfølsomme fødevarer. Hvis du skal bruge din vakuumpakker til at vakuumpakke supper, trykfølsomme grøntsager m.m., så vil dette komme dig ti gode.

Dertil bør det også nævnes, at det er en vakuumpakker, der er blevet udstyret med to svejsetråde. Derfor er du sikret en god lukning af folien, uanset hvad der vakuumpakkes. Den kan bryste sig af en svejsebredde på op til 30 centimeter. Denne svejsebredde er desuden helt uafhængig af længden på posen eller rullen.

Udstyret med boks til opbevaring af folierullen

Caso har valgt at udstyre deres VC300 Pro med en indbygget folieboks. I denne boks er der plads til en rulle med folie. Når du skal bruge folien, så skal du blot trække den ud i den ønskede længde og skære til via den integrerede folieskærer. Du kan selvfølgelig trække lige så meget folie ud, som du overhovedet ønsker.

Det er en vakuumpakker, der er udviklet til at kunne holde dine fødevarer frisk i længere tid. Den kan dog også beskytte dine mad- og fødevarer mod frostskader. Den er tilmed også ideel til marinering af både kød og fisk. Den leverer et vakuum på maksimalt -0,8 bar (90%) og har en sugekapacitet på 12 liter pr. minut.

Foodsaver FFS005

  • Sugekapacitet: 4,7 liter pr. minut
  • Svejsebredde: 28 cm.
  • Hastigheder: 3 stk.
  • Pulse-funktion: Ja
  • Vakuum: Maksimalt -0,8 bar
  • Vægt: 2,5 kg.
  • Mål: H: 10,2 cm. x B: 41,2 cm. x D: 23,3 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
1.824 DKKSe produkt

FFS005 er en afløser for den prisvindende V2860V2860 fra FoodSaver. FFS005 er blevet opdateret på flere punkter. Det inkluderer blandt andet dens design, men den byder fortsat på de mange funktioner, du kender fra FoodSaver. Derfor kommer du ikke til at mangle noget i denne enhåndsbetjente vakuumpakker.

Maskinen kan holde din mad frisk op til fem gange længere. Det skyldes at den er udstyret med et nyt, unikt tætningssystem. Derfor er den i stand til at bevare madens friskhed og kvalitet, så du ikke behøver at smide det ud. Det reducerer både madspild og er med til at reducere husholdningernes madomkostninger.

Maskinen har enhåndsbetjening

Som tidligere angivet, så er det en enhåndsbetjent maskine. Det indikerer også at den er nem at brug. Når du skal lukke posen, så trækker du blot i håndtaget. Det bliver derfor ikke meget nemmere at vakuumpakke din mad. Der er naturligvis også gjort plads til, at du kan opbevare en folierulle inde i maskinen.

Du kan vælge mellem tre forskellige hastigheder, når du benytter dig af FFS005. Den er også udstyret med en såkaldt pulse-funktion. Det er en funktion, der giver dig mulighed for selv at bestemme, hvor meget luft, du ønsker at suge ud posen eller beholderen. Derfor kan du altid opnå et passende niveau af vakuum.

Kan både vakuumpakke og forsegle af sig selv

Hvis du ikke selv vil vælge hastighed eller benytte pulse-funktionen, så byder enheden også på en automatisk funktion. Denne funktion sørger for både at vakuumpakke og forsegle for dig, hvorfor du ikke selv skal stå for noget af arbejdet. Forseglingen er altid god og bred, hvorfor du er sikret, at den holder tæt i hele perioden.

Den er også udstyret med en form for port. Det muliggør at der kan bruges ekstra beholdere. Til købet af FFS005 medfølger der både en beholder og slange, der bruges til vakuumpakning i beholdere. Der medfølger også ti poser; 5 stk. 0,94 liter og 5 stk. 3,78 liter samt en rulle på 28 cm. i bredden og 3 meter i længden.

Gastroback 46007

  • Sugekapacitet: 11 liter pr. minut
  • Vakuum: 526 mm. Hg / 0,7 bar
  • Størrelse: B: 390 mm. x D: 165 mm. x H: 95 mm.
  • Strømforbrug: 220 – 240 V; 50 Hz
  • Effekt: 170 W
  • Vægt: 1,6 kg.

 

ForhandlerPrisInformation
585 DKKSe produkt

Gastroback 46007 er en vakuumpakker, der kan tjene mange formå. Du kan nemlig bruge den til rigtig mange ting. Du kan vakuumpakke mad- og fødevarer til opbevaring i længere tid i fryseren, hvilket er dens primære formål. Du kan dog også bruge den til at marinere kød og fisk på få minutter, inden det steges eller grilles.

Med en vakuumpakker som denne, kan de fleste mad- og fødevarer, der kan fryses opbevares i op til fem gange længere tid. Du skal desuden ikke være bekymret for frostskader på dine fødevarer. Med en maskine som Gastroback 46007 kan du fjerne al luft omkring produktet, hvorfor risikoen for frostskader elimineres.

Udstyret med en indbygget kniv på bagsiden

Gastroback har valgt at udstyre deres 46007 med en indbygget kniv på bagsiden. Den sidder her dog ikke uden grund. Denne kniv bruges nemlig til at skære poser i ruller i den størrelse, der er behov for. Derfor har vakuumpakkeren naturligvis også kapacitet til at tage sig af selv de mest omfattende vakuumopgaver.

Dette er en perfekt ledsager for dig, der er på jagt efter en maskine, der er godt til sous vide-tilberedning. Det er dog ikke det eneste, der gør denne vakuumpakker værd at købe. Den er nemlig også rigtig god for dig, der bare gerne vil kunne pakke kød, grøntsager m.m. på en god måde, så det efterfølgende kan fryses ned.

Kan suge op til 11 liter pr. minut

Der er tale om en meget effektiv maskine, der er i stand til at suge op til 11 liter pr. minut. Derfor er den også færdig med din vakuumpakning i løbet af ganske kort tid. Endvidere er der selv mulighed for at vælge, om du ønsker at bruge den fuldautomatiske funktion eller ej. Du kan nemlig også vælge at gøre det i to trin.

Det er nemlig også muligt først at forsegle en pose, hvorefter du sætter maskinen til at vakuumpakke. Du kan bruge den til poser, der er forberedt til vakuumpakkere med en maksimal bredde, der lyder på 30 cm. Det bør naturligvis også nævnes, at det er en vakuumpakker, der er både nem og hurtig at rengøre.

Caso Fast Vac 4000

  • Svejsetråde: 2 stk.
  • Svejsebredde: Max. 40 cm.
  • Sugekapacitet: 20 liter pr. minut
  • Effekt: 350 W
  • Mål: 160 mm. x 515 mm. x 285 mm.
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Pulse-funktion: Ja

 

ForhandlerPrisInformation
2.199 DKKSe produkt

Hvis du ikke vil gå på kompromis med dit valg af vakuumpakker, så er Caso Fast Vac 4000 et godt bud. Her får du nemlig en professionel vakuumeringsmaskine fra Caso, der er fremstillet i rustfrit stål. Det er dog også en maskine, du er nødt til at betale for. Den befinder sig nemlig i den dyre ende af prisskalaen.

Det er ikke alle vakuumpakkere, der har lige stor kapacitet. Med Fast Vac 4000 fra Caso er det ikke noget, du skal tænke på. Eksempelvis kan den bryste sig af en svejsebredde på hele 40 cm., uanset længden. Derfor er det kun ganske få ting, du ikke kan marinere eller vakuumpakke ved hjælp af denne vakuumpakker.

Udstyret med en marineringsfunktion

Det er dog ikke kun vakuumpakning, du kan bruge denne maskine til. Den er nemlig også blevet udstyret med en velfungerende marineringsfunktion, der fungerer ved hjælp af vakuumbeholderen. Derfor kan du også gøre brug af maskinen til at marinere kød og fisk på en hurtig og simpel vis – og uden at få fedtede fingre.

Caso har også valgt at udstyre deres Fast Vac 4000 med en integreret rulleboks. I denne rulleboks er der også et skæresystem, der gør det nemt at skære rullen til i rette længde. Efterfølgende kan du gøre brug af det automatisk vakuum og forsegling. Derfor er det legende let at vakuumpakke med denne maskine.

Manuel indstilling af vakuumtryk og svejsetid

Det er muligt at indstille både vakuumtryk og svejsetid på manuel vis. Derfor er det altid muligt at indstille disse indstillinger, så de passer til det, du skal vakuumpakke. Hvis blot bredden er på 40 cm. eller under, så er der ikke noget, der stopper dig i at lave vakuumpakke det. Det er endda noget, der er nemt for dig.

Du er garanteret, at det er klaret hurtigt. Denne vakuumpakker er nemlig udstyret med en vakuumpumpe, der kan levere en sugekapacitet på op til 20 liter pr. minut. Der medfølger også en startpakke, så du kan gå i gang med det samme. Du får både en vakuumslange til beholder, 20 poser samt en rulle med.

BioChef 45-Vaccompact

  • Svejsebredde: Max. 30 cm.
  • Effekt: 100 W
  • Vægt: 1,23 kg.
  • Vakuum: Max. 0,8 bar
  • Farve: Hvid
  • Garanti: 2 år

 

ForhandlerPrisInformation
699 DKKSe produkt

Her får du en vakuumpakker i et kompakt design. Den er derfor nem at finde plads til i dit køkken. Den er udviklet med henblik på at være simpel, hvorfor den er nem at gøre brug af i hverdagen. Der medfølger også en startpakke med fem poser á 20 cm. x 30 cm., en vakuumrulle á 20 cm. x 200 cm. og en slange til beholdere.

Derfor får du alt, du har brug for, når du vælger at købe en 45-Vaccompact fra BioChef. Hvis du er på udkig efter en maskine, der kan fjerne luft og væske fra friske varer, så de kan holde sig friske i lang tid, så er dette et oplagt bud. Du kan endda også bruge den til at undgå frostskader på madvarer, når du fryser dem ned.

Kan også bruges til andet end fødevarer

Langt de fleste vælger at købe en vakuumpakker, fordi den kan pakke fødevarer. Denne maskine fra BioChef kan dog mere end blot dét. Den er også i stand til at forsegle vigtige dokumenter, harddiske og tilmed mindre rejseartikler, så du kan spare plads i kufferten. Du kan også forsegle pas og fotos med denne maskine.

Det er nemt at gøre brug af denne vakuumpakker. Du kan nemlig styre den ved hjælp af det simple panel, da det er udstyret med en berøringsflade. Derfor kan alle og enhver gøre brug af denne vakuumpakker. Du skal blot sætte en pose i, lukke låget og vælge hvorvidt du ønsker at forsegle på almindelig vis eller via et vakuum.

Giver besked, når den er færdig

Du får besked, når den er færdig med at forsegle posen. Herefter slukker LED-lyset nemlig, og du kan dermed fjerne posen. Når du har fjernet posen, så er den klar til at blive opbevaret i enten køleskab eller fryser. Hvis formålet er at forøge levetiden, så skal du naturligvis vælge at opbevare dine fødevarer i din fryser.

Der medfølger også en slange, der kan bruges til at forsegle dåser, opbevaringsbeholdere og glas. Du kan blot forbinde den til vakuumforsegleren og suge luft ud af beholderen, så den lukkes tæt til. Slangen er særligt god, hvis du gerne vil anvende den til supper eller salater, der skal opbevares i længere tid.

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en vakuumpakker?

Der er flere ting, der skal tages op til overvejelse, hvis du skal købe en vakuumpakker. Hvis du vakuumpakker dine fødevarer, så kan det være en god måde at opbevare dem på. Der er nemlig flere fordele ved det, da de fylder mindre og forbliver friskere over længere tid. Samtidig bliver sous vide også markant nemmere.

Inden du går på jagt efter en ny vakuumpakker, så er der – som sagt – en lang række overvejelser, du skal gøre dig. Hvis du skal købe din første vakuumpakker, så er det ikke sikkert, du ved, hvad du leder efter. Det er nemlig ikke noget nemt valg, du skal træffe. Heldigvis kan du blive klogere på det herunder.

Type af vakuumpakker

Der findes flere forskellige typer vakuumpakkere. Dertil kommer de også i forskellige prisklasser. Du finder – som udgangspunkt – to forskellige typer vakuumpakkere. Her er der tale om ”chamber-vakuumpakkere” og ”external-vakuumpakkere”. De adskiller sig fra hinanden på flere punkter, som bliver beskrevet herunder.

En chamber-vakuumpakker er typisk dyre og fylder en del mere, men de er til gengæld også rigtig gode til at få din mad forseglet ordentligt. Den er udstyret med en kraftfuld pumpe og et stort kammer. Det betyder at pakning både går hurtigt og altid bevarer det samme tryk, hvorfor du ikke risikerer at der opstår et kollaps.

Vælger du i stedet en external-version, så får du ofte en billigere model, der optager mindre plads. Det er denne model, der anbefales til den almindelig forbruger. Denne type fungerer ved at placere den åbne ende af posen inde i maskinen, hvorefter den lukkes. Herefter trækker den al luft i posen ud og forsegler den.

Pris

Prisen på de forskellige vakuumpakkere varierer selvfølgelig. Du kan dog spare penge, hvis du vælger at købe en external-version i stedet for en chamber-version. De billigste varianter af external-vakuumpakkerne kan fås til ganske få hundrede kroner. De dyreste varianter af chamber-versionen koster flere tusinde kroner.

Derfor er prisen også et parameter, du skal være opmærksom på. Det kan virke tiltalende blot at købe én af de billigste modeller, men det er ikke altid en god idé. I stedet skal du sørge for at tage højde for størrelse og type, da du ud fra disse parametre skal beslutte, hvad du har brug for – det er nemlig vigtigere end prisen.

Hvorfor skal jeg købe en vakuumpakker?

Der er mange gode grunde til at investere i en vakuumpakker. Det er ensbetydende med at der kan være flere årsager til at folk investerer i en vakuumpakker. Har du selv gjort dig overvejelser om en sådan maskine i køkkenet, så kan du herunder finde årsager til, hvorfor det er værd at investere i en vakuumpakker.

1. Hvis du godt kan lide at forberede dig i god tid

Hvis du godt kan lide at forberede dine måltider i god tid, så er det en god idé at vakuumpakke dem. Det er nemlig en let og overskuelig måde at lægge de enkelte fødevarer i vakuumpakker. Når du har gjort det, så er de klar til brug. Det gør sig gældende, hvad end der er tale om store eller små portioner.

2. Hvis du vægter hygiejnen højt

Hvis du bliver syg af en madvare, så er det ofte, fordi den har været håndteret forkert. Ved at vakuumpakke din mad, så kan du tilberede din mad på mere hygiejnisk vis. Ilten suges ud og giver bakterier svære levevilkår. Dertil er poserne også med til at minimere hvor ofte, du rører ved fødevaren med dine hænder og fingre.

3. Hvis du gerne vil forlænge madens levetid

Vælger du at vakuum-forsegle din mad, så er det også med til at forlænge levetiden markant. Derfor kan dine vakuumpakkede fødevarer faktisk holde sig i din fryser i årevis. Det er dog ikke kun i fryseren, at det kan være med til at forlænge levetiden. Det er noget, der i lige så høj grad gør sig gældende i dit køleskab.

4. Hvis du er glad for sous vide-tilberedning

Hvis du foretrækker at tilberede dine fødevarer efter sous vide-metoden, så er du også nødt til at anskaffe dig en vakuumpakker. Du får nemlig et langt bedre resultat, hvis du forbereder maden til sous vide med en maskine, der egner sig til formålet. Hvis du er på udkig efter en sådan maskine, så er det en vakuumpakker.

Sådan holder du din mad frisk længere

Det er ikke altid nemt at holde din mad frisk. Hvis du følger nedenstående trin, så kan du holde din mad frisk op til fem gange længere. Det er nemlig ved hjælp af vakuumpakningsmetoden, at det er muligt at holde din mad frisk. Herunder finder du en guide, der kan hjælpe dig med netop dette.

  1. Du kan pakke stort set alt. Det tæller både fisk, kød, kartofler, grøntsager osv. Når du skal i gang med at vakuumpakke, så skal du fylde posen med din fødevare eller mad og placere åbningen i maskinen. Du bør dog undgå flydende indhold, da alt væske og ilt fjernes, når du foretager en vakuumpakning.
  2. Herefter skal du lukke låget og trykke på forseglingsknappen. Nogle vakuumpakkere er dog mere avancerede end andre. Er der tale om en avanceret maskine med flere indstillinger, så er det også her, du skal lave dine indstillinger. F.eks. regulere hastighed, indstille type af fødevare og deslige.
  3. Når dette er gjort, så går maskinen i gang med at arbejde. Den sørger derfor for at vakuumpakke den respektive føde- eller madvare. Maskinen fortæller dig selv, når opgaven er klaret. Inden du sætter den helt i gang, så skal du tjekke for kødsaft m.m. på posens lukning, så den bliver lukket ordentligt.
  4. Læg herefter den vakuumpakkede mad i fryser eller køleskab. Med nogle modeller er det desuden muligt at tilberede maden i mikroovnen. Husk dertil, at det ikke kun er kød, grøntsager og fisk, der er værd at vakuumpakke. Når du er færdig med at bruge maskinen, så skal den selvfølgelig rengøres.