Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Tilbage til oversigten

Router Test

Written: 4. september 2019

De færreste kan undvære en router. Det er dog ikke alle routere, der er lige gode. Derfor er dit valg af router vigtigt. Hvis du ikke har viden eller erfaring inden for området, så kan det være et svært valg. Heldigvis får du hjælp til dit valg i denne artikel, hvor du præsenteres for en række af de bedste routere.

Der er mange parametre, der har relevans, når du skal udvælge en router. Dette kan du desuden også blive klogere på herunder. En god router fungerer ikke uden en god internetforbindelse, men det samme gør sig gældende den anden vej rundt. Derfor er vigtigheden af en effektiv router ikke til at kimse ad.

TP-Link Archer C3200 Tri-Band

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 3200 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • USB-porte: 1 stk. USB 3.0 og 1 stk. USB 2.0
 • Antal antenner: 6
 • Mål: B: 200 mm. x D: 200 cm. x H: 39 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
2.347 DKKSe produkt

Archer C3200 fra TP-Link bruger Tri-Band Smart Connect-teknologien til at køre tre separate Wi-Fi-kanaler på én gang. Med afsæt i disse opretter den et netværk, der kan forbinde til flere enheder uden at der sker fald i ydeevnen. Derfor er det et oplagt valg til hjemmet, hvor der er mange enheder tilkoblet routeren.

Routeren er også udstyret med en integreret funktion, der hedder Smart Connect. Det er en teknologi, der får enhederne til at køre endnu hurtigere. Det sker ved at tildele dem til den bedst tilgængelig kanal. Dette gøres med henblik på at afbalancere netværksefterspørgslen. I sidste ende giver det en bedre forbindelse.

Maksimal dækning og stabilitet

På selve enheden er der blevet placeret seks højtydende eksterne antenner. Disse antenner øger både Archer C3200s rækkevidde og signalstabilitet på bemærkelsesværdig vis. Den unikke beamformingsteknologi kan forøge routerens dækning yderligere ved at skabe stærkere og mere pålidelige forbindelser.

TP-Link har også valgt at udstyre routeren med en kraftig CPU. Dertil er den også blevet udstyret med tre co-processorer. Disse er i stand til at håndtere efterspørgslen på netværket. Det gør også gældende, selvom der er flere brugere, der browser, streamer og spiller på samme tid – på tværs af flere enheder.

Problemfri streaming og spil

Som følge af den særdeles hurtige WiFi-hastighed, som Archer C3200 kan levere, så kan du streame og spille problemfrit. Du kan streame video i 4K ultra HD på tværs af flere enheder – helt uden buffering m.m. Det er derfor en router, der kan give dig adgang til at nyde internettets utallige muligheder, uden begrænsninger.

Det er desuden nemt at sætte enheden op. Det klares i løbet af få minutter takket være det intuitive web-interface. I samme ombæring kan du tilmed opsætte Guest Network-funktionen. Det afholder dine gæster fra at tilkoble sig dit hovednetværk. Dermed er du og dine enheder bedre beskyttet mod udefrakommende.

Yder en lynbaseret kablet ydelse

Det er ikke kun den trådløse forbindelse, der er i top på Archer C3200. Du kan også tilslutte eksterne harddiske til enheden via enten USB 3.0 eller USB 2.0. Det gør det nemt at dele filer, fotos, musik og video på tværs af de enheder, der er tilkoblet netværket. Du kan dermed trække en fil fra en enhed til en anden.

Endvidere er Archer C3200 også udstyret med fire Gigabit Ethernet-porte. De muliggør en særdeles hurtig kablet forbindelse. Ønsker du at garantere den bedste ydeevne på dine spillekonsoller, pc’er eller smart tv, så bør de tilsluttes en kablet forbindelse. Den kablede forbindelse er både hurtigere og mere stabil.

NETGEAR AC1750 Smart WiFi Router

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1,75 Gbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 3.0 og 1 stk. USB 2.0
 • LAN-hastighed 10/100/1000 Mbit
 • Mål: B: 198,5 mm. x D: 191 mm. x H: 65 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
912 DKKSe produkt

AC1750 Smart WiFi Router er udstyret med tre kraftige eksterne antenner. Som følge af disse kan enheden levere en fremragende trådløs dækning. Samtidig får du også hastigheder på op til 1750 Mbps. Det er cirka tre gange hurtigere end routere, der er baseret på den ældre 802.11n-teknologi.

Du er dog ikke begrænset til en trådløs forbindelse. LAN-portene i enheden leverer Gigabit Ethernet. De kan sikre en høj hastighed og stabile forbindelser. Det passer særligt godt ind i hjem, hvor netværket deles af mange, hvorfor der også stilles større krav til videostreaming, gaming eller generel browsing.

Er kompatibel med næste generation af WiFi-enheder

Routeren er kompatibel med næste generation af WiFi-enheder. Den er dog også bagudkompatibel med 802.11 a/b/g/n-enheder. Derfor kan samtlige enheder tilkoble sig denne router fra NETGEAR. Det er dog ikke alle enheder, der kan udnytte den integrerede Beamforming+ teknologi, der giver hurtigere hastigheder.

Til gengæld er du sikret, at den trådløse sikkerhed er helt i top. Her er der nemlig ikke gået på kompromis med noget. Det omfatter blandt andet VPN, separat WiFi-adgang til gæster samt tilpasning af URL-adresse til en personlig FTP-server. Her har det ingen relevans, hvilken WiFi-teknologi, du benytter dig af.

Undgår trådløs interferens

Med AC1750 Smart WiFi Router fra NETGEAR kan du undgå trådløs interferens. Det skyldes at den er udstyret med dual band WiFi-teknologi, der tillader den at køre både 2,4 GHz og 5 GHz på samme tid. Airtime Fairness er desuden en teknologi, der undgår forsinkelser, når langsommere enheder bliver koblet på netværket.

NETGEAR har tilmed integreret en avanceret QoS-teknologi i enheden. Det er en teknologi, der sørger for at opprioritere spil, videostreaming og andre opgaver, der kræver en konstant forbindelse. Dermed undgår du problemer med en sløv forbindelse, hvis du er i færd med at spille, streame eller deslige.

Del nemt mediefiler med MyMedia-funktionen

NETGEAR har udstyret routeren med en MyMedia-funktion. Med denne funktion får du nemt ved at finde og afspille mediefiler. Det kan blandt andet ske via både Chromecast-enheder og smart tv’er, men også andre enheder med DLNA-understøttelse. Det gør afspilning af opbevarede mediefiler til en leg.

Dertil har NETGEAR AC1750 Smart WiFi Router også to USB-porte. Én af dem er en såkaldt SuperSeed USB 3.0-port. Denne port understøtter en 10 gange hurtigere hastighed end High Speed USB 2.0. Begge porte har dog understøttelse for NETGEAR ReadySHARE, så indholdet på USB-drev kan deles på tværs af netværket.

ASUS RT-AC51U

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 733 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 2.0
 • LAN-hastighed 10/100 Mbit
 • Mål: B: 189 m. x D: 129 mm. x H: 36 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
259 DKKSe produkt

ASUS RT-AC51U er drevet af 5. Gen Wi-Fi og er udstyret med et 802.11ac-chipset. Det medfører at den opnår hurtigere trådløse hastigheder end N-teknologien. Ved 2,4 GHz kan den opnå 300 Mbps, mens den ved brug af 5 GHz-båndet kan opnå en hastighed på op til 433 Mbps. Det er mere end nok for de fleste.

Den opgraderede båndbredde byder på en højere kapacitet. Det har du brug for, hvis du ønsker at øge WiFi-nydelsen derhjemme. Har du endnu ikke gjort det, så er det på tide at opgradere til næste generation for at forbedre din internetforbindelse i hjemmet. Det er en opgradering, der kan mærkes på alle enheder.

Dual-band-forbindelse til kompatibilitet og ydeevne

RT-AC51U er desuden i stand til at levere 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd på samme tid. Det sker – som sagt – ved hhv. 300 Mbps og 433 Mbps, hvorfor enheden har en samlet båndbredde på 733 Mbps. Det muliggør at du kan udføre enhver tænkelig opgave, der kræver en stabil og hurtig internetforbindelse.

Skal du blot foretage grundlæggende opgaver såsom webbrowsing, e-mails og deslige, så bør du koble dig til 2,4 GHz-båndet. Har du brug for at streame i Full HD, downloade tunge filer eller andre opgaver i denne dur, så vællg 5 GHz-båndet. Uanset hvad, så kalrer RT-AC51U selv de mest båndbreddekrævende opgaver.

Undgå døde zoner med 150% af dækningen

Routeren byder på en kraftig tovejs transmission. Den forbedrer din WiFi-rækkevidde med helt op til 150% sammenlignet med øvrige generiske routere på markedet. Med ASUS RT-AC51U er du derfor garanteret en meget vidtrækkende dækning. Som følge af dette, så løber du ikke ind i problemer med døde zoner.

Det er en router med et unikt design. Det er netop designet af RT-AC51U, der er med til at garantere en god og stabil forbindelse, du altid kan stole på. Ved hjælp af den indbyggede USB-port kan du tilslutte både ekstern lagring, printere og øvrige enheder – og tilmed dele dem i hele dit netværk på én gang.

Styr nemt dit netværk fra hvor som helst

I dag kan du administrere og kontrollere stort set alt via din smartphone. Det inkluderer også dit trådløse netværk, hvis det drives af en ASUS RT-AC51U. Det er nemlig en router, der er kompatibel med deres ASUS Router App. Denne app er bygget med henblik på at være både intuitiv og funktionel.

Ved hjælp af denne applikation kan du udføre en række opgaver, der hidtil har været begrænset til routerens administrationspanel. Du kan nemlig bruge den til at opsætte din router, administrere netværkstrafikken og diagnosticere problemer med forbindelser. Du kan tilmed opdatere firmware direkte fra din smartphone.

TP-Link Archer C7 AC1750

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1,75 Gbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 2.0
 • LAN-hastighed 10/100/1000 Mbit
 • Mål: B: 243 mm. x D: 160,6 mm. x H: 32,5 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
558 DKKSe produkt

Archer C7 er én af de seneste routere fra TP-Link. Den bærer flere fordele med sig, på trods af den lave pris. Den kan blandt andet bryste sig af at blive leveret med den næste generations trådløs standard; 802.11ac. Du er derfor garanteret, at TP-Link Archer C7 AC1750 er kompatibel med samtlige enheder.

Du får desuden en uovertruffen dækning, hvilket du kan takke de eksterne antenner for. TP-Link har nemlig valgt at udstyre deres Archer C7 AC1750 med tre stk. 5 dBi eksterne antenner. Ikke nok med det, så kommer den også med tre interne antenner. Det sikrer en formidabel trådløs dækning og pålidelighed.

Leverer en trådløse dataoverførselshastighed på 1,75 Gbps

Hastighed er ikke noget, du kommer til at mangle, hvis du vælger en Archer C7 fra TP-Link. Den er i stand til at levere en kombineret trådløs dataoverførselshastighed på intet mindre end 1,75 Gbps. Det fordeler sig med hele 1,3 Gbps trådløse hastigheder over det krystalklare 5GHz-bånd, hvorfor det er klart hurtigst.

Over 2,4 GHz-båndet er Archer C7 AC1750 fra TP-Link derimod i stand til at levere de resterende 450 Mbps. Det er også en glimrende hastighed, der sagtens kan håndtere tunge opgaver. De mest krævende opgaver bør dog håndteres over 5 GHz-båndet. Det inkluderer blandt andet Full HD-streaming og gaming.

Oplagt valg til problemfri HD-streaming

I dag bruges internettet til meget. Det er noget, der er aktuelt i de fleste danske hjem. Der er dog nogle opgaver, der går mere igen end andre. Én af de mest velkendte opgaver er streaming af film og tv-serier. Hvis du er på udkig efter en router, der kan bære en sådan opgave, så er denne router et oplagt valg.

Det er dog ikke det eneste, du får mulighed for at nyde uden problemer. Det samme gør sig gældende for alt fra generel netbrowsing til onlinebaseret gaming samt flere andre båndbreddekrævende opgaver. Derfor er Archer C7 – uden tvivl – også en router, der passer ind i de fleste danske hjem med et større behov.

Gæstenetværksadgang forøger sikkerhedsniveauet

Routeren er også blevet udstyret med et dedikeret gæstenetværk. Ved hjælp af gæstenetværksadgangen er du sikret en sikker trådløs adgang for dine gæster, uden at de får adgang til dit hovednetværk. Det sikrer dig og dine enheder bedre mod udefrakommende trusler, der forsøger at inficere dit hovednetværk.

Endvidere er der bag på routeren placeret en USB-port. Ved hjælp af denne USB-port kan du nemt tilkoble et væld af øvrige enheder. Du kan blandt andet tilslutte en printer eller en ekstern harddisk. I begge tilfælde kan både printer og filer på harddisken deles trådløst via samtlige enheder, der er tilsluttet netværket.

D-Link DIR-809

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 750 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 0 stk.
 • LAN-hastighed 10/100 Mbit
 • Mål: B: 190 mm. x D: 133 mm. x H: 83 mm.
 • Antal antenner: 3

 

ForhandlerPrisInformation
325 DKKSe produkt

D-Link DIR-809 er en router, der har meget at byde på. Den kan blandt andet præstere en øget rækkevidde og pålidelighed sammenlignet med andre routere på markedet. Med denne router kommer den trådløse AC-teknologi også længere ind i dit hjem. Det er dog ikke kun en forøget hastighed dette resulterer i.

AC-teknologien medfører også at D-Link DIR-809 byder på en række avancerede sikkerhedsfunktioner, der er udviklet specifikt med henblik på at sikre dit netværk og data sikkert fra ubudne brugere. Derfor får du ikke blot hurtigt, men også sikkert trådløst netværk med D-Link DIR-809 som din primære router.

Trådløs højhastighedsforbindelse på to frekvensbånd

D-Link DIR-809 er udstyret med den nyeste trådløse højhastighedsteknologi. Som følge af dette, så er det en router, der kan levere en lynhurtig WiFi-hastighed. Den kan opnå hastigheder på op til 433 Mbps, hvis du vælger 5 GHz-frekvensbåndet. Vælger du 2,4 GHz-frekvensbåndet, så opnår det en hastighed på 300 Mbps.

Det er også ensbetydende med at det er en router med dual band-teknologi. Det garanterer, at du altid får en problemfri ydeevne. På 2,4 GHz-frekvensbåndet kan du blandt andet surfe på internettet, chatte og spille onlinespil. På 5 GHz-båndet kan du streame film og tv-serier i Full HD, uden der opstår problemer.

Udvid dit eksisterende trådløse netværk

Du behøver ikke at bruge din D-Link DIR-809 som din primære router. Du kan også bruge som den som en sekundær router, hvis du ønsker at udvide dit eksisterende trådløse netværk i hjemmet. Hvad dette betyder, er at du kan øge dækningen af ​​dit eksisterende WiFi-netværk, så du eksempelvis undgår døde zoner.

Hvis du oplever problemer med manglende dækning i hjemmet, så kan du blot investere i en DIR-809 fra D-Link. På denne måde kan du nemt udvide dit eksisterende trådløse netværk. Bor du i en stor bolig, så er det typisk en bedre løsning, end at investere i en ny primær router – specielt hvis boligen er på flere etager.

Er både let at sætte op og let at sikre

Det er nemt at sætte routeren op. Derfor er det ikke noget, du skal have hjælp til fra en tekniker. Du kan nemt klare det selv, da du blot skal åbne en webbrowser, hvorefter du får adgang til en installationsguide. Denne guide skal du blot følge trin for trin, da instruktionerne guider dig igennem hele processen.

Du kan også benytte dig af QRS (Quick Router Setup), der er en applikation til smartphones og tablet-pc’er. Denne applikation er tilgængelig til både Android og iOS. Derfor er det blot et spørgsmål om, hvad du mener er den bedste løsning for dig. Samtidig guides du også igennem de mest vitale sikkerhedsmæssige trin.

ASUS RT-AC68U

 • Trådløst netværk: 802.11b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 2.0 og 1 stk. USB 3.0
 • LAN-hastighed 10/100/1000 Mbit
 • Mål: B: 220 mm. x D: 83,3 mm. x H: 160 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
1.103 DKKSe produkt

Vil du ikke gå på kompromis med din nye router? I så fald er ASUS RT-AC68U et godt bud. Det er nemlig én af de absolut hurtigste routere på markedet. Den kan tilmed også præstere en dataoverførselshastighed, der er i højsædet. Derfor er der ikke noget at komme efter, når snakken falder på RT-AC68U fra ASUS.

Den har desuden vundet priser som værende “Bedst i Test” i et væld af tests. Det inkluderer blandt andet i Alt om Datas tests af trådløse routere. Her er der blandt andet lagt vægt på den solide stabilitet, men også den høje dataoverførselshastighed, der strækker sig op til 1900 Mbps fordelt på begge frekvensbånd.

Er hurtig og nem at sætte op

Det er nemt at sætte denne router op. Derfor er det også noget, du sagtens kan klare uden hjælp fra en tekniker. Det hele foregår i tre skridt, hvorfor opsætningen er overstået på omtrent 30 sekunder. Der er stort set tale om plug-n-play, hvorfor det ikke bliver meget nemmere – heller ikke for folk uden teknisk erfaring.

Den kan også bryste sig af en USB 3.0-port, der er op til ti gange hurtigere end forgængeren USB 2.0. Derfor kan du hurtigt overføre data til eller fra samtlige enheder, der er tilkoblet netværket. Har du ofte behov for at dele filer eller multimedie på tværs af flere enheder, så kan ASUS RT-AC68U gør det nemmere.

Er drevet af en dual core-processor

I forhold til specifikationerne er der ikke sparet på noget i RT-AC68U. Den er nemlig blevet udstyret med en dual core-processor. Det giver routeren et ydelsesboost sammenlignet med andre routere på markedet. Det er dog i særdeleshed noget, man mærker til, hvis man befinder sig på et relativt travlt netværk.

Det er også ensbetydende med at selv serie- og filmstreaming i Full HD, vil foregå på flydende vis i de mest travle hjem. Ikke nok med det, så er er du også sikret, at din ping vil forblive lav og filoverførsler ikke bliver afbrudt. Derfor er det også en bemærkelsesværdig forskel at have en router med dual core-processor.

Dual-Band giver bedre kompabilitet og ydelse

ASUS RT-AC68U er en router med dual-band. Det betyder at den kan sende på både 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensbåndet. Det sker ved henholdsvis 600 Mbps og 1900 Mbps. Den kører begge frekvensbånd på én gang, hvorfor kompatible enheder kan benytte den bedste teknologi til hurtig dataoverførsel og stabilitet.

ASUS har også udstyret deres router med AirRadar. Det er en teknologi, der styrker de trådløse forbindelser på en intelligent måde. Som følge af dette giver den en større rækkevidde. Oven i købet vil teknologien også give en forbedret stabilitet og dynamisk hastighedsforøgelse, som gør brugen af dit netværk mere flydende.

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 1900 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 2.0 og 1 stk. USB 3.0
 • LAN-hastighed 10/100/1000 Mbit
 • Mål: B: 221 mm. x D: 86 mm. x H: 168 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
743 DKKSe produkt

Archer C9 fra TP-Link er en AC1900-router baseret på Dual Band-teknologien. Det giver dig op til flere fordele med dine højtydende netværksenheder. Med en router som denne, så er du sikret et stabilt og vidtrækkende netværk. Derfor skal du ikke frygte, du kommer til at gå på kompromis på nogle punkter med Archer C9.

Det er hovedsageligt som følge af en unik ny teknologi og høje overførselshastigheder. Faktisk er Archer C9 en router, der kan præstere overførselshastigheder på op til 1,9 Gbps. Heraf er 1,3 Gbps af det via 5GHz-båndet, mens de resterende 600 Mbps bliver leveret gennem 2,4GHz-frekvensbåndet.

Udstyret med ultrahurtig 1 GHz dual core-processor

TP-Link Archer C9 er også blevet udstyret med en ultrahurtig 1 GHz dual core-processor. Det er en processor, der er klargjort til at kunne levere en højtydende netværksoplevelse på enhver type af enhed. Derfor kan du nyde godt streaming i Full HD, hurtig dataoverførsel og gaming på højt niveau uden irriterende lag.

TP-Link har desuden også valgt at udstyre deres Archer C9 Dual-Band Gigabit med eksterne antenner. Mere specifikt, så leveres den med hele tre eksterne antenner. Derfor er der altså rig mulighed for at regulere på disse, så du opnår en optimal rækkevidde. Husk at rette dem mod de områder, hvor nettet bruges mest.

Giver større dækning og mere pålideligt WiFi

Det er dog ikke det eneste, den har at byde på. Archer C9 kommer også med en moderne Beamforming-teknologi. Som følge af denne teknologi er den i stand til at koncentrere signalet i dén retning, hvor den kan spore dine enheder. Derfor er signalet altid stærkest i de områder, hvor dine enheder befinder sig.

Derfor er du garanteret, at du med TP-Link Archer C9 får en bedre dækning i hjemmet. Det er dog ikke kun til de områder, hvor dine enheder befinder sig. Det gør sig derimod også gældende for den generelle dækning. Rækkevidden bliver nemlig forbedret af både Beamforming-teknologien og antennerne.

Kommer med to USB-porte til nem og hurtig deling

Da det er en router, der er udstyret med to USB-porte, så er det nemt at dele en printer på netværket. Derfor skal den ikke tilsluttes hver enkelt enhed, der befinder sig på netværket. Det sparer både tid og besvær. Du kan tilmed også tilslutte en ekstern harddisk, der dermed kommer til at virke som en netværksharddisk.

Har du tilsluttet en ekstern harddisk til din router, så kan alle enheder, der er tilsluttet netværket få tilgang til den. Én af portene er selvfølgelig en USB 3.0-port, der giver en bedre hastighed end USB 2.0. Skal du tilføje og kopiere mange filer fra en ekstern harddisk eller streame video fra den, så bør du bruge USB 3.0-porten.

ZyXEL NBG6515 AC750 Dual-Band

 • Trådløst netværk: 802.11a/b/g/n/ac
 • Dataoverførselshastighed: 433 Mbps
 • LAN-porte: 4 porte
 • Dual-band: Ja
 • USB-porte: 1 stk. USB 2.0
 • LAN-hastighed 10/100/1000 Mbit
 • Mål: B: 175 mm. x D: 115 mm. x H: 23 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
454 DKKSe produkt

NBG6515 fra ZyXEL får du mulighed for at udnytte den senest nye trådløse teknologi. Det betyder at du får en router, der giver dig hurtigere trådløse hastigheder end det hidtil har været muligt. Skal du udnytte det fulde potentiale i dine moderne elektroniske enheder, så kræver det en router med tilsvarende teknologi.

Routerens teknologi og dataoverførselshastighed giver jævnere streaming af HD-video, onlinebaserede spil uden forsinkelser og en hurtigere trådløs adgang til samtlige onlinebaserede aktiviteter. Der findes dog flere routere med højere dataoverførselshastighed end ZyXEL NBG6515s maksimale 433 Mbps.

Understøtter både adgangspunkt- og repeaterfunktion

Du kan bruge din ZyXEL NBG6515 til andet end din primære router. Den er nemlig udviklet til at kunne tjene andre formål end blot at fordele internetadgang. Denne router kan nemlig sættes op til at fungere som et dedikeret trådløst adgangspunkt til et nyt trådløst netværk.

Foruden dette, så kan du også bruge ZyXEL NBG6515 som en opgradering af det eksisterende netværk. Hvad der dog hovedsageligt er af interesse er, at den også kan fungere som en udvidelse af dit eksisterende trådløse netværk. Den kan nemlig indstilles til at fungere som en almindeligt WiFi-repeater.

Skab nemt en netværkslagringsenhed via USB-porten

Det er nemt at skabe din egen netværksbaserede lagringsenhed med ZyXEL NBG6515. Det kræver ikke andet end at tilslutte den via USB-porten bag på routeren. Herefter kan du bruge dens DLNA-support til at dele alt fra billeder og film til dokumenter m.m. Filerne kan deles mellem alle enheder, der er tilkoblet dit netværk.

Du kan teoretisk set skabe et sammenhængende mediecenter på denne måde. Hvis du har en spillekonsol eller et Smart TV med understøttelse for DLNA, så kan du streame mediefiler direkte fra dit hjemmelavede mediecenter. USB-porten kan selvfølgelig også bruges til at tilslutte printere og øvrige enheder.

Overvejelse forud for købet af en ny router

Der findes et stort antal routere på det danske marked. Derfor kan det være svært at vælge mellem de mange muligheder. Det gør sig gældende, uanset hvad formålet med routerindkøbet er. Heldigvis er der en række parameter, du kan basere dit valg på, hvilket gør det en kende nemmere at finde den rette router for dig.

Herunder finder du en række parametre, der bør inddrages i dine overvejelser, inden du anskaffer dig en ny router:

Pris

Routere fås i mange prisklasser. Nogle koster blot et par hundrede kroner, mens andre koster flere tusinde kroner. Prisen afhænger af mange ting, hvorfor det hovedsageligt er egne kriterier og præferencer, der afgør routerens endelig pris. Det anbefales dog også at fastsætte et budget, inden du leder efter en router.

Det anbefales, at hvis du blot er en gennemsnitsforbruger, så er der ikke behov for at investere i én af de helt dyre routere med mange funktioner og indstillinger. Det er der flere årsager til, men det skyldes bl.a. at teknologien hele tiden udvikler sig. Derfor bliver routere også hurtigt forældede.

Du kan derfor ikke få glæde af en avanceret router, hvis din internetudbyder ikke kan matche hastigheden. Derfor er det ikke værd at investere i en dyr router, hvis ikke din internetforbindelse kan matche routeren. Som udgangspunkt er der en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet, men kun til et vist punkt.

Hastighed

Ikke alle routere kan arbejde lige hurtigt. De bliver målt ud fra Mbps, som er en forkortelse for Megabits per second. Moderne routere anvender ofte mere end 1.000 Mbps. På trods af at en router arbejder ved en høj hastighed, så er det dog ikke en garanti for hurtigt internet – og det er der mange, der tror.

En hurtig router kan nemlig ikke højne forbindelsen fra udbyderen, hvis den ganske enkelt ikke er hurtigere. Du skal også være opmærksom på, at der ved siden af Mbps er et tal, der hedder 802.11. Det er et tal, der angiver den globale standard for WiFi. Efter dette tal er der dog et bogstav, som er endnu vigtigere.

Dette bogstav er enten a, b, g, n eller ac. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette bogstav. Det er nemlig afgørende for, hvorvidt routeren er i stand til at levere en stabil trådløs internetforbindelse. Den nyeste og bedste standard er ac, hvorfor du bør gå på jagt efter en router med 802.11 ac.

Single-Band eller Dual-Band

Nu begynder det (for mange) at blive lidt teknisk. I dag arbejder routere ud fra to forskellige frekvenser. Den ene hedder 2,4 GHz og den anden hedder 5 GHz. Førstnævnte kan bedst betegnes som en form for standard, der anvendes af mange forskellige enheder. 5 GHz er derimod stærkere og giver en hurtigere forbindelse.

Hvis du køber en router med Dual-Band, så tilbyder den både 2,4 GHz og 5 GHz. Ofte anvendes de begge to på samme tid. Valget mellem en Single- og Dual-Band router er ikke svært. Har du brug for hurtigt internet og bor du i et tætbefolket område, så er Dual-Band det bedste valg. Det er dog også et dyrere valg.

Derfor er det en personlig vurdering, hvorvidt du har behov for en Dual-Band eller en Single-Band. Hvis du ikke har det store behov for en hurtig internetforbindelse og er bosiddende et sted, hvor der ikke bor specielt mange andre mennesker, så er Single-Band nok. I sidste ende er det dog et personligt valg.

Rækkevidde

Der er flere parametre, der har relevans ift. routerens rækkevidde. Placeringen er dog én af de vigtigste ting. Hvis du har et hjem med mange kvadratmeter, så er en optimal placering af din router ikke nok. I et sådant tilfælde er det mindst lige så vigtigt at investere i en router med en større rækkevidde.

I forhold til placeringen af routeren, bør den placeres et centralt sted i hjemmet. Den bør desuden placeres et stykke væk fra andre gadgets og enheder. De kan nemlig risikere at forstyrre din router. Du får det bedste signal ved at hænge routeren op eller placere den højt på en hylde.

Der kan dog opstå døde områder i hjemmet, hvor forbindelsen er dårlig eller helt væk. Vil du undgå dette, så er det værd at investere i en dyrere router. De har ofte en bedre rækkevidde og en mere stabil forbindelse, end de billige modeller. Du kan i stedet også købe to billige routere, som du kan koble sammen.

Sikkerhed

Din router er en oplagt indgang til dit netværk i hjemmet. Derfor er det også det første led i forsvaret mod trusler, der kommer udefra. Derfor er det også din router, der skal kunne holde netværket beskyttet. I dag er de fleste routere er beskyttet med brugernavn og adgangskode, som dog altid bør ændres ved installation.

Både brugernavn og adgangskode er standardiseret på de fleste routere. Det er derfor ikke svært at trænge ind, hvis man blot kender disse. Du bør derfor skifte adgangskoden, når du sætter routeren op. Nogle routere kommer dog med integrerede sikkerhedssystemer, hvilket er værd at betale en kende ekstra for.

Der er mange, der undervurderer vigtigheden af deres router og netværks sikkerhed. Det er dog en skam, for hvis dit netværk ikke er sikkert, så udefrakommende se med og stjæle både kodeord og private oplysninger. Det inkluderer blandt andet dine kreditkortoplysninger. Brug derfor gerne lidt ekstra på en høj sikkerhed.

WiFi-router

Før i tiden gjorde man brug af et Ethernet-kabel, hvis man skulle koble på internettet. Det bruges dog ikke i lige så høj grad i dag. Det er mere normalt at bruge en trådløs forbindelse i dag. Derfor er det en god idé at vælge en WiFi-router, da det ofte vil resultere i en hurtigere og mere stabil trådløs internetforbindelse.

Hvis du skal investere i en WiFi-router, så skal du gøre dig en række tanker om, hvad du reelt set skal bruge den til. Der er nemlig stor forskel på om du skal bruge internetforbindelsen til at streame film, spille computer eller arbejde. Ikke alle WiFi-routere kan levere en forbindelse, der er kraftfuld nok til gaming.

MU MIMO

MU MIMO er også et teknisk aspekt af din router. Det er dog en funktion, der for mange kan være særdeles anvendelig, selvom de ikke kender til det. Hvis der er mange i boligen, der benytter sig af netværket, så det belastes, så kan det være en god idé at erhverve dig en router, der er udstyret med MU MIMO.

Sådan får du den bedste internetforbindelse

Døjer du med en sløv internetforbindelse, må du ofte også tage dig til takke med hakkende videosamtaler, langsomme spil og film med forsinkelser. Hvis du gerne vil bruge din PC eller øvrige enheder til at spille spil på nettet, videochatte m.m., så har du brug for en god internetforbindelse, der er både stabil og hurtig.

Det gør sig dog særligt gældende, hvis det er en internetforbindelse, der skal bruges af flere personer. Der findes dog flere tips og tricks, du kan benytte, hvis du ønsker at forøge WiFi-signalet i din bolig. Hvis du ønsker at forbedre WiFi-forbindelsen, så råder vi herunder til, hvordan du bedst kan bære dig ad med dette.

Placering

Det er ikke alle routere, der er lige kønne. Derfor er der mange, der forsøger at skjule dem. Mange forsøger at gemme dem væk i et skab, et teknikrum eller lignende. Det er dog ikke nogen god idé. Det er der tilmed op til flere årsager til, men det skyldes hovedsageligt at det forringer signalet, som routeren vil sende ud.

Signalet bliver forringet, da antennerne ikke har frit rum. Det er ikke det eneste problem, der er forbundet med at gemme routeren væk. Der er nemlig også små ventiler på siden af routeren, der tillader at varm luft kan slippe ud. Derfor kan kølig luft helller ikke trænge ind, og det kan få routeren til at overophede.

Vælger du at gemme din router væk i en skuffe, i en udhulet bog eller i et smalt skab, så får luften ikke lov til at passere frit. Det er netop derfor, du kan risikere en overophedning af din router. Hvis du virkelig ikke har lyst til at se på din router, så forsøg at gemme den væk på toppen af et højt skab eller bag et billede.

Rækkevidde

Oplever du problemer med en langsom eller ustabil internetforbindelse, så er der en vis sandsynlighed for at det skyldes distance. Det er nemlig én af de mest normale problemer i denne sammenhæng. En router har nemlig kun en bestemt rækkevidde. Er man uden for den, så får man ingen eller en dårlig forbindelse.

Det er dog også muligt at opholde sig inden for rækkevidden, men stadig ude i det, der kaldes for periferien. Er du det, så vil du opleve et dårligt signal, som dog kan virke. Det vil blot medføre, at din enhed arbejder meget langsomt. Som følge af dette, så vil den have svært ved at indlæse og vise diverse former for indhold.

Hvis du bor i en bolig med mange døre, hjørner eller vægge, så kan rækkevidde også blive et problem. Dertil er det også vigtigt at huske på, at antennerne er placeret på routeren af en årsag. Har du en router med eksterne antenner, så bør du rette dem så vertikalt som muligt. Det giver nemlig den bedste forbindelse.

Ønsker du at forøge rækkevidden på din router, så er det oplagt at investere i en rækkevidde-forlænger. Det kaldes også for en WiFi Repeater. Med en sådan enhed, kan du forlænge WiFi-signalet, så det får en længere rækkevidde. Det er især fordelagtigt, hvis du bor i et stort hus eller en bolig fordelt på flere etager.

Interferens

Er du bosiddende i et befolkningstæt område, så kan interferens også vise sig som et problem. Årsagen til dette, er at signaler fra andre trådløse netværk kan vise sig at have en negativ påvirkning på forbindelsen. Det kan du løse på flere måder. Typisk er det nemmest at skifte mellem de frekvenser, routeren kører på.

Antal enheder

En internetforbindelse er kun i stand til at servicere et bestemt antal enheder. Hvad det betyder er, at hvis der er for mange enheder tilkoblet dit netværk, så kan det resultere i en sløvere forbindelse. Her kan der dog også være tale om ubudne gæster, der har tilkoblet sig dit netværk, fordi sikkerheden ikke er i top.

Hvis du oplever en sløv forbindelse, men du kun har ganske få enheder tilkoblet, så er det en god idé at skifte din adgangskode. Du bør lave et stærkt kodeord, der består af en kombination af flere forskellige bogstaver og tal. Du bør også vælge WPA 2 i stedet for det ældre WPA, da det er en stærkere kryptering af kodeordet.

Firmware

En sløv forbindelse kan også være forårsaget af routerens firmware. Hvis det er forældet, så kan det også resultere i et problem. Det er der heldigvis en simpel løsning på. Det kræver nemlig ikke andet end at du blot opdaterer din firmware. Mange routere har tilmed en opdater-knap, som man blot skal trykke på.

Det anbefales dog at du løbende sørger for at holde din router opdateret. Det bærer nemlig fordele med sig, at den altid er opdateret. Det sikrer både en højere effektivitet, bedre forbindelse og tilmed også en højere sikkerhed. Og da firmwaren kan opdateres med et klik på en knap, så er der ikke nogen grund til at undlade.

Frekvens

Det kan lyde teknisk, men det er faktisk slet ikke så svært at have med at gøre. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der forskel på en router med Single-Band og en Dual-Band. Hvis du har en Dual-Band, så bør du benytte dig af dens 5 GHz-frekvens i stedet for en 2,4 GHz-frekvens, da det giver en bedre forbindelse.

Det giver dog ikke blot en bedre forbindelse. Der er også flere andre fordele ved at benytte sig af 5 GHz til fordel for 2,4 GHz. Blandt andet har 5 GHz også den fordel, at frekvensen kan garantere mindre interferens med andre trådløse netværk i området. Det er særligt fordelagtigt, hvis du bor i et tætbeboet område.

Brug af internetforbindelsen

Hvis du ønsker at streame en film, mens en anden bruger i boligen er ved at hente en stor fil ned, så vil filen typisk stjæle en stor del af internetforbindelsen. Som følge af dette, vil det resultere i at streamingen bliver hakkende og i dårlig kvalitet. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på.

Et udpluk af moderne routere kommer med muligheden for at prioritere, hvilket af routerens opgaver, der skal have førsteprioritet. Det vil selvfølgelig resultere i at det tager længere tid at hente filen, men til gengæld bliver streamingen også bedre. Derfor er det en god idé at investere i en router, der tilbyder dette.

Teknologi

Hvis du har en gammel router, så kan du selvfølgelig ikke forvente at få den bedst mulige internetforbindelse. Der er mange, der tror, de ikke skal skifte deres router, hvis den ikke er decideret ødelagt. Det er dog ikke tilfældet, da teknologien er under konstant udvikling. Derfor er der også behov for jævnlig udskiftning.

Er din router flere år gammel, så er frekvenserne og hastighederne også langsomme. Specielt set i forhold til hvad du kan få i dag. Det er dog ikke blot hastighed og frekvenser, der er forbedret i en nyere router. Du er også garanteret en højere grad af sikkerhed. Og hvis der er noget, du ikke skal gå ned på, så er det sikkerhed.

Mesh-WiFi

Hvis du er meget optaget af rækkevidden på dit WiFi-signal, så kan det være værd at investere i et såkaldt Mesh-system. De bærer flere fordele med sig i forhold til en almindelig router. Et dedikeret Mesh-system er nemlig udviklet med særligt henblik på at dække hvert et hjørne af hjemmet – uanset dets størrelse.

Systemet er bestående af en hoved-router og en række mindre routere. Disse routere er i form af mindre satellit-moduler, du skal placere rundt om i din bolig. Disse Mesh-systemer kan typisk styres fra en tilhørende applikation til din smartphone. I denne applikation får du både guides, råd og muligheder for indstillinger.

Placering af din router: Sådan placerer du den bedst

En god router er ikke nok til at sikre en stabil internetforbindelse. Det kræver også at den er placeret optimalt og opdateret med seneste nye firmware. Det er dog ikke så vanskeligt, som det måske kan lyde til at være. Du kan herunder finde en række gode tips ift. korrekt placering af din trådløse router.

1. Du skal placere den centralt, højt og frit

Det er ikke irrelevant, hvordan du vælger at placere din router. Lader du den stå under skrivebordet, gemt væk i et skab eller placeret i en fjern krog af hjemmet, så udnyttes dens rækkevidde ikke optimalt. Derfor er det vigtigt at undgå dette. Det gør sig også gældende, selvom du ikke ønske at have den stående fremme.

Du bør i stedet montere routeren på en central placering i hjemmet. Endvidere er det vigtigt at den placeres højest muligt. Det er bedst, hvis den er placeret min. en meter over gulvet, men gerne mere. Signalet fra din router skal nemlig typisk sendes i alle retninger, hvorfor du får bedre dækning med en høj, central placering.

I samme ombæring bør det ligeledes understreges, at den bør stå frit og med god afstand til forstyrrende elementer. Det inkluderer blandt andet møbler, andet elektronik og i særdeleshed andre routere. Det er alle elementer, der kan forstyrre signalet, hvilket vil medføre en kortere rækkevidde og en lavere hastighed.

2. Sørg for at pege antennerne i rigtig retning

Har du købt en router, der er udstyret med eksterne antenner, så er der naturligvis en grund til at de er der. Derfor er det vigtigt, du sørger for at pege dem i den rigtig retning. Hvad der menes med dette, er at de skal peges i den retning hvorfra netværket bruges mest. Det kan eksempelvis være mod et kontor eller værelse.

Ved at pege de eksterne antenner i den rigtige retning, kan du forstærke signalet i det område. Det giver naturligvis god mening, såfremt det er et område, hvor internettet bruges i større omfang end andre steder i boligen. Du kan derfor opnå en hurtigere og mere stabil forbindelse ved blot at regulere på antennerne.

3. Placer den ikke nær forstyrrende elektronik

I en så digital verden som vores, kan det være svært at holde routeren fra andet elektronik. Du gør dog klogt i at prøve, da routerens signal kan blive forstyrret af de forskellige enheder. Faktisk er det én af de største synder i forhold til langsomme internetforbindelse. Derfor er det bestemt værd at tage højde for.

I denne forbindelse er der mange enheder, du skal være opmærksom på. Nogle er dog større syndere end andre, hvilket blandt andet gør sig gældende for trådløse fastnettelefoner, mikrobølgeovne, diverse former for Bluetooth-enheder samt halogenlamper. Derfor bør din router placeres langt fra sådanne enheder.

Endvidere er der mange, der har en tendens til at placere deres router i et teknikrum eller -skab. Det er helt forståeligt, da du dermed kan gemme den lidt væk. Faktum er dog, at det er et sandt mareridt for en router. Hvis det er muligt, så bør du derfor undgå at placere din router i et sådant rum eller skab.

Overvej en signalforstærker i stedet for en ny router

Hvis du overvejer at købe en ny router, fordi du har brug for en øget rækkevidde, så kan du med fordel vælge en signalforstærker i stedet. Hvis du har brug for at sende din routers signal over store afstand eller flere etager, så er en router sjældent tilstrækkeligt. Derfor bør du supplere op med en god signalforstærker.

En sådan enhed kan nemlig forstærke det eksisterende signal fra din router, så det kan række over større afstande eller flere etager. En signalforstærker er også kendt under navne som WiFi-repeater eller -extender. På trods af de forskellige navne, så er formålet med og virkningen af disse enheder dog helt det samme.

I bund og grund er der blot tale om enheder, der er udviklet til at kunne gengive og udvide et eksisterende signal, der er udsendt af en router. På denne måde kan du dække et større areal end routeren selv er i stand til. Ofte er det en både nemmere og billigere løsning sammenlignet med at investere i en ny router.

Kan ikke erstatte en sløj router

Det er dog ikke nok, at du blot vælger at købe en WiFi-repeater, hvis din router er sløj. Du kan sagtens forøge rækkevidden og signalstyrken på en middelmådig router, men du er dog bedre tjent med et setup, der er godt over hele linjen. Du skal derfor ikke gå ned på din router, fordi du har købt en WiFi-extender.

Det kan dog være en god idé at investere i en signalforstærker, hvis du i forvejen har en god router. Hvis du har en god router, så er det ikke sikkert, du får en tilfredsstillende rækkevidde, hvis du køber en router, der er en tand bedre. I de fleste tilfælde giver det bedre mening at investere i en repeater i stedet for.

Heldigvis findes der et væld af gode signalforstærkere på markedet. Det er derfor ikke vanskeligt at finde én, der kan hjælpe dig med at forøge rækkevidden og signalstyrke på dit netværk. På lige fod med valget af din router, så skal valget af din extender ske med omhu. Du bør nemlig ikke gå på kompromis med dit valg.